Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Χρήστος Παππάς: «Τι θα γινόμασταν, αλήθεια, χωρίς το πελώριο έργο του Χίτλερ;»

Τι αναφέρει ο Χρήστος Παππάς στις επιστολές του

Οι επιστολές, που είχε ανταλλάξει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με παρασημοφορημένο από τον Χίτλερ, βέλγο δημοσιογράφο και πολιτικό Λεόν Ντεγκρέλ (Leon Degrelle), που εντάχθηκε στα Waffen SS και συμμετείχε στην «επιχείρηση Μπαρμπαρόσα», περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που έχουν οι ανακρίτριες της υπόθεσης.

Ο Χρήστος Παππάς, που από κάποιους θεωρείται «υπαρχηγός» στην ερευνώμενη εγκληματική οργάνωση, είχε αποστείλει το 1989 επιστολή στον καταδικασμένο ερήμην μετά τον πόλεμο, από τη βελγική Δικαιοσύνη σε θάνατο για εσχάτη προδοσία Ντεγκρέλ, που είχε διαφύγει στην Ισπανία.

Στην επίμαχη επιστολή, ο βουλευτής αποκαλεί «ήρωα στρατηγέ» τον Ντεγκρέλ και τον διαβεβαιώνει για την ακλόνητη πίστη του ίδιου, του Νίκου Μιχαλολιάκου και των μελών της Χρυσής Αυγής, στην «αιώνια μορφή» του Φύρερ και στα «ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μια καινούργια Ευρώπη».

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η απάντηση του Ντρεγκέλ το 1989, καθώς και φωτογραφία του κατηγορούμενου βουλευτή με τον «στρατηγό» το 1992, έναν χρόνο πριν ο εκλεκτός του Χίτλερ αποβιώσει στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Η επιστολή του Χρήστου Παππά, με ημερομηνία 15 Ιουνίου 1989, η οποία δόθηκε στον «υπασπιστή» του Ντεγκρέλ για να την παραλάβει ο φυγόποινος «στρατηγός» αναφέρει:

«Αξιοσέβαστε ήρωα στρατηγέ Λεόν Ντεγκρέλ, θεωρώ μεγάλη μου τιμή και εύνοια της θείας πρόνοιας, που σας συναντώ προσωπικά.

»Θα ήθελα, αξιοσέβαστε στρατηγέ, να σας διαβεβαιώσω για τη σταθερή, αληθινή και ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο Ελληνικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα -"Χρυσή Αυγή") στην αιώνια μορφή του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ!

»Η αλήθεια είναι μία και μοναδική. Τι θα μπορούσαμε να γινόμασταν αλήθεια χωρίς εσάς και χωρίς το πελώριο έργο σας. Είμαι συγκινημένος και είναι καθήκον μου να σας πω ότι εσείς μας δείχνετε τον δρόμο, με τον λαμπρό και παραδειγματικό ηρωϊσμό σας.

»Σας παρακαλώ Αξιοσέβαστε Στρατηγέ να δεχθείτε τα σέβη μου και τις πιο εγκάρδιες ευχές μου και των Ελλήνων συναγωνιστών μου και ιδιαίτερα του αρχηγού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ. Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ότι ο αγώνας μας για μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ σε μία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ! θα συνεχιστεί χωρίς σταματημό μέχρι την ΝΙΚΗ! Το εμπνευσμένο στα πεδία των μαχών σύνθημα της 28ης SS PANZER DIVISION-GRENADIERE-VOLONTIERE-WALLONIENNE,υπάρχει ακόμη και μας καθοδηγεί: ΑΓΩΝ-ΠΙΣΤΙΣ-ΝΙΚΗ.

»Δεχθείτε ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ τα σέβη μου και τα πιο διακριτικά μου αισθήματα . Ειλικρινά δικός σας. Πιστός στα ιδεώδη του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. PAPPAS CRISTOS».

O Ντεγκρέλ, που συνεργάστηκε με το καθεστώς του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο στην Ισπανία και παρέμεινε μέχρι τέλους αρνητής του Ολοκαυτώματος, δηλώνοντας «μετανιώνω που δεν νικήσαμε», στην απάντησή του στον Χρήστο Παππά, στις 28 Σεπτεμβίου 1989, φαίνεται να εκφράζει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα.

Αναφέρει μάλιστα ότι «ο Χίτλερ αισθανόταν Έλληνας» και φαίνεται να προσπαθεί να τακτοποιήσει τη διαδικασία για να συναντηθεί με τον έλληνα ομοϊδεάτη του στην Μαδρίτη. Μάλιστα, αντί προσδιορισμού πόλης στην αρχή της επιστολής του γράφει «στην εξορία».

Η επίμαχη συνάντηση τελικώς έγινε τον Ιανουάριο του 1992 και οι δύο άντρες φωτογραφήθηκαν. Στη φωτογραφία, που έχουν οι ανακρίτριες στα χέρια τους - στην οποία ο κατηγορούμενος βουλευτής εμφανίζεται με κοστούμι και κόμη και μουστάκι, που παραπέμπουν στον Χίτλερ, υπάρχει ιδιόχειρη σημείωση - αφιέρωση του Ντεγκρέλ προς τον Παππά. 

---
Πηγή: tanea.gr

24 σχόλια:

  1. Πιο ναζιστής πεθαίνεις. Μ' αρέσει που μισούν τους ομοφυλόφιλους, γιατί κοιμούνται με άντρες. Αυτοί που κοιμούνται με όπλα είναι πιο λογικό; Καλή φυλακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεμισε ο τοπος σαν εσενα {για να μη πω τιποτε αλλο ...} ΚΡΙΜΑ !!!!

      Διαγραφή
  2. σύμπτωση ρε!!!!!
    δεν είναι απλός ναζιστής είναι αρχή Ναζιστης
    σαν αυτούς το 40-44 που σφάζανε καίγανε σκοτώνανε κάτι ανθρωπάκια που λέγανε οτι είναι Έλληνες πατριώτες ,
    ξεκλήριζαν ολόκληρα χωριά σαν το Δίστομο τους Πύργους το Μαυροδεντρι ...

    και από πίσω τους οι αγράμματοι αμόρφωτου και ανιστόρητοι οπαδοί τους που ακόμα και σήμερα δεν πιστεύουν η κάνουν οτι δεν πιστεύουν τα ρεζιλίκια των αρχηγών τους







    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε σερσερι ....11.14 Για πες μας γιατι εγινε το καψιμο της Κλεισουρας ?? Ετσι γινοτανε η αντισταση ??? Σκοτωνοντας 2 γερμανους και κρεμοντας τα πτωματα αναποδα στον πλατανο στην εισοδο του χωριου με τα γεννητηκα τους οργανα στο στομα -προκειμενου να κανουν οι γερμανοι αισχη και να βγουν κλεισουριωτες στο βουνο γιατι μεχρι τοτε δεν εβγαινε κανεις ...Λογικη των " κουμουνιστοπατριωτων ""!!

      Διαγραφή
  3. Και γι΄αυτήν την φωτογραφία μετά από 25 χρόνια θα κάνει φυλακή? Τόσα χρόνια τι κάναν η αρχές περίμεναν να γίνει βουλευτής για να τον δικάσουνε? Για τους υμνητές του στάλιν που έκανε εξίσου στυγερά εγκλήματα με τον Χίτλερ γιατί δεν τους φυλακίζει κανείς? Να σας πω τον ποιο σπουδαίο θαυμαστή του εν Ελλάδι?μίκης Θεοδωράκης έχει την προτομή του στάλιν πάνω στο γραφείο του! Πρέπει να φυλακιστεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκρίνεις τον πόνο που προκάλεσε ο Χίτλερ με αυτόν του Στάλιν; οκ

      Διαγραφή
    2. kai o stalin kai o xitler einai duo omoia pramata apla o stalin den mpike sthn ellada eno o xitler mpike!tora gia ton xrhstaki den mporoume na poume tipota!an o pateras tou eixe polemhsei to 40 o xrhstakhs tha htan enantion tou xitler alla malon o pateras tou htan apo aytous poy elegan ta mustika ton ellhnon sta strateymata tou xitler kai pernouse kala opote agaphsan ton xitler!em etsi einai ayta prodotes yphrxan,yparxoun kai tha yparxoun gia panta

      Διαγραφή
    3. Στα συνορα της βουλγαριας ηταν η κοκκινη μεραρχια του σταλιν για να μπει στην Ελλαδα !!!συμφωνα με τον φλωρακη και να γινει η Ελλαδα λαικη δημοκ ως αλβανια !!! Χιλαδες εγκληματα εκαναν οι συμμοριτες --φαντασου τι θα γινοτανε και με την κοκκινη μεραρχια στην Ελλαδα !!!!

      Διαγραφή
    4. καλά σας λένε ΟΥΓΚ δεν κάνει φυλακή ρε αγράμματε για τις φωτογραφίες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ψάξε και μάθε ρε αμόρφωτε ναζί γιατί τον κατηγορούν
      ΟΥΓΚ

      Διαγραφή
    5. τζάμπα γράφετε αυτοί μοσχάρια είναι μοσχάρια θα μείνουν εδώ δεν έχουν αλλάξει από το 1940 τώρα θα αλλάξουν
      ο ναζί δεν αλλάζει

      Διαγραφή
    6. OΥΓΚ η" οπως διαλο το λες ....εισαι εσυ ρε 2.52 ..Φυλακη κανει γιατι πολεμουν ολο το μνημονιακο τοξο και το ξεπουλημα της χωρας {μεσα σαυτο ειναι κι ο τσιριζα -μην εξαπατασε !! } ΔΗΛΩΣΕΙΣ Πανουση της ρημαδ ΄Η κυβερνηση δωροδοκει-εξαγοραζει-διοριζει-κανει τα Π Α Ν Τ Α για να σταθει στην εξουσια κ να μη χασουν τιςκαρεκλες !!!! ΓΚΕΓΚΕ??

      Διαγραφή
    7. Κανουν αντίσταση τα ΟΥΓΚ!!!!!!!
      ΡΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΝΑΖΙ ΕΙΣΑΣΤΕ

      Διαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ???????ΔΙΟΚΕΤΑΙ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΑ???ΕΤΣΙ ΕΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΒΑΣΙΚΟ,ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΗΤΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ,ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΙΘΙΚΑΙ,ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ,ΣΑΝ ΗΡΩΑΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KAI O GIOS TOU PIGE MAZI ME TON EXTHRO POU POLEMISE O PATERAS TOU FILE?ESY AN POLEMOUSE O PATERAS SOU KAPOIOUS THA TON EIXES OS IDALMA EKEINON"?TORA MILAS SOBARA MPOREIS AYTOUS TOYS ANTHROPOUS NA TOUS PEIS ELLHNES PATRIOTES?

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ?
      ΠΑΝΤΟ ΕΣΕΝΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΕΞΥΠΝΟ,ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑΖΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙ? ΑΝΤΙΝΑΖΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΕΝΩ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ,ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ

      Διαγραφή
    3. πατέρας να πολεμά τους ναζί και γιος να τους έχει κορνίζα !!!!!!!
      ΑΞΙΟΣ
      θα τρίζουν τα κόκαλα του

      Διαγραφή
    4. ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΑ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΕ

      Διαγραφή
  5. ΑΑ ΕΙΑΝΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΗ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ...ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ αν έχετε τα κότσια βγείτε και πείτε ναι ρε είμαστε ναζί
    γουστάρουμε τον χιτλερ τους γερμανοτσολιάδες
    μην κρύβεστε πίσω από λέξεις
    μην κάνετε σαν τους παππούδες σας που κυκλοφορούσαν με κουκούλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ....αναρχοαπλυτο ορφανο του σταλιν ....ναζι ποτε δεν ηταν οι Ελληνες εθνικισται .!! Οι πατεραδες κ παπουδες μας πολεμησαν τον γερμανο και οχι το κκε που κοιταζε τι εντολη θα δωσει το σοβιετ ...και αναλογα θα πραξουν !!! Εξαλλου 40 μερες κλαιγατε το θανατο του αιμοσταγους σταλιν οπως και σημερα γινεται στη χωρα του κιμ γιανκ ουν

      Διαγραφή
    2. re file panta to dhlonane oti einai nazi tora stamathsan blepeis to xrhma ths boulis se alazei se kanei opos boleyei!tora ginane ellhnes ethnikistes eno kapote htan xitler kai agios o theos

      Διαγραφή
    3. Ναι ναι πατριώτες με φουστανελα και σβάστικα στο χερι οταν ο ΕΔΕΣ πολεμούσε τους Γερμανούς οι παππουδες σας ηταν με τους ναζι ξυπναααα

      Διαγραφή
  7. ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΠΟΛΥΠΑΙΧΘΗΚΕ Η ΚΑΣΣΕΤΑ "ΝΕΟΝΑΖΙ " Κ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ -Η ΧΩΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΠΟΥ ΣΤΡΑΒΟΚΑΤΟΥΡΗΣΑΝ ΟΙ ΤΗΣ Χ Α ΑΜΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΜΒΕΡΧΟΝΤΖΙΚΙ-ΝΕΟΣΤΑΛΙΝΙΚΙ-ΝΕΟΜΑΟΙΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΕ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΡΑΙΝΑ !!ΚΑΙ ΘΑ ΑΗΔΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑ Ν ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσένα δεν σε πειράζει που με τακτικές του 30 θέλουν να επιβληθούν οι ναζί
      δες όλες τις κινήσεις τους και θα καταλάβεις αν φυσικά δεν έχεις παρωπίδες
      δεν θα καλύψουμε ένα λάθος με ένα άλλο τεράστιο

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News