Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις: Αντικαστήστε τα καθημερινά σας τρόφιμα με πιο θρεπτικές επιλογές

Ποια τρόφιμα πρέπει να φύγουν από την κουζίνα σας και να αντικατασταθούν με τους υγιεινούς «συγγενείς» τους

Ποιος είπε ότι η υγιεινή διατροφή και η τέλεια σιλουέτα θέλουν θυσίες;

Μπορείτε πολύ εύκολα να θωρακίσετε τον οργανισμό σας απλώς αντικαθιστώντας τα καθημερινά σας γεύματα με παρόμοιες αλλά πιο υγιεινές επιλογές.

Ιδού λοιπόν ποια τρόφιμα πρέπει να φύγουν από την κουζίνα σας και να αντικατασταθούν με τους υγιεινούς «συγγενείς» τους...

Ελληνικό γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος

Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι νόστιμη, αλλά είναι γεμάτη με λιπαρά και δεν έχει καθόλου θρεπτικά συστατικά. Το ελληνικό γιαούρτι έχει ακριβώς το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα, αλλά με πολύ περισσότερα οφέλη. Για την ακρίβεια το ελληνικό γιαούρτι έχει 227% λιγότερες θερμίδες και 450% περισσότερες πρωτεΐνες από την κρέμα γάλακτος.

Κομμάτια κακάο αντί για σοκολατάκια

Εχουν την ίδια ακριβώς γεύση αλλά χωρίς τη ζάχαρη και με 5πλασιες φυτικές ίνες.

Γάλα αμυγδάλου αντί για κανονικό γάλα

Το Γάλα αμυγδάλου, ή το γάλα σόγιας, είναι πολύ πιο υγιεινό από το απλό γάλα, χωρίς να υστερεί σε γεύση. Το κανονικό γάλα έχει 6 φορές περισσότερη ζάχαρη από το γάλα αμυγδάλου, το οποίο έχει επίσης μεγάλα οφέλη στην απώλεια βάρους.

Αλεύρι καρύδας αντί για κανονικό αλεύρι

Ενα αναγκαίο κακό για κάθε δίαιτα, το απλό αλεύρι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες που πάνε πίσω κάθε σας προσπάθεια να χάσετε κιλά. Το αλεύρι καρύδας έχει πολύ λιγότερους υδατάνθρακες και 11 φορές περισσότερες φυτικές ίνες από το απλό.

Κινόα αντί για ρύζι

Το λεγόμενο «φαΐ της χήνας» έχει διπλάσιες πρωτεΐνες από το απλό ρύζι.

Σπιτικά ποπ κορν αντί για πατατάκια

Εχουν μόλις το 1/3 των θερμίδων που έχουν τα πατατάκια και πολύ λιγότερα κορεσμένα λίπη, διατηρώντας την υπέροχη γεύση και μυρωδιά.

Κρουτόν αντί για αμύγδαλα

Οι σαλάτες είναι το ιδανικό γεύμα κάθε δίαιτας, αλλά μόνο αν είναι φτιαγμένες σωστά. Τα κρουτόν έχουν τέλεια γεύση αλλά κάνουν κακό στη σιλουέτα σας. Από την άλλη, τα αμύγδαλα έχουν διπλάσιες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αλλά όχι υδατάνθρακες.

Λεμόνι αντί για ξύδι

Μπορεί το ξύδι να είναι αγαπημένο υλικό στο μαγείρεμα, αλλά δεν έχει θρεπτικά συστατικά. Η αντικατάσταση του με λεμόνι είναι μία πιο υγιεινή και γευστική επιλογή, πλούσια σε βιταμίνη C.

1 σχόλιο:

  1. πολύ σημαντικό άρθρο.Δυστυχώς οι γνώσεις πολλών νέων μαμάδων είναι ελάχιστες σε θέματα διατροφής.Η σωστή διατροφή ειναι ότι πιο σημαντικο για μια ζωη με δύναμη και επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News