Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Στα 25 λεπτά η τιμή για το επιτραπέζιο ροδάκινο - «Καλύπτονται ίσα-ίσα τα έξοδα», λένε οι παραγωγοί

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί είναι μεγάλο

Στα 25 λεπτά κυμαίνονται οι τιμές για το επιτραπέζιο ροδάκινο.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί είναι μεγάλο, καθώς με το συγκεκριμένο ποσό καλύπτονται ίσα-ίσα τα έξοδα.

Όπως σημείωσε ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής σε επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «πάρα πολλοί παραγωγοί, αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα καλλιέργειας και φυσικά αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές του ΕΛΓΑ, τις εισφορές για την ασφάλισή τους στον ΟΓΑ, χρωστούν τα φάρμακα και τα λιπάσματα και δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ».

Επίσης, ο κ. Τζαμτζής πρότεινε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των φορέων με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων παραγωγών και των εξαγωγέων, ενώ σημείωσε πως η συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών με το τμήμα Εξωτερικού Εμπορίου είναι επιβεβλημένη, διότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στις χώρες, όπου εξάγουμε επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση!

14 σχόλια:

  1. Απαράδεκτοι για να σπεκουλαρετε την άθλια κυβέρνηση και τις άθλιες πολιτικές που εφαρμόζει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό υποβαθμίζεται το τρομερό πρόβλημα που υπάρχει. Οι περισσοτεροι έμποροι δεν παίρνουν άλλο ροδάκινα όχι 25 λεπτα δεν δίνουν δεν παίρνουν !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4 τόνους Χ 0,25 μας βγάζει 1000€ το στρέμμα ....... Ποσά ειναι τα έξοδα ρε παιδιά κ μιλάτε για ισα ισα έξοδα έσοδα ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ

      Διαγραφή
    2. καταρχη που τους ειδες τους 4 τον.το στρεμα !!! κι υστερα που τα ειδες τα 25 λεπτ !!! αμα βρεις 15 και δεν τα παιρνουν !!!! ΜΗΝ γινεσε μαλιαγκουρας τωρα ......

      Διαγραφή
  3. Πως φαίνεται ότι η μόνη σου επαφή με χωράφι είναι η οπτική . 5 χρόνια να μεγαλώσουν 10 χρόνια παραγωγη που στα επιτραπέζια δύσκολα ξεπερνά τους 3 τόνους/στρέμμα στα πρώιμα κάτω απο 2 τόνους, σε λίγες ποικιλίες πιανεις 3,5 έως 4 . Ανα τα υπολογιζαμε έτσι όπως εσύ θα ειμασταν τώρα φυλακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην αλμωπια βγαζουν το πολυ 3 τονους τα βιομηχανικα....οσο για τα επιτραπεζια....αντε καληνυχτα

      Διαγραφή
  4. Σε χωράφι αποκλείεται να έχεις πατήσει. Ελα μάγκα σου δώσω 10 στρέμματα επιτραπεζια 10 χρονων και θέλω να μου πληρώσεις για ενοίκιο 2000 € τίποτα άλλο , έτοιμα δέντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. telionoyme magkes fetos 8 einai to telos toy agroth........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήθελα να απευθυνω δημόσιο ευχαριστήριο στον Σαμαρά και Βενιζελο που μας ξεπαστρεψαν απο τις αγορές της αν. Ευρώπης είναι τέλειοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια στον Βενιζέλο για τις χειραψίες με τους ναζί στην Ουκρανία! Ο νοών νοείτω!!! Όσο για τους παραγωγούς που ψήφισαν την συγκυβέρνηση στις ευρωεκλογές απλά χαίρομαι υπερβολικά που τώρα θα το παίζεται αδικημένοι όταν προεκλογικά πανηγύριζατε Για τα ψίχουλα που πήρατε σαν αποζημίωση από πέρυσι! Καλή πείνα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ετσι ειναι....ο αγροτης με το αγροτικο μυαλο .....παντα αγροτικα θα ψηφίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10-15 lepta einai h timh tous kai pali den ta 8eloun ta rodakina.oute kan ta plhrwnoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10-13 lepta h anwterh timh shmera tou epitrapeziou rodakinou kai alfa poiothta gia 13 lepta.mas exoun g..... pws 8a antapexel8oume stis upoxrewseis mas.meta sou leei anaptuxh o pro8upourgos sto 2014 me ta gewrgika farmaka-lupasmata na einai panakriva kai ta rodakina ta xeftulisan.krima se emas tous agrotes pou apo autes tis paragwges prospa8oume na epiviwsoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News