Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Επιστράτευση αποφάσισε η Κυβέρνηση - Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Πόλεμος μεταξύ των κομμάτων

Κι ενώ αναμένεται η έκδοση και η διανομή των φύλλων πορείας μετά την απόφαση για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ συνεδριάζουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Η επιστράτευση αποφασίστηκε το πρωί μετά την απόφαση του πρωτοδικείου της Αθήνας το οποίο έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων κι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν ήδη αποφασίσει την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφέρει:

“Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει”.

Το πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε αργά χθες το βράδυ παράνομη την απεργία των εργαζομένων, κηρύσσοντας παράλληλα και καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης. Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ενέκρινε τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο “λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών”, δηλαδή την εκτύπωση των φύλλων πορείας.

Την επιστράτευση προανήγγειλε νωρίς το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο Mega, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης.

---
Πηγή: newsit.gr

6 σχόλια:

  1. Και ο λαός ακόμα κοιμάται .
    έχουν επιστρατευτεί η πάντες ,μόνο ένα κλάδος δεν έχει επιστρατευτεί
    «ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΒΡΩΜΟΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στελέχη του διεφθαρμένου πασοκ, Φωτοπουλος και εργατοπατέρες στό αρμα τού σύριζα....αίσχος, τσακίστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ....... υπαρχει και μη διεφθαρμενο πασοκ ????

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News