Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΑΙΣΧΟΣ: Σπάνε σε κομμάτια τα γλυπτά του Παρθενώνα για να τα μεταφέρουν και να κόβουν εισιτήριο!

Η αρχαιολογική δεοντολογία δεν επιτρέπει την παρουσίασή τους αποσπασματικά. Αυτή η μεταχείριση θεωρείται μεγάλη προσβολή

Ενα από τα βασικά τους επιχειρήματα, ότι δηλαδή οι πολίτες όλου του κόσμου μπορούν να δουν τα Γλυπτα του Παρθενώνα δωρεάν, καταρρίπτουν μόνοι τους οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου.

Εκτός από αυτό όμως οι Βρετανοί θα συμπεριφερθούν ως έμποροι του χειρίστου είδους αφού θα "σπάσουν" σε κομμάτια τα γλυπτά και θα τα μετακινήσουν! Την Ανοιξη, τμήματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα μετακινηθούν από την γκαλερί Ντουβέν όπου τοποθετήθηκαν στην δεκαετά του 1960 και θα μεταφερθούν στην γκαλερί Σάνσμπερι. Πρόκειται για εκθεσιακό χώρο μέσα στο Μουσείο όπου θα πληρώνουν εισιτήριο.

Αυτό παραβαίνει έναν από τους βασικούς όρους λειτουργίας του Βρετανικού Μουσείου, καθώς το κληροδότημα Τέρνερ με βάση το οποίο λειτουργεί, ορίζει ότι στη μόνιμ έκθεση η είσοδος είναι ελεύθερη!

Αυτό δεν ισχύει για τις περιοδικές εκθέσεις όπου το εισιτήριο είναι ακριβό.

Όμως, εκτός από το γεγονός ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα χρησιμοποιηθούν ως εμπορικό προϊόν, συμβαίνει και κάτι άλλο το οποίο εξοργίζει τους αρχαιολόγους:

Η αρχαιολογική δεοντολογία δεν επιτρέπει την παρουσίασή τους αποσπασματικά. Αυτή η μεταχείριση θεωρείται μεγάλη προσβολή!

1 σχόλιο:

  1. Μπα! Προς τί η ευαισθησία; Αφού όλα στη χώρα μας φωνάζουν "ζήτω οι ιδιωτικοπιήσεις" ως πολιτική επιλογή. Γιατί το κράξιμο; Κούνια που μας κούναγε... Εδώ, σε λίγο θα πουλήσουν και τον Παρθενώνα! Ήδη, αγγελία πώλησης περιοχής του Μαραθώνα, αυτό ακριβώς προβάλλει ως προσόν: την περιοχή και τον τύμβο του Μαραθώνα, για να βρει αγοραστές....εεε συγγνώμη, "επενδυτές"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News