Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Οξύτατο πρόβλημα στη διάθεση των επιτραπέζιων ροδάκινων»

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Οξύτατο πρόβλημα στη διάθεση των επιτραπέζιων ροδάκινων»

Το οξύτατο πρόβλημα διάθεσης των επιτραπέζιων ροδάκινων που έχει ως αποτέλεσμα τη χαμηλή τιμή του προϊόντος έθεσε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με επιστολή και ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γεώργιο.

Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση προς αρμόδιο Υπουργό προτείνει συνάντηση των φορέων με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ομάδες παραγωγών και εξαγωγέων ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα των χαμηλών τιμών αναφέροντας τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Οξύτατο είναι το πρόβλημα της διάθεσης των επιτραπέζιων ροδάκινων.

Γνωρίζεται καλά, ότι οι τιμές κυμαίνονται στα 25 λεπτά και αυτά καλύπτουν μόλις και μετά βίας τα έξοδα παραγωγής.

Οι αιτίες είναι πολλές , αλλά δεν είναι θέμα ανάλυσης σήμερα.

Ζητούμενο σήμερα είναι η αναζήτηση λύσεων στο μεγάλο αυτό πρόβλημα , των πολύ χαμηλών τιμών, που θα οδηγήσει άλλη μια χρονιά τους ροδακινοπαραγωγούς στο μαρασμό και την εξαθλίωση.

Πάρα πολλοί από αυτούς, αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα καλλιέργειας και φυσικά αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές του ΕΛΓΑ, τις εισφορές για την ασφάλισή τους στον ΟΓΑ, χρωστούν τα φάρμακα και τα λιπάσματα και δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Προτείνω να οργανώσετε μία συνάντηση των φορέων με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων παραγωγών και των εξαγωγέων, ώστε να αναζητηθούν λύσεις στο πολύ σοβαρό θέμα των χαμηλών τιμών.

Η συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών με το τμήμα Εξωτερικού Εμπορίου είναι επιβεβλημένη, διότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στις χώρες, όπου εξάγουμε επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της διάθεσης των επιτραπέζιων ροδάκινων;»

6 σχόλια:

  1. shmera paradwsame rodakina alfa poiothta kai me to zori h anwterh timh htan 20 lepta oute ta potismata den kaliptoume..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ , Ε ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΑΥΤΟΙ ( Η ΣΥΓΚΗΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥς Ο ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ). & ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο νομός Πέλλας φτωχοποιείται διαρκώς, τα ροδάκινα, ίσως η κυριότερη παραγωγή μας παραμένουν αδιάθετα και σε εξεφτελιστικές τιμές. Ο Αγρότης-Βουλευτής Δάνης Τζαμτζής ρωτάει τον Βουλευτή - Υπουργό Γιώργο Καρασμάνη τι θα κάνει για το πρόβλημα, ο Διονύσης περιμένει στην γωνία την κατάλληλη ευκαιρία αλλά όλοι αυτοί χειροκροτούσαν όταν "ρίχναμε" τους ρώσους προς όφελος των αζέρων στο φυσικό αέριο, όλοι αυτοί χειροκροτούσαν όταν "πουλούσαμε" τους ρώσους στο θέμα τυ αγωγού, όλοι αυτοί χειροκροτούσαν τον Βενιζέλο όταν πήγε στην Ουκρανία, τα συμφέροντα των αγροτών του νομού μας ήταν σε δεύτερη μοίρα

    ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, φίλτατοι Συριζαίοι, την περσινή χρονιά που τα επιτραπέζια ροδάκινα είχαν υψηλές τιμές, αυτό ήταν αποτέλεσμα της ορθής Κυβερνητικής Πολιτικής;

      Διαγραφή
  4. Όχι φίλε αλλά οι εμπορικές σχέσεις δημιουργούνται και αναβαθμίζονται συνεχώς και τι θέλω να πω! όταν έχεις ένα γίγαντα σε θέμα αποροφησης προϊοντων που παράγεις τον χαιδεύεις και λίγο δεν του πας κόντρα. Οι αγορές της Δ. Ευρώπης πλέον του ότι είναι ανταγωνιστικές και οι Ισπανοί - Ιταλοί έχουν λιγότερο κόστος μεταφορικών, δεν τις έχεις, έχουν χαθεί εδώ και χρόνια, μία χρονιά να μην αποροφήσει ροδάκινα η ρωσία εμείς θα πεινάσουμε , όπως θα γίνει φέτος. Την περσινή χρονία δεν έιχαν υψηλές τιμές , είχαν λογικές τιμές , τιμές επιβίωσης για εμάς τους παραγωγούς, φέτος οι τιμές είναι τιμές ξεκληρίσματος. 18 εκατομύρια τουρίστες λέν τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης ότι έρχονται από ένα κιλό να φάει ο καθένας λύσαμε το πρόβλημα αλλά πως να το φάει όταν η τιμή σήμερα σε souper market είναι 1,49 € και σε μανάβικο 1,8 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10-13 lepta h anwterh timh shmera tou epitrapeziou rodakinou kai alfa poiothta gia 13 lepta.mas exoun g..... pws 8a antapexel8oume stis upoxrewseis mas.meta sou leei anaptuxh o pro8upourgos sto 2014 me ta gewrgika farmaka-lupasmata na einai panakriva kai ta rodakina ta xeftulisan.krima se emas tous agrotes pou apo autes tis paragwges prospa8oume na epiviwsoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News