Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αλλάζει το σύστημα μετεγγραφών για τους φοιτητές - Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μη έχοντες

Το φθινόπωρο του 2013 αυξήθηκε το όριο εισοδήματος για τις μετεγγραφές από τις 7.500 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας στις 9.000 ευρώ

Μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει το νέο σύστημα μετεγγραφών για τους φοιτητές με στόχο την οικονομική ανακούφιση των μη εχόντων αλλά και την συντόμευση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη με τον Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει ότι σκοπός είναι «να εξυπηρετείται η άπορη οικογένεια, το παιδί που δεν μπορεί να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα από τους γονείς του και δεύτερον να τελειώνει αυτή η διαδικασία νωρίς».

Το φθινόπωρο του 2013 αυξήθηκε το όριο εισοδήματος για τις μετεγγραφές από τις 7.500 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας στις 9.000 ευρώ ενώ για τις ειδικές κατηγορίες (μονογονεϊκές οικογένειες, επιτυχόντες με παθήσεις ή δωρητές οργάνων ή μυελού των οστών σε συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, επιτυχόντες με γονείς ή κηδεμόνες που ο ένας εκ των δύο ή και οι δύο έχουν συμπληρώσει οκτώ μήνες ανεργίας εντός του 2013) ισχύει το ανώτατο όριο των 18.000 ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. den einai mono oi metafrafes...polles fores boithane kai alla pragmata stous foitites opos miosh eisitirion sta trena,leoforia ktl.... h eisagwgh se foititikes esties pou theloun twra na to kanoun mono an exoun perash to 50% ton mathimaton .... einai to na dinoun mia boithia se olous tous foitites me xamilo eisodima kai oxi mono to foititiko epidoma stegasis....oi foitites einai oi aurianoi polites pou tha stiri3oun auti thn xara kai parola auta menoun sto peri8orio....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News