Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Αφγανιστάν πριν γίνει κομμουνιστική χώρα

Το Αφγανιστάν μιας άλλης εποχής

Το Αφγανιστάν δεν ήταν πάντα εμπόλεμη ζώνη και οι φωτογραφίες της χώρας από το 1960, έχουν να επιδείξουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό παρελθόν, πριν τον πόλεμο και τη διαφθορά.

Το 1967 ο Δρ Μπιλ Ποντλιτς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα πήρε την οικογένειά του (τα παιδιά του, Ιαν και Πεγκ και με τη σύζυγό του Μαργαρίτα) στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω του τα αποπνικτικά ζεστά καλοκαίρια της Αριζόνα.

Αφού υπηρέτησε στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ο Ποντλιτς θέλησε να συμμετάσχει σε μια εκστρατεία για την ειρήνη και για το λόγο αυτό, συνεργάστηκε με την UNESCO προκειμένου να εργαστεί για δύο χρόνια στην Ανωτάτη Παιδαγωγική Ακαδημία της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.

Οταν δεν διαπραγματευόταν με τους Αφγανούς, ο Ποντλιτς φωτογράφιζε το εντυπωσιακό Αφγανιστάν της εποχής, που διαψεύδει τις οδυνηρές εικόνες και τις σκέψεις που σχετίζονται με τον πόλεμο που βλέπουμε σήμερα στις ειδήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στα μάτια της Πεγκ Ποντλιτς, οι φωτογραφίες του πατέρα της είναι τόσο σημαντικές: «αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να ενθαρρύνουν τον κόσμο να δει το Αφγανιστάν και το λαό του όπως ήταν και όπως θα μπορούσε να είναι. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι έχουμε περισσότερα κοινά πράγματα με τους ανθρώπους άλλων χωρών, παρά πράγματα να χωρίσουμε» αναφέρει.


















Πηγή: www.iefimerida.gr

5 σχόλια:

  1. κομουνισμος σου λεει μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλι ο κομμουνισμοσ σου φταιει;
      ο καπιταλισμοσ τους βομβαρδιζει τοσα χρονια ηλιθιε...

      Διαγραφή
  2. giayto makria apo komounismo kai nazismo!ayta ta dyo katastrefoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Re seis piomenoi eiste ekei pera ? O allos o eksypnos sygkrine ton komounismo me ton nazismo . Na sas doso thn dieythinsh mou na mou steilete kana kilo apo ayta pou pinete .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν γίνει τί; Πλάκα μας κάνετε! Αυτές τις εικόνες που βλέπετε τις κατέστρεψε η εξαγωγή δημοκρατίας των μη κομμουνιστών! Τόση στρέβλωση και ψέμματα;
    Η σημερινή κατάσταση πόθεν προέκυψε; Έπεσε από τον ουρανό;
    Ντροπή! Ανιστόριτοι....που εμφανέζετε ό,τι υπήρχε πριν το καταστρέψετε "σώζοντάς" το, ως δικό σας έργο! Και μάλιστα, αφού το καταστρέψατε! Ντροπή, ντροπή, ντροπή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News