Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Έδεσσας (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη Υπουργού στις πληγείσες από χαλάζι περιοχές του Δήμου Έδεσσας

Τις πληγείσες από τη σφοδρή χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Έδεσσας επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που δέχτηκε από το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου.

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Ν. Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και κ. Διονύσης Σταμενίτης, οι Αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Πέτκος και Οικονομικών κ. Γιάννης Μουράτογλου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η χαλαζόπτωση έπληξε όλο τον ορεινό όγκο του Δήμου Έδεσσας ενώ σε ορισμένα χωριά όπως η Κερασιά η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική δημιουργώντας τεραστία οικονομική ζημία, καθώς το κεράσι αποτελεί την μοναδική πηγή εσόδων για τους κατοίκους της περιοχής.

 
Ο Υπουργός διαπίστωσε το μέγεθος της ζημίας που υπέστη τόσο η φυτική παραγωγή όσο και το φυτικό κεφάλαιο, καθώς ήταν τόσο δυνατή η χαλαζόπτωση που εκτός από τη φετινή παραγωγή, έχουν πληγεί και τα δέντρα.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, μεταφέροντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας ζήτησε από τον Υπουργό άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις και ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως προς τα εκεί προσανατολίζεται και ο σχεδιασμός του Υπουργείου, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή στα κλιμάκια του ΕΛΓΑ να επισκεφτούν άμεσα την περιοχή για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News