Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Έρχονται αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο και... δεν είναι ανέκδοτο!

Οι αποδοχές τους θα αυξηθούν κατά ένα μικρό ποσό σε ό,τι αφορά στον βασικό μισθό

Μισθοί και εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο Η εξειδίκευση και το πτυχίο σώζουν τους μισθούς στο Δημόσιο, ενώ όσοι δεν έχουν πτυχίο θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται και μάλιστα άμεσα.

Είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξουν διορθώσεις στη μισθοδοσία του Δημοσίου και όπως είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα ποσά, αλλά αναδιανομή.

Κάπως έτσι το νέο σχέδιο προβλέπει μειώσεις στους μισθούς 204.414 υπαλλήλων που ανήκουν στις κατηγορίες της υποχρεωτικής και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των εργαζόμενων σε Υγεία και Παιδεία.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος, προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού μισθολογίου για τους εργαζόμενους στους τομείς της Υγείας και της Παιδίας.

Κάπως έτσι οι καθηγητές Πανεπιστημίων, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αλλά και οι νοσηλευτές θα πρέπει να περιμένουν ευνοϊκή ρύθμιση.

Οι αποδοχές τους θα αυξηθούν κατά ένα μικρό ποσό σε ό,τι αφορά στον βασικό μισθό. Η αύξηση αυτή ωστόσο θα υπολογίζεται σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια και έτσι θα ευνοηθούν όλοι.

Οι αυξήσεις αφορούν σε 124.000 εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε περίπου 8.000 πανεπιστημιακούς και άλλες 8.000 νοσηλευτές.

Η τρόικα πιέζει οι μισθοί στο δημόσιο να φτάσουν στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα, να μειωθούν δηλαδή κατά μέσο όρο κατά 200 ευρώ οι αποδοχές των νεοεισερχομένων.

Από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι ναι μεν θα υπάρξουν μειώσεις στους υπαλλήλους “χαμηλών προσόντων” αυτές ωστόσο δεν θα είναι τόσο μεγάλες ώστε να φτάσουν οι αρχικοί μισθοί στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα καθώς όπως χαρακτηριστικά λέγεται ένα τέτοιο μέτρο δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή.

---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News