Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Επιστρέφουν στην Ελλάδα γεμάτες οι νταλίκες - Βρήκαν κλειστά τα ρωσικά σύνορα

Μόνο για το νομό Ημαθίας οι αδιάθετες ποσότητες ροδάκινων ξεπερνά τους 9.000 τόνους

Με γεμάτα τα φορτία τους επιστρέφουν δυστυχώς πίσω στην Ελλάδα οι ελληνικές νταλίκες, αφού τα ρωσικά σύνορα είναι κλειστά για τα ελληνικά προϊόντα, με τους ροδακινοπαραγωγούς σε Ημαθία και Κοζάνη να μιλούν για ολική καταστροφή.

Οι παραγωγοί προκρίνουν ως μοναδική λύση τη βιολογική καταστροφή όλων των αποθηκευμένων προϊόντων στα ψυγεία, αλλά και των ροδάκινων που παραμένουν στα αζήτητα στα χωράφια τους, αλλά σημειώνουν πως το κόστος και τις αποζημιώσεις θα πρέπει να τις αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Σημειώνουν δε πως τα συγκεκριμένα ροδάκινα δεν μπορούν να διατεθούν ούτε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, καθώς είναι ευπαθή προϊόντα και δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα ψυγεία για να αποθηκευτούν.

Για το ενδεχόμενο να γίνουν χυμοί εμφανίζονται και πάλι αρνητικοί, αφού θα έδιναν τα ροδάκινα με 5 λεπτά το κιλό, ενώ το κόστος της παραγωγής τους είναι πολλαπλάσιο.

Οι αγρότες που βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση ζητούν επίσης από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες, προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα, ενώ έχουν ζητήσει την Τρίτη ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Καρασμάνη.

Ενδεικτικό της ζημιάς που έχουν υποστεί οι παραγωγοί ειναι το γεγονός πως μόνο για το νομό Ημαθίας οι αδιάθετες ποσότητες ροδάκινων ξεπερνά τους 9.000 τόνους.

7 σχόλια:

  1. Τα καλά παιδιά της δύσης, Βενιζέλος και Σαμαράς και οι επιστάτες τους στο νομό Πέλλας, Καρασμάνης-Τζαμτζής-Σταμενίτης εκφράζουν την μεγάλη τους λύπη. Απο τα βάθη της καρδιάς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είπε ο τεράστιος Στα'ι'κούρας ''Η ζημία είναι μικρή"! Δυστυχώς οι τύποι που μας κυβερνούν είναι γραφικοί!
    ΥΓ Κ. Καρασμάνη η περίοδος των επερωτήσεων στη Βουλή για τα προβλήματα των αγροτών της Πέλλας και της Ημαθίας έχει τελειώσει. Άντε να δούμε τι λύση θα δώσεις με την καυτή πατάτα που κρατάς στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απλα και οι δυο η ενας ειστε τραγικοι, νομιζετε οτι κανετε πολιτικ, τοσο ξερετε τοσο γαυγιζετε, καληνυχτα τενεκεδες.

      Διαγραφή
  3. Που ειναι τα χρονια κεινα .....που το πασοκ -συνασπισμος - συριζα - κκε και δεν συμαζευεται ....βγαζαν τους αγροτες στους δρομους [καμμενα λαστιχα κλπ }για στραβοκατουρημα ??? Τωρα ολοι ενα πραγμα μια συνταγη ... τουμπεκι..και γαζι ψιλοραμμενο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 8:14, αν διαβάζεις εφημερίδες και ΜΜΕ μόνο της κυβέρνησής σου, θα είσαι μόνιμα απληροφόρητος! Μέχρι και στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε θέμα το ζήτημα, με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, αλλά και τον Γλέζο του ΣΥΡΙΖΑ. Για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άστα καλύτερα!!! Με τις δικές σου πλάτες σε δουλεύουν ψιλό γαζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγινε θεμα στην βουλη και τριχες κατσαρες .....μας συμβουλευσαν να πουλησουμε στην μολδαβια ..." δλδ" παρε το αυγο κ κουρευτο "!!! Οσο για τον Γλεσο εκλυπαρει τον Πουτιν ,για εξαιρεση αντι να ξεχεσει την ΕΕ ...Για μαλακα τον περνα ?Την μπαλλα μην την ριχνεις στην εξεδρα .. .Ειπαμε στους δρομους και τρακτερια ....Για τους ¨αστους καλυτερα ....ξερεις που τους γραφω ? αστο καλυτερα ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΕΙΣΤΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥΣ !!!!

      Διαγραφή
  5. Ότι νάναι απαντάς 3:08! Δεκανίκια όσοι διαμαρτύρονται ή κάνουν θέμα στα επίσημα θεσμικά όργανα της δικής σου Ε.Ε που στηρίζεις -μέσω των κυβερνήσεών σου- ως γιεσμεν, εσύ να "διαμαρτύρεσαι" βρίζοντας και αυτή η λύση που προτείνεις ή αντίδραση;
    Μαγκιά, κ... και κουφιοκεφαλιάααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News