Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας Σταύρος Καραμαριάς καταδικάζει τις φόλες

"Ένας πολιτισμός κρίνεται και από το πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα"

Με αφορμή το περιστατικό δηλητηρίασης αδέσποτου ζώου στην Αριδαία, ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Καραμαριάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω χωρίς δεύτερη σκέψη τέτοιου είδους πράξεις, οι οποίες θα πρέπει τουλάχιστον να μας προσβάλουν σαν κοινωνία.

Κατά τη θητεία μου ως Αντιδήμαρχος, προσπάθησα με τα λιγοστά μέσα που διέθετα να σταθώ αρωγός στις σημαντικές προσπάθειες των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Αριδαίας, τα οποία ήταν πάντοτε παρόντα σε όλες τις δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτό.

Εύχομαι το παραπάνω θλιβερό συμβάν να είναι και το τελευταίο.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως με τέτοιες αρρωστημένες πρακτικές δεν βλάπτουμε μόνο τα ζώα, αλλά θέτουμε σε άμεσο κίνδυνο και την ανθρώπινη υγεία εξαιτίας των επικίνδυνων και άκρως βλαβερών για το περιβάλλον φαρμάκων που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ας έχουμε στο μυαλό μας, πως ένας πολιτισμός κρίνεται και από το πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα».

7 σχόλια:

  1. αυτά επίσημα......Ανεπίσημα όλος ο κόσμος βρίζει και καταριέται πότε θα μαζέψουν τα αδέσποτα με οποιοδήποτε τρόπο ... και δυστυχώς αυτή ειναι η πικρή αλήθεια που δεν αλλάζει από καμιά θεωρία και καμιά συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς βλέπουμε κάποιοι να επιμενουν να ''προτιμούν'' τα αδέσποτα από άλλα αδικημένα ζώα της φύσης για τα οποία δεν υπάρχει αντίστοιχη ευαισθησία.Γιατί αυτή η μονομέρεια? γιατί δε γίνεται συζήτηση για τη σφαγή χοίρων και αμνοεριφίων και μιλάμε μόνο για αδέσποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την ευκαιρία του παρόντος δημοσιεύματος, θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον Σταύρο Καραμαριά. Τον άνθρωπο δεν τον γνώριζα πριν αναλάβει αντιδήμαρχος, και μάλιστα όταν άκουσα πως πήρε αυτή τη θέση ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός. Ε λοιπόν, με διέψευσε με τον καλύτερο τρόπο: Με τη δουλειά του και το φιλότιμό του.

    Έχω την εντύπωση πως είναι ο πιο πετυχημένος αντιδήμαρχος της σημερινής δημοτικής αρχής και είναι πραγματικά άδικο το γεγονός ότι δεν επανεξελέγη έστω ως αντιπολίτευση. Αυτό όμως οφείλεται σε… άλλου τύπου παράγοντες που δεν είναι του παρόντος.

    Αυτό που θα ήθελα να σου πω φίλε Σταύρο, είναι ότι είμαι πολύ περήφανος που σε γνώρισα και είδα από κοντά πόσο πολύ προσπάθησες και συνεχίζεις να προσπαθείς μέχρι και σήμερα, για τον δήμο μας. Έχω την εντύπωση πως έδωσες πολλά περισσότερα απ’ αυτά που πήρες, ακόμα και από άποψη χρημάτων και όχι μόνο. Και το κυριότερο, χωρίς να μιζεριάσεις στιγμή και πάντα έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία.

    Θα ήθελα να σου ευχηθώ από καρδιάς να μην τα παρατήσεις, γιατί άνθρωποι σαν και σένα είναι χρήσιμοι για τον τόπο μας. Το ότι έχασες μια μάχη, δε σημαίνει ότι έχασες τον πόλεμο. Σκέψου μόνο πόσους φίλους απέκτησες μέσα από αυτή τη διαδικασία και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

    Από καρδιάς Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σας απλή δημότης θα ήθελα απ τους αληθινούς φιλόζωους της περιοχής μια δυνατή χειρονομία προς την κοινωνία μας.Π.χ. να καθαρίσουν το κέντρο της πόλης απ τα περιτώματα των αδέσποτων, να πάρουν στις αυλές τους αρκετά απ τα εκατοντάδες αδέσποτα που μας έχουν περικυκλώσει...με κάποια τέτοια ενέργεια όλοι θα βλέπαμε με γλυκύτερο μάτι αυτούς τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω σαν δημοτης της αριδαιας σου λεω οτι δεν εχω κσμια δουλεια να μαζευω τα περιτοματα των σκυλων μιας και δεν ειναι η δουλεια μου αυτη, ΔΕΝ αυλη να τα βαλω. και πανω απο ολα δεν ζηταω την συμπαθεια κανενος. να μην ριχνετε φολες. αυτο ζηταμε

      Διαγραφή
  5. Σαν απλή δημότης, θα ήθελα να βλέπω καθαρά πεζοδρόμια, δρόμους, ρέματα από τόνους σκουπιδιών των ανθρώπων. Θα ήθελα τα πεζοδρόμια να είναι για τους πεζούς και ότι κινείται με τα πόδια και όχι ιδιωτικό πάρκιν για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα (αν δεν έχετε που να τα βάλετε, να τα βάλετε στο σαλόνι σας), θα ήθελα να πίνω νερό, να τρέφομαι και να αναπνέω αέρα ελεύθερο απο φυτοφάρμακα και καυσαέρια που οι άνθρωποι ενσυνείδητα χρησιμοποιούν.
    Οσο για τα ζώα εκτροφής που αναφέρει άλλος σχολιαστής, ναι, να μιλήσουμε για τις συνθήκες εκτροφής τους, τον τρόπο και το είδος διατροφής τους, τον χώρο που εκτρέφονται και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τις συνέπειες εκτροφής τους, την επιμόλυνση του περιβάλλοντος εξ αιτίας αυτού. Να μιλήσουμε για όλα αυτά. Έτσι και αλλιώς εγώ προσωπικά απέχω από την κρεατοφαγία, από άποψη.Όμως αυτό τί σχέση έχει με τα ζώα συντροφιάς; Πώς δικαιολογείται η δολοφονία τους με επιχειρήματα τύπου "δεν είμαι εγώ ρατσιστής, φταίει αυτός που είναι μαύρος";
    Τρώτε όλοι οι "αγανακτισμένοι" καρκίνο αμάσητο και δεν κουνιέται φύλλο. Το έχετε αποδεχτεί ως κάτι φυσιολογικό και φυσικό!
    Α! Όσοι από σας θα πάτε για μπάνιο στη θάλασσα, σκεφτείτε τα φολαιασμένα, όταν θα αφοδεύετε και θα ουρείτε στο νερό.... Η τα σκουπίδια που αφήνετε σε ακτές και βυθούς. Σε λίγο το ψάρι θα βλέπετε σε κάρτα γιατί δεν θα υπάρχει. Ειδικά τώρα, που οι "φίλοι μας οι Αμερικάνοι" θα καθαρίσουν!!! τα χημικά της Συρίας νότια της Κρήτης (ακόμα και η Αλβανία, ως χώρα είπε όχι στη διαδικασία), αλλά εδώ μούγκα από τους "ευαίσθητους" με τα σκ... των σκύλων!!!
    Άντε πια με την αλαζονεία και τη βολική αγανάκτιση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News