Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Δεν ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων: Απίστευτη αδιαφορία για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας

Δημοσίευμα της Σύγχρονης Εβδομαδιαίας Εφημερίδας Aridaia News

Με μία αυστηρή παρέμβαση η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας Μελίτα Χισκάκη εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτηση της σχολικής κοινότητας σχετικά με την πρόχειρη αντιμετώπηση του Δήμου Αλμωπίας όσον αφορά στο θέμα του νέου κτηρίου του σχολείου.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν μπαίνει στη διαδικασία ούτε καν να συζητήσει δημόσια και να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει κι ας βρισκόμαστε λίγους μόνο μήνες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Η παραλαβή δεν έχει γίνει και οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν σε όσους δεν έκαναν όσα έπρεπε να για μπορούν πρώτα απ’ όλους οι μαθητές να έχουν το σχολείο που τους αξίζει.

Οι δεσμεύσεις έμειναν μόνο στα χαρτιά και δυστυχώς σύμφωνα και με την κ. Χισκάκη δεν τέθηκε ούτε σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος έγραψε στο facebook: «Προφανώς και το θέμα του 2ου Δημοτικού δεν είναι "επείγον και έκτακτο" θέμα στο δημοτικό συμβούλιο!! Αναμφισβήτητα δεν αποτελεί καν θέμα, παρά ενασχόληση "γραφικών" !! Και ναι, με τα λεφτά που ποτέ δε δόθηκαν για την αυλή, θα μπορούσε να γίνει μια πλατεία, ένας δρόμος, κάτι βρε αδερφέ για να μαζέψουμε ψήφους!! Αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι!! δρομολογήθηκε η "αποζημίωση" του ιδιώτη. Δίκαια, άδικα, ποιον ενδιαφέρει;; Όσο για το σχολείο, "είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε!!". Πότε;; Πώς;; Με τι προϋποθέσεις;; Είναι αυτό θέμα δημοτικού συμβουλίου;;; Όχι βέβαια!! Ποιον βολεύει;; Ποιος θα δώσει εξηγήσεις σε ποιον;; Ας μην είμαστε παράλογοι!! Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.... off the record φυσικά...».

Το Aridaia News επικοινώνησε με την κ. Χισκάκη και της έθεσε το εξής ερώτημα: 

«Διαβάσαμε τη δήλωση που κάνατε στην οποία επιρρίπτατε ευθύνες στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή για το θέμα του νέου κτηρίου του σχολείου. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το ζήτημα; Το Σεπτέμβριο οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους το νέο τους σχολείο; Τι έχει γίνει τελικά με το θέμα της αυλής; Τι σκοπεύετε να κάνετε ως γονείς για την παρούσα κατάσταση».

Για να λάβουμε την παρακάτω απάντηση:

«Αρχίζοντας την κουβέντα μας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και δημοσίως κ. Βαφειάδη, για το ενδιαφέρον που δείξατε και συνεχίζεται να δείχνετε για το θέμα του νέου κτιρίου του 2ου Δημοτικού σχολείου την ώρα που πολλοί «ιθύνοντες» έχουν παραπέμψει το θέμα στις καλένδες.

Έχω κατηγορηθεί ιδιαίτερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα κυρίως, ότι χρησιμοποιώ το θέμα αυτό με κίνητρο την προσωπική μου πολιτική ανάδειξη στο αυτοδιοικητικό σκηνικό του τόπο μας. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας να δημοσιοποιήσω καταστάσεις οι οποίες θα έπρεπε να είναι γνωστές στους εκάστοτε κρατούντες και υπευθύνους. Δείτε τι υπάρχει πίσω από το θέμα τη μεταστέγασης του 2ου Δημοτικού.

Ένα 8θέσιο πλέον σχολείο στεγάζεται στις 4 αίθουσες του πέτρινου κτιρίου, σε 2 δανεικές αίθουσες του ειδικού σχολείου και σε αυτό το παράπηγμα που βλέπετε (1 αίθουσα). Όχι, δεν κάνω λάθος στην πρόσθεση. Η 8η αίθουσα βρίσκεται προς αναζήτηση.

Αυτή είναι η υφιστάμενη κατάσταση, χωρίς χαρακτηρισμούς και χωρίς επιπλέον σχόλια.

Ας δούμε τώρα την άλλη μεριά του δρόμου. Ένα έτοιμο σχολικό κτίριο, 2.500 τετραγωνικών, κατασκευασμένο με προδιαγραφές ενός σύγχρονου σχολείου και πάνω απ’ όλα ασφαλές για τη διημέρευση των παιδιών μας, όπως και τα υπόλοιπα δημοτικά της πόλης μας. Κτιριακά πάντα γιατί, όπως ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει, του λείπει κάτι πολύ σημαντικό, η αυλή!!

Ας την αναζητήσουμε λοιπόν:

Ο μπροστινός κενός χώρος είναι οφθαλμοφανέστατα, η αυλή που λείπει από το σχολείο. Σε ποιον όμως ανήκει ο χώρος αυτός;

Το 1983 μεταγράφεται η έκταση στο υποθηκοφυλακείο Αλμωπίας, ως δημοτική έκταση χωρίς διεκδίκηση από κανέναν ιδιώτη. Ο κ. Γούλης Ιωαννίδης θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την ορθότητα των λεγομένων μου.

Το 1987 ο χώρος χαρακτηρίζεται ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων στην ρυμοτομική μελέτη της Αριδαίας μαζί με το χώρο του νέου σχολείου, ο οποίος στη συνέχεια αποχαρακτηρίστηκε έτσι ώστε να μπορεί να γίνει το 2ο δημοτικό σχολείο.

Το 2006 ο χαρακτήρας της έκτασης, διατηρείται και επικυρώνεται από το ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) και χαρακτηρίζεται ως Δημοτική Έκταση Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Δηλαδή ο δήμος Αριδαίας τότε, δηλώνει ξανά την ιδιοκτησία του με το συγκεκριμένο χαρακτήρα προς όφελος των δημοτών του. Κάνω λάθος σ’ αυτό κ. Χρήστο Μπίνο;

Το 2007 εμφανίζεται στη διεύθυνση Γεωργίας της τότε Νομαρχίας Πέλλας, ιδιώτης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατέχει την έκταση και ζητάει να τη δικαιωθεί. Η διεύθυνση Γεωργίας γνωμοδοτεί θετικά και ζητά τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Αριδαίας, το οποίο γνωμοδοτεί κι αυτό θετικά το 2008. Δηλαδή ο Δήμος δέχεται ότι η έκταση ανήκει σε ιδιώτη.

Συγχρόνως αρχίζουν οι διαδικασίες υλοποίησης του νέου σχολείου. Ζητείται λοιπόν, από το Υπουργείο Παιδείας η καταλληλότητα της έκτασης και του κτίσματος που πρόκειται να υλοποιηθεί ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το υπουργείο απαντά αρνητικά γιατί δεν καλύπτονται οι ανάγκες αύλησης των παιδιών. Έτσι 2009 το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει να δώσει τη χρήση του χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων για αυλή του σχολείου. Δηλαδή ο Δήμος λέει ότι η έκταση είναι δική του και παραχωρεί τη χρήση. Έτσι εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η υλοποίηση του σχολείου.

Κάνω κάπου λάθος κ. Πέτρο Ζέρζη;

Γιατί αυτήν την απόφαση για παραχώρηση χρήσης της έκτασης, δεν την προσκομίσατε στην Περιφέρεια όπως σας ζητήθηκε κ. Δημήτρη Πασόη;

Φτάνουμε λοιπόν στο 2012, το σχολείο κτίζεται σε αντίθεση με τη διαμόρφωση του χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων. Τότε ζητάμε από κοινού ο Σύλλογος Γονέων και ο Διευθυντής του σχολείου, μετά από παρότρυνση των εμπλεκομένων στο έργο, για δεύτερη φορά, την παραχώρηση χρήσης του χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων για αυλή του νέου σχολείου. Τώρα θα με ρωτήσετε και εύλογα κ. Βαφειάδη, γιατί ζητήσαμε πάλι τη χρήση αφού ο δήμος την είχε δώσει ήδη. Η απάντηση είναι απλή: γιατί κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχει τέτοια απόφαση. Βρέθηκε μεταγενέστερα στο φάκελο του έργου στην Περιφέρεια.

Στις αρχές του 2013, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα να παραχωρηθεί η χρήση του χώρου για αυλή. Ο Δήμος δηλαδή λέει ότι η έκταση είναι δική του και παραχωρεί τη χρήση.

Λίγο αργότερα, μέσα στο 2013 και ενώ το σχολείο ολοκληρωνόταν, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει την ανταλλαγή του χώρου αυτού προς αποκατάσταση του ιδιώτη. Δηλαδή αποφασίζει ότι η έκταση ανήκει στον ιδιώτη και ο Δήμος υποχρεούται είτε να του δώσει οικόπεδο ίσης αξίας, είτε να τον αποζημιώσει με χρήματα.

Μέχρι εδώ διαφωνείται σε κάτι κ. Δημήτρη Πασόη; Αναφέρω κάποια ανακρίβεια;

Στα τέλη του 2013, η τεχνική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του σχολείου, ειδοποιεί το Δήμο Αλμωπίας ότι πρόκειται να προβεί άμεσα στην υλοποίηση της περίφραξης του νέου σχολείου γιατί η προθεσμία που είχε δοθεί στο Δήμο για να κάνει τον αύλειο χώρο, πέρασε άπραγη. Υπάρχει αυτό το έγγραφο στο Δήμο και αν ναι, γιατί δε μας το δώσατε όταν σας το ζητήσαμε εγγράφως, παρά μας απαντήσετε ότι δεν υπάρχει αλληλογραφία με την τεχνική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας γιατί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου δε διατηρεί φάκελο του έργου;

Στην προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε την αυλή, κάναμε επανειλημμένως συναντήσεις τόσο με τη δημοτική αρχή, όσο και με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας. Πρόθεσή μας ήταν να γίνει η αυλή, είτε έδινε χρήματα ο Δήμος, είτε όχι! Ζητούσαμε μόνο να βγάλει ο Δήμος, ως ιδιοκτήτης, την οικοδομική άδεια. Ο κ. Πασόης, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ενέκρινε το ποσό των 63.000 ευρώ για την υλοποίηση της αυλής και τη διαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια, στο σημείο αυτό την κα Μονογεννίδου για την πολύτιμη βοήθειά της.

Προϋπόθεση για να αρχίσουν οι εργασίες όμως παρέμενε η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Έτσι κάναμε δωρεά στο δήμο το φάκελο της οικοδομικής άδειας με σκοπό να κατατεθεί από αυτόν στην Πολεοδομία που ανήκει επίσης στο Δήμο. Δεν το αναφέρω αυτό για να ακούσω ευχαριστώ από κανέναν αλλά για να καταθέσω την πικρία μου…

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου καταθέτει το φάκελο στην Πολεοδομία του Δήμου και παίρνει αρνητική απάντηση. Γιατί; Γιατί όπως αναφέρει το έγγραφο, δεν προσκομίστηκε συμβόλαιο, μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο και αίτηση… Αυτή με διαβεβαίωσαν πως κατατέθηκε μετά. Βέβαια στη συνέχεια, ζήτησε η τεχνική υπηρεσία το συμβόλαιο και τη μεταγραφή της έκτασης από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Πικρία κ. Βαφειάδη, πικρία που μεγαλώνει αν σκεφτείτε ότι απευθύνομαι σε συναδέλφους. Τέλος πάντων, αυτά δεν έχουν σημασία. Ας σταθούμε στην ουσία του θέματος.

Τα 63.000 ευρώ φυσικά έχουν χαθεί γιατί πλέον χρειάζεται «επικαιροποίηση της μελέτης». Η οικοδομική άδεια είναι στις καλένδες. Και το βασικότερο, ο Δήμος πρέπει να πληρώσει τον ιδιώτη 58.000 ευρώ κατ’ ελαχιστο, γιατί αυτή είναι η αντικειμενική αξία της έκτασης, όχι η εμπορική…

Είναι έτσι τα πράγματα κ. Πασόη ή όχι;

Από την εμπειρία μου σας λέω πως τέτοιου είδους ιστορίες, τραβάνε χρόνια στα δικαστήρια.

Ας δούμε τι γίνεται με το κτίριο του σχολείου. Το δημοτικό συμβούλιο ορίζει διοικητικό υπάλληλο ως μέλος της επιτροπής για διοικητική παραλαβή του έργου, ύστερα από σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας. Ο ορισμός έγινε 19/5/2014 και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η παραλαβή γιατί το σχολείο δεν έχει συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Αλμωπίας. Αγαπητοί κύριοι της ΔΕΥΑ πόσο χρόνο θέλετε ακόμα για να συνδέσετε το σχολείο;

Μήπως γνωρίζει κάποιος να μας πει πότε θα γίνει η οριστική παραλαβή του σχολείου από το Δήμο Αλμωπίας;

Αυτό το χαρτί περιμένουμε για να το καταθέσουμε στην εταιρεία «Σχολικά Κτίρια ΑΕ», τον παλιό ΟΣΚ, για να εξοπλιστεί το σχολείο. Βέβαια η απάντηση του Δήμου σ’ αυτό είναι «αυτή δεν είναι δική μας δουλειά».

Ακούστε κύριοι και κυρίες του Δήμου, δε ζητάμε να κάνετε τη δουλειά άλλων!! Ζητάμε να κάνετε τη δική σας δουλειά!!

Έτσι έχουν τα πράγματα κ. Βαφειάδη.

Και μετά απ’ όλα αυτά, εγώ απαιτώ όχι μόνο ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων αλλά και ως δημότης αυτού του τόπου που πληρώνω τους φόρους μου και τα τέλη μου στο Δήμο να μου απαντήσει κάποιος:

Είναι ή όχι του Δήμου το οικόπεδο που προορίζεται για χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων;

Πόσα είναι τα λεφτά που περισσεύουν στο Δήμο ώστε να «αποζημιώνει» ιδιώτες;

Πότε ο Δήμος θα παραλάβει οριστικά το κτίριο του σχολείου;

Πού θα στεγαστούν φέτος τα παιδιά του 2ου Δημοτικού;

Ελπίζω ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να δείξει την ανάλογη ευαισθησία, παρόμοια με αυτή που έδειξε για το « off the record» που έγραψα και να φέρει το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσουμε επί της ουσίας το τι μέλλει γενέσθαι.

Ομολογώ κ. Βαφειάδη πως έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν ξέρω πλέον τι πρέπει να κάνω και τι να πω. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι μήπως το πραγματικό πρόβλημα στην όλη ιστορία είμαι εγώ. Μήπως κάποια πράγματα είναι καλύτερα να γίνονται εν κρυπτώ και όχι φωνάζοντάς τα. Γιατί στο τέλος δυστυχώς μετράει ποιος θα πάρει τη δόξα και όχι τι θα γίνει στην ουσία… Πάντως αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είμαι διατεθειμένη να παραιτηθώ ανά πάσα στιγμή, παίρνοντας εγώ όλη την ευθύνη γιατί το δικό μου παιδί κάνει μάθημα εδώ και 2 χρόνια σε τάξη που κανείς δεν ξέρει πώς θα συμπεριφερθεί σε περίπτωση σεισμού…».

Εσεις θα βάζατε τα παιδιά σας σε αυτό το κτίριο να κάνουν μάθημα;
 
Δημοσίευμα της Σύγχρονης Εβδομαδιαίας Εφημερίδας Aridaia News

16 σχόλια:

  1. Αυτό το ιστορικό της αυλής δεν το ήξερα. Μαθαίναμε μόνο ότι ήθελαν να ξέρουμε. Έτσι χάνονται τα φιλέτα του δήμου και τα παίρνουν κάποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λεν οι γνώστες περί του θέματος; εάν κανείς από αυτούς που αναφέρονται στο κείμενο δεν βγει να διαψεύσει, τότε ουσιαστικά θα επικυρώνει τα προαναφερθεντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ "ΚΥΡΙΟΙ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. egw se autes tis aithoyses den to vazw to paidi mou. tha prepei na ntrepese dimarxe. afierwmeno to video... O ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΣΟΗ!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=QyFah09fkxg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχει λεφτά Πασοη;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ντροπή και πάλι ντροπή. είναι δυνατόν να είναι ιούλιος και να μην ασχολείται κανεις με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχαχαχα εισαγγελέα πού είσαι; προίκα τα πήραν τα οικόπεδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι όμως..... πολλοί κυκλοφορούν ακόμη έξω!!!! Παχυδερμία; Ανικανότητα;
    Ό,τι και να τους καταλογίσει κάποιος θα είναι λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει ευθύνη στην τεχνική υπηρεσία, που δεν κάνει τίποτα. Ότι τους πεις σαν μηχανικός , θα βρούν πρόβλημα για να μην προχωράει τόποτε, για να κάθονται και να μην έχεουν ευθύνη, όμως θα αρχίσουμε να ψάχνουμε τις ευθ΄θνες τους από ην απραξία. Αυτή και εαν είναι μεγάλη ευθύνη. Ν ατα κολάς όλα και να μην κάνεις τίποτε. Μια Μονογενίδου δούλευε εκεί και τελικά την εξώθησαν σε παραίτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα χρυσοστομε!!!!! Με μια τσίχλα η άλλη τριγυρίζει από γραφείο σε γραφείο, χασκογελαει και ειρωνεύεται τον κόσμο. Δε θέλετε κι αξιολόγηση.... Σπίτια σας όλοι

      Διαγραφή
    2. ετσι, όταν δεν κάνεις αυτό που πρέπει στην ώρα του, έχεις τεράστια ευθύνη υπάλληλε της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Τέλος στην απραξία σας. Θα αρχίσουμε να αναζητούμε και νομικά τις ευθύνες σας.

      Διαγραφή
    3. Απίστευτο να ρωτάει η τεχνικη υπηρεσία την οικονομική υπηρεσία αν υπάρχει τίτλος κυριότητας και μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο για την έκταση του χώρου που προορίζεται για διαμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων και χρήση από το σχολείο. Υπηρεσίες στον ίδιο χώρο του δημαρχείου και επικοινωνούν με έγγραφα. Εχει δίκιο η κα Χισκάκη ότι όλοι πετάνε αετό εκεί μέσα, είναι ανευθυνο - υπεύθυνοι και από την πολύ την απραξία φοβούμενοι και την σκιά τους κωλυσιεργούν τα πάντα και για τα πάντα.
      Και η απραξία ή αποφυγή διεκπεραίωσης υποθέσεως του δήμου συνιστά επίσης πειθαρχικό αδίκημα. Μέχρι πότε θα επιπλέουν στον αφρό όλοι τους.

      Διαγραφή
  10. Πρέπει να σπάσει η νομενκλατούρα της τεχνικής υπηρεσίας και φέρουν ευθύνη αυτή που επετρεψαν/προετρεψαν την δημιουργία της. Φτάνει πια σε αυτούς που ανακαλύπτουν διατάξεις κι εγκυκλίους για να μην κάνουν την δουλειά τους. Ο τόπος έχει ανάγκη από δημιουργία κι αποτελεσματικότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέντε - έξι νοματαίοι την έχουν δει κάπως εκεί στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Κωλυσιεργία, ευθυνοφοβία, καθυστέρηση, αδιαφορία, ειρωνεία, αν συνεργαστείς μαζί τους θα τα νιώσεις όλα. Πάντα βέβαια υπάρχουν μικρές εξαιρέσεις για να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.
      Αξιολόγηση άμεσα, έλεγχος παραγωγικότητας και καθορισμός στόχων.

      Διαγραφή
    2. Πως αποδεικνύουν αυτοί της τεχνικής υπηρεσίας ότι νοιάζονται για τον τόπο και ότι είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ υπάλληλοι; Αξιολόγηση και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

      Διαγραφή
  11. Εδώ μηχανικός και δεν μπορεί να βρει το δίκιο της και περιμένει ο κακομοίρης ο χωρικός να τον ακούσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News