Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΔΕΙΤΕ τη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Δείτε τα βίντεο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/6 η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

Ο Πρόεδρος Γιάννης Ιωαννίδης, που διατήρησε τη συγκεκριμένη θέση καθόλη τη διάρκεια της Δημοτικής Περιόδου, θέλησε να κάνει έναν απολογισμό όχι μόνο για το έτος 2013 στο οποίο αφορούσε η Συνέλευση, αλλά για ολόκληρη τη θητεία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως από την ανάληψη καθηκόντων τον Φεβρουάριο του 2011, η Διοίκηση υποχρεώθηκε να λειτουργήσει στα πλαίσια του νέου νομικού πλαισίου των Δημοτικών Επιχειρήσεων των Καλλικρατικών Δήμων, αναφερόμενος στις δυσκολίες και στις αγκυλώσεις και τα προβλήματα που προέκυψαν.

Όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης, «στα ξεκίνημά μας θέσαμε το όραμα της επιχείρησης. Οραματιστήκαμε τα Λουτρά Αλμωπίας ως έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων και όχι μόνο. Οι στόχοι που θέσαμε όμως ήταν πρωτίστως ρεαλιστικοί. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η επιλογή ήταν μοναδική: Έπρεπε η Επιχείρηση να καταστεί βιώσιμη». Και πρόσθεσε: « Η εξόφληση των τεράστιων οφειλών που παραλάβαμε αποτέλεσε στρατηγικό στόχο. Η χρονική συγκυρία ήταν τραγική. Βρισκόμασταν στην καρδιά της οικονομικής κρίσης. Παραλάβαμε χρέος 1.400.000 ευρώ. Σήμερα, 3,5 χρόνια μετά οφείλουμε περίπου 400.000 ευρώ».

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, το οποίο συνεχάρη για τη σπουδαία προσπάθεια που κατέβαλε τα προηγούμενα χρόνια για το νοικοκύρεμα. Ο κ. Πασόης τόνισε πως «παραλάβαμε μια επιχείρηση με τεράστια ανοίγματα και θα την παραδώσουμε με κάτω από 400.000 ευρώ υποχρεώσεις, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Επιπλέον, αναφερόμενος στη μείωση των τζίρων, τόνισε πως δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Διοίκησης, αλλά στη γενικότερη ύφεση που επικράτησε αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Τέλος, ευχήθηκε στη νέα Διοίκηση που θα προκύψει, να βαδίσει στα ίδια βήματα και να πάει την επιχείρηση ακόμα πιο μπροστά, γιατί όπως είπε τα Λουτρά είναι ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης της Αλμωπίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Μάκης Δεμίρης, ο οποίος παρατήρησε πως μεταξύ άλλων ακούστηκαν και ανακρίβειες στην εισήγηση του προέδρου των Λουτρών. Όπως είπε ο κ. Δεμίρης, «ο ισολογισμός του 2010, δίνει 1.343.000 ευρώ και όχι 1.400.000 ευρώ ως σύνολο υποχρεώσεων. Ο ισολογισμός του 2013 που έχω στα χέρια μου, δίνει 867.οοο ευρώ. Άρα δεν αφήνετε υπόλοιπο 470.000 ευρώ, όπως επικαλείστε. Έχετε αποπληρώσει ένα ποσό 475.000 ευρώ συνολικά. Επίσης, μία άλλη επισήμανση. Επειδή ο προϋπολογισμός είναι αποτύπωση λογιστικών στοιχείων και εμείς τα επίσημα έγγραφα έχουμε μάθει να τα σεβόμαστε, θα ψηφίσουμε τον ισολογισμό». Ο κ. Δεμίρης ανέφερε πως «είναι απόλυτα λογικό να μειωθεί το χρέος, όταν στην ουσία δεν έχει γίνει καθόλου έργο».

Δείτε τα βίντεο:










ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Δείτε φωτογραφίες:





















4 σχόλια:

  1. οι...Νυκοκυραιοι...μας ζαλισατε τα ουμπαλα μ αυτο το νυκοκυραιμα, πεστε μας καποια στιγμη ρε Πασοη απ ολο αυτο το μορφωμα στην εισοδο των λουτρων περνεις κανα ευρω; σε πληρωνει κανεις; μοναδικο φαινομενο πανελλαδικο, μονο στο χωριο σου συμβαινει, τωρα το αν κανατε εστω και ενα βημα εμπρος στα λουτρα; αστο καλυτερα, αυτο το ξερουν οι τουριστες, αλλα θα μου πεις νοικοκυρεμα νοικοκυρεμα νοικοκυμερα.Μηπως γνωριζετε τη λεξη ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλαμε μόνο βελτίωση των αριθμών δεν θα ψηφίζαμε Πασόη το 2010. Θα ψηφίζαμε Τρόϊκα. Τρισήμισυ χρόνια και το μόνο που θα μείνει εκτός από την απογοήτευση και την αναγούλα είναι ο κόμβος στην έξοδο προς το Λουτράκι. Τώρα περηφανεύονται ότι μείωσαν και το χρέος στα Λουτρά. Αφού δεν έγινε τίποτα. Ούτε ένα εργάκι της πλάκας. Τα έσοδα δεν ανέβηκαν εξ' αιτίας της κρίσης λένε τώρα. Οι ικανοί έτσι ξεχωρίζουν. Στα δύσκολα. Στα εύκολα όλοι είναι μάγκες. Οι μετριότητες και οι ανεπαρκείς βρίσκουν δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκεια που τους διακρίνει. Ο Ιωαννίδης πέρασε από τα Λουτρά και του χρόνου δεν θα τον θυμάται κανείς. Το ίδιο και για τον πασόη στο δήμο. Ασήμαντοι. Μέτριοι. Ανεπαρκείς. Μελάτα αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ!!!

      Διαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News