Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Πέλλα: Οι εικόνες της ντροπής... Η κατάντια της Ελληνικής επαρχίας σε όλο της το τραγικό μεγαλείο!

"Αυτή είναι η νοοτροπία του άλλοτε τιμημένου Έλληνα"

Ελλάδα... Προφήτης Ηλίας Πέλλας... 29.06.2014... Η κατάντια της Ελληνικής επαρχίας σε όλο της το τραγικό μεγαλείο.

Και επειδή δεν αρκεί σε κάποιους Έλληνάρες να αφήνουν εκτεθειμένα τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν, μπορείτε να διακρίνετε στην δεύτερη φωτογραφία, απέναντι στην πλαγιά, τα σκουπίδια που ξεφορτώνονται... Αρκεί η δική τους αυλή να είναι καθαρή...

Αυτή είναι η νοοτροπία του άλλοτε τιμημένου Έλληνα... Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Να αντικρίζεις αυτές τις θλιβερές εικόνες, μετά από την μαγευτική σου επίσκεψή στο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας και το υπέροχο, συγκινητικό, γεμάτο υπερηφάνεια αντάμωμα σου, με το μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας... Τέχνες, γράμματα, αρχιτεκτονική, ποίηση, φιλοσοφία... μερικά μόνο δείγματα της καθημερινότητας των αρχαίων Μακεδόνων, των προγόνων μας...

 
Και αντιλαμβανόμενη καθημερινά, ζώντας σε αυτή την προικισμένη κατά τα άλλα χώρα, το πόσο τους προσβάλλουμε που απαρνηθήκαμε, ισοπεδώσαμε, και εξευτελίσαμε το πνεύμα τους, δεν μου μένει παρά να αναφωνήσω: Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω οι Έλληνες! Ζήτω το κράτος με τους αρμόδιούς του!

Χριστίνα Βασδόκα
Αναγνώστρια

9 σχόλια:

  1. ουδεμιά μα ουδεμία σχέση έχουμε με τους αρχαίους έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά, θα κλάψουμε... Όλοι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν απορροφημένοι στις τέχνες και τα γράμματα... Γιατί συγκρίνετε το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος των 200 χρόνων με την αρχαία Μακεδονία? Ουδεμία σχέση δεν υπάρχει. Πέρα απ τη γλώσσα που έχει κοινή καταγωγή, δεν υπάρχει καμία πολιτιστική συνέχεια, ούτε φυλετική καλά καλά, αφού απ την Ελλάδα πέρασε κάθε καρυδιάς καρύδι επί Βυζαντίου και επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας πως είσαι ΣΥΡΙΖΑ και τελείωσες τι τα θέλεις όλα τα άλλα?

      Διαγραφή
    2. Εσύ μπορείς να ζήσεις πιστεύοντας ότι είσαι η Σταχτοπούτα ή ότι είσαι απ' ευθείας απόγονος, χωρίς την παραμικρή επιμιξία, των αρχαίων Ελλήνων. Γενικά το παραμύθι, η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη κ.τ.λ σας βοηθάει να αναπνέετε. Είμαστε Έλληνες, αλλά αυτό δε μας δίνει το δικαίωμα να εθελοτυφλούμε και να λέμε ότι κρατάμε ακριβώς το ίδιο dna με την αρχαία Ελλάδα. Δε γίνεται καρδιά μου. Μόνο τα παιδιά και οι ανόητοι το πιστεύουν.

      Διαγραφή
  4. Χαχαχαχα! Καλά πόσο υπερβολικοί είστε μερικοί? Η Πέλλα απ τον προφήτη Ηλία απέχει πάνω από 30 χιλιόμετρα. Πού ξέρετε αν δεν υπάρχουν και κάποια σκουπιδακια ακόμα πιο κοντά κιόλας? Ελέγξατε τριγύρω παντού? Σωστοί οι προβληματισμοί σας, αλλά τους παρουσιάζετε με λάθος τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν βρομιζουν μονο, το κανουν και με μαγκιά . και αλιμονο σε οποίο. τους. κανει παρατηρηση.πετανε. σκουπίδια, ζωα και οτι τους βρομιζει την αυλη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι δεν υπάρχει παιδεία στην Ελλάδα μας το δείχνουν οι καθηγητές καθημερινά. Με το να προωθούν τους μαθητές στα φροντιστήρια για να βγάλουν λεφτά. Πέρα απ' αυτό όμως, αν είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση θα πρέπει να παρέμβει δραστικά ο δήμος Σκύδρας για να λυθεί το ζήτημα μια και καλή.

      Διαγραφή
  6. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News