Αυτό κάνει γνωστό με δήλωσή του ο Δημήτρης Μπίνος |
Την αποκατάσταση της αλήθειας επιδιώκει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, με δήλωσή του στο Aridaia News σχετικά με το χωματόφραγμα της Αριδαίας.
Ο κ. Μπίνος μας μετέφερε την άποψη των τεχνικών υπηρεσιών τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, οι οποίες τονίζουν ότι η άδεια χρήσης νερού (6738 /4-12-2013) αναφέρεται σε ένα έργο που θα κοστίσει γύρω στο 1.000.000 ευρώ και άρα δεν μιλάμε για ένα απλό χωμάτινο φράγμα, αλλά για κάτι πολύ πιο μεγάλο.
Επιπλέον, ο κ. Μπίνος κάνει γνωστό ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλμωπίας αποφασίστηκε να γίνει έρανος από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, ώστε να βοηθηθούν οι παραγωγοί της περιοχής οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη και πως πρόκειται ξεκάθαρα για μια εξωθεσμική παρέμβαση.
Αφού υπάρχει άδεια για κάτι πολύ πιο μεγάλο πόσο μάλλον να λένε ότι δεν μπορεί να γίνει το πιό "μικρό" που γίνεται 30 χρόνια τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα για πλημμύρες κλπ. Και το μεγάλο αναφέρεται σε ζαρζανέτια κλπ που θάταν χρήσιμα αν το φράγμα έμενε και τον χειμώνα. Ο κ. Μπίνος επειδή δεν ξέρει από τεχνικά δεν μπορεί να εκτιμήσει - φαίνεται- ότι με την άδεια που υπάρχει μπορεί να γίνει η επέμβαση αυτή με κλειστά μάτια. Η λύση που τελικά δόθηκε με το να μαζεύονται χρήματα από τον έναν και από τον άλλον μόνο λύση δεν μπορεί να ειπωθεί. Πρέπει να λυθεί το θέμα από το καινούργιο δημοτικό συμβούλιο άμεσα για να προκηρυχθεί κανονικά του χρόνου πολύ εγκαίρως. Οι παραγωγοί δεν θα χαριστούν άλλη φορά σε κανέναν ανευθυνοϋπεύθυνο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάνω από 30 χρόνια γίνεται το φράγμα και πληρώνονται οι εργολάβοι, τώρα κατάλαβαν ότι χρειάζεται 1.000.000,00 € σε ζαρζανέτια; και πάλι θα γίνει και όλοι θα κάνουν την στρουθοκάμηλο ( με το κεφάλι μέσα στην άμμο) και ίσως και του χρόνου κλπ. Καραγκοζιλίκια και ντροπή για αιρετούς και υπηρεσίες του δήμου. Να συζητηθεί το θέμα και να βρεθεί τρόπος του χρόνου όλα να γίνουν όπως πρέπει, τέρμα πια αυτή η γελοιοποίηση, όλοι να το βλέπουν να γίνεται 30 χρόνια και κανένας να μην βάζει την υπογραφή του
ΑπάντησηΔιαγραφήδυστυχώς φαίνεται ότι ο Κος Μπίνος εκτός από ανίδεος σε τεχνικά θέματα τουλάχιστον δεν έχει κάποιον να τον συμβουλεύει; αναρωτιέμαι ποιός θα είναι ο πολιτικός προιστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας, και πως θα διοικηθεί ο Δήμος με τέτοιους υπαλλήλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήτι αποκατάσταση της αλήθειας κάνει ο Μπίνος; Αναπαράγοντας αυτά τα άσχετα που λένε οι υπηρεσίες για έργο που θα κοστίσει 900.000 ευρώ, ότταν κάθε χρόνο κοστίζει από 15,000 εως 20,000 ευρώ; Για να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή. Ας τον συμβουλέψει κάποιος.
ΑπάντησηΔιαγραφήνα γίνει ένα έργο ναι του 1 εκατ.ευρώ.Γιατί οχι ? τι θα διεκδικούμε δηλαδή? τον τσιμενταύλακα των 5.000 ευρώ? μας δουλεύετε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοσο μας κόστισε η μελέτη αυτού του φράγματος που δεν μπορουμε να φτιάξουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΩΣΤΟΣ.Σαν να παω να πληρωσω για αδεια και μελετες για να σηκωσω μια πενταωροφη ενω δεν εχω χρηματα για να φτιαξω κοτετσι.Η κοινη λογικη επιστρεφει στο κεφαλι μας μονο με χρηση παραδειγματων που να αφορουν την τσεπη μας
ΔιαγραφήΟλοι οι ασχετοι στη πιατσα της πολιτικης δημοτικης ακυβερνησιας του δημου Αλμωπιας. Η ημιμαθεια χειροτερη της αμαθειας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην πρώτη χρονιά του, μας είπε ο ΠΑΣΌΗΣ ότι το φράγμα το έκαναν εθελοντές και ότι πλήρωσαν οι Υδραιώτες. Και μάλιστα την ανακοίνωση αυτήν την έκανε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην δεύτερη χρονιά δεν ασχολήθηκε κανείς με το θέμα και έκλεισε το φράγμα κάπως.
Την τρίτη χρονιά πάλι δεν την έψαξε κανείς και πάλι το φράγμα έγινε κάπως.
Την τέταρτη χρονιά δηλαδή τώρα, ήταν προεκλογική χρονιά, είχαν όλοι αλλού το μυαλό τους. Μετά τις εκλογές βαθύ το μούδιασμα άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι.
Και τώρα ποιος θα πάει να το κάνει με δημοτική αρχή που φεύγει σε έναν δυο μήνες και θα νίψει τας χείρας της.
Και φτάσαμε να ακούμε για εράνους και άλλα τραγελαφικά ακόμα και από τον νέο δήμαρχο που άκουσε τις υπηρεσίες να του λένε για μεγάλα έργα. Και επειδή είναι μεγάλα θα τα κοιτάμε στα χαρτιά ως δυσθεώρητα. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει το θέμα. Αν το έχουμε στα συρτάρια δεν πρόκειται να ξεκινήσει ποτέ.
Είναι βαθύτατα λυπηρό που το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, όχι το νέο που θα αναλάβει τον Σεπτέμβριο, έχει εξαφανιστεί, όχι μόνο η ηγεσία του απερχόμενου δημάρχου, αλλά ολόκληρο το σημερινό δημ. συμβούλιο δεν ασχολήθηκε με το θέμα και τώρα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν θα ξανασυμμετέχουν στην νέα πενταετία αλλά έχουν θητεία μέχρι 31/08/2014 δεν έχουν καν άποψη.
Βέβαια η δημοτική αρχή που φεύγει έκανε ένα μεγάλο βήμα όσον αφορά στην ανάθεση των απαραίτητων μελετών και των απαιτούμενων αδειών. Αλλά και αυτές τις έκανε μόλις το 2013, δηλαδή την τρίτη χρονιά και από την έναρξη της νέας χρονιάς, το 2014, μέχρι τώρα σιγή, τόσο από τους αιρετούς όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Για πάγια προβλήματα και τεχνικά θέματα που απαιτούν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και λύσεις μέσα στα πλαίσια τα θεσμικά και τα νόμιμα θα έπρεπε να δίνουν λύσεις οι υπηρεσίες, όχι στα λόγια και όχι με άρνηση αλλά εγγράφως και με προτάσεις.
Οι αιρετοί τόσο τους κόβει τόσο κάνουν, ή έχουν άλλες προτεραιότητες για έργα στο μυαλό τους και στον προγραμματισμό τους.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έπρεπε να εισηγούνται τα απαραίτητα τεχνικά θέματα, να ιεραρχούν τον προγραμματισμό, να προτείνουν τον σχεδιασμό τους και να προχωρούν στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων πρωτίστως από οτιδήποτε άλλο και μάλιστα μείζονος σημασίας.
Ακόμα και αν οι πολιτικοί επιλέγουν άλλα, θα έχουν αυτοί την ευθύνη των επιλογών τους αλλά η υπηρεσία εγγράφως θα είχε προτείνει τα απαραίτητα.
Που είναι λοιπόν η υπηρεσιακή πρωτοβουλία για τα αυτονόητα;
Από την αδειοδότηση μέχρι σήμερα που είναι τα έγγραφα με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να ξεκινήσει νόμιμα η όποια διαδικασία.
Δεν μπορεί να λέμε αυτό δεν γίνεται ή αυτό είναι μεγάλο έργο ή αυτό δεν είναι νόμιμο και άλλα τέτοια.
Ακόμα και αυτά πείτε τα εγγράφως.
Και τελικά πια είναι η νόμιμη οδός;
Πείτε την. Εγγράφως.
Ξεκινήστε τώρα για να βρεθεί λύση του χρόνου και όχι να αναλωνόμαστε σε παιχνίδια εντυπώσεων κάποιοι, σε κρυφτούλι άλλοι, σε υπηρεσιακή αφασία άλλοι κλπ κλπ
Όσο για την δικαιοδοσία ή την κυριότητα ή την αρμοδιότητα του δήμου στο ποτάμι και άλλα τέτοια, αυτά λύνονται με θεσμικό τρόπο συνεργασίας των υπηρεσιών στα πλαίσια προγραμματικής συμφωνίας.
Θεσμική και νόμιμη πρόταση τώρα. Πρόταση από την υπηρεσία και ας γίνει το έργο του χρόνου.
στον 11.07 πεστα ΓΙΑΝΝΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά ρε παιδιά το φράγμα θα γίνει; Πιάσαμε Αύγουστο σε λίγο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρανός; έγινε; θα γίνει; το φράγμα οεοο;