Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ελπίδες για τον Μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό των Λουτρών - Πήρε παράταση η άδεια εγκατάστασης

60.000 ευρώ το χρόνο θα φέρει το έργο στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου

Καλά είναι τα νέα για τον μικρό υδροηλεκτρικός σταθμό των Λουτρών Λουτρακίου ισχύς 130 kw.

Συγκεκριμένα, πήρε παράταση μέχρι το Νοέμβριο του 2014 -και σε περίπτωση που γίνουν κάποιες εργασίες θα δοθεί κι άλλη παράταση 2 ετών- από τον ΔΕΔΔΗΕ για τους όρους σύνδεσης και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Τμήμα Φυσικών Πόρων) για την αναβίωση της άδειας εγκατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για την τελευταία παράταση και σε περίπτωση που δεν αξιοποιηθεί θα χαθεί το έργο και δεν θα μπορεί ποτέ να αποπληρωθεί, καθώς η περιοχή μας αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη χωρητικότητα ηλεκτρικού δικτύου.

Όσον αφορά στο κόστος, αυτό «αγγίζει» περίπου τις 200.000 ευρώ, ενώ η ετήσια απόδοση του υδροηλεκτρικού σταθμού μόλις ολοκληρωθεί θα είναι περίπου 60.000 ευρώ το χρόνο. Άρα θα έχει απόσβεση σε 1,5 έως 2 χρόνια μιας και μπορεί να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο που έχει επιδότηση 50%.

Για την ιστορία, η άδεια εγκατάστασης είχε εκπνεύσει το 2011 και το ζήτημα πήρε ξανά μπροστά με πρωτοβουλία κάποιων συμπολιτών μας οι οποίοι σε συνεργασία με τη Διοίκηση των Λουτρών έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες.

Περίληψη αναβίωσης άδειας εγκατάστασης μικρού υδροηλεκτρικού έργου, ισχύος 0,13 ΜWe στον χείμαρρο Λουτρών Λουτρακίου, Δήμου Αλμωπίας, Π.Ε. Πέλλας, και φορέα του έργου την εταιρεία «ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Α.Ε.»:

Με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης με αρ. πρωτ. 21961/2-4-2014, που εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 4203/2013 με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 235Α /1-11-2013) αναβίωσε η άδεια εγκατάστασης υδροηλεκτρικού έργου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (αρ. μητρώου σταθμού 20030304009) συνολικής ισχύος 0,13 MWe της εταιρείας με την επωνυμία “ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΔΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Α.Ε.”, όπως αυτή εκπροσωπείται νόμιμα. Το ως άνω έργο αφορά την πραγματοποίηση των απαιτούμενων εργασιών εκσυγχρονισμού υφιστάμενης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής επί του χειμάρρου Θερμοπόταμος της Τ.Κ. Λουτρών Λουτρακίου του Δήμου Αλμωπίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Δημοσιεύθηκε στη Σύγχρονη Εβδομαδιαία Εφημερίδα Aridaia News!

1 σχόλιο:

  1. ποιοί βοήθησαν να μην χαθεί το έργο; δεν πρέπει να αναφερθούν; να γνωρίζει και ο κόσμος ποιοί σκέφτονται και ενεργούν για το καλό του τόπου, όχι στα λόγια αλλά με πράξεις.
    Παρακαλώ Κε Βαφειάδη μάθετε και ενημερώστε μας.
    Παπαδόπουλος Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News