Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Σε χωματερές θα καταλήξουν τα ροδάκινα της Πέλλας; Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες!

"Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει άμεσα δύο χωματερές, σε Ημαθία και Πέλλα, ώστε να απογραφούν και να καταστραφούν οι αδιάθετες ποσότητες"

Σε απόγνωση ο αγροτικός κόσμος της Μακεδονίας - Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα πρώτα φορτία με ροδάκινα και νεκταρίνια που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ρωσική αγορά μετά το εμπάργκο.

Τα πρώτα φορτία με ροδάκινα και νεκταρίνια που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ρωσική αγορά μετά το ρωσικό εμπάργκο επιστρέφουν εντός της ημέρας στη χώρα μας.

Οι Ρώσοι εισαγωγείς, που κι αυτοί περιμένουν διευκρινίσεις από την κυβέρνησή τους, ακυρώνουν τις παραγγελίες. Σημειώνεται ότι περίπου σε 3.000 υπολογίζονται τα φορτηγά που ήταν καθ΄ οδόν για τη Ρωσία. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, με αιχμή τα προϊόντα που θα αφορά η μαύρη λίστα του εμπάργκο.

Οι ροδακινοπαραγωγοί, πάντως, της Ημαθίας και της Κοζάνης, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν νωρίτερα στη Βέροια, χαρακτήριζαν καταστροφικές τις συνέπειες από το ρωσικό εμπάργκο, καθώς, όπως λένε, τα ροδάκινα δεν μπορούν να διατεθούν ούτε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα -αφού ως ευπαθή προϊόντα χρειάζονται τεράστια ψυγεία- ούτε όμως και να γίνουν χυμός αφού οι τιμές θα διαμορφώνονταν στο ευτελές επίπεδο των μόλις 5 λεπτών το κιλό, πολύ χαμηλότερα από το κόστος παραγωγής που κυμαίνεται μεταξύ 18-20 λεπτών.

Όπως σημειώνουν, το πρόβλημα θα λάβει στο επόμενο διάστημα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς θα αρχίσουν να πλήττονται κι άλλα προϊόντα, όπως τα μήλα, τα ακτινίδια και τα σταφύλια, σημαντικές ποσότητες των οποίων θα διακινούντο επίσης στη ρωσική αγορά.

Οι παραγωγοί θεωρούν ότι η μόνη λύση, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι η απόσυρση και η βιολογική καταστροφή όλων των ποσοτήτων που είναι αποθηκευμένες στα ψυγεία και στα φορτηγά τους, με παράλληλα καταβολή αποζημίωσης από την ΕΕ.

"Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει άμεσα δύο χωματερές, σε Ημαθία και Πέλλα, ώστε να απογραφούν και να καταστραφούν οι αδιάθετες ποσότητες", λέει ο ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο κ. Γιαννακάκης, οι Έλληνες παραγωγοί βρίσκονται σε επαφές με τις ομάδες αγροτικών παραγωγών της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες τους και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις στη βάση της κοινοτικής νομοθεσίας και μέσω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν προ τριετίας με το βακτήριο e-coli, ενώ διεκδικούν και χρηματοδότηση των επιττοκίων των δανείων των πληγεισών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, καλούν την κυβέρνηση να εντείνει τις πιέσεις της προς την ΕΕ προκειμένου να αρθεί το ρωσικό εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντα, ενώ για τη Δευτέρα το απόγευμα έχουν συγκαλέσει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων της βόρειας Ελλάδας.

---
Πηγή: voria.gr

15 σχόλια:

  1. Εκεί- εκεί στη χωματερή
    η ψήφος στον Αντώνη είναι ιερή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο οτι φαινεται δεν εχεις ιδεα με τι κοπο μαζευτηκαν αυτα τα ροδακινα

      Διαγραφή
    2. ο τυπος 8.03 κανει μπαμ οτι ειναι μαλακας, ο κοσμος καιγετε κ αυτος την πολιτικη του, βρηκε τσαμπα σαιτ και ολη μερα γραφει.

      Διαγραφή
  2. POU EISOUN RE AGROTH OTAN AFHNES THN KYBERNHSH NA BAZEI BETO STHN ROSIA MAZI ME TIS ALES XORES?DEN HKSERES OTI KAPOIA STIGMH THA GINEI TO MPAM?OPOS KAI OI KSENODOXOI!ERXETE H SEIRA SAS TOU XRONOU MAGKES!H ROSOI EINAI TO 50 % TOU TOURISMOU STHN ELLADA H ROSIA SOU PERNEI TIS PARAGOGES OMOS ESY AFHNES NA BALEI H KIBERNHSH BETO!KSESIKOTHIKES ?GIATI?E TORA TRABATA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ !! ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ " KSESIKONANE ""....

      Διαγραφή
    2. Ενώ εσείς χρυσαύγουλο τον θέλατε τον κόσμο πάντα να κοιμάται για να μην ενοχλεί τα αφεντικά σας ε;

      Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχει σωτηρία! Χτυπάνε σαν χταπόδι όλο τον κόσμο με τα μέτρα και τις αποφάσεις ή "αποφάσεις", όπως τώρα και με το ζήτημα των εξαγωγών στη Ρωσία και εσείς εκεί: μικροκομματικές μ....! Ρε, όποιος και αν είναι κυβέρνηση- πολύ περισσότερο αυτές που έχουν δώσει και δείγματα γραφής, αφού κυβέρνησαν και κυβερνούν- πρέπει να βρίσκει τους πάντες εναντίον της , όταν εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα από αυτά των πολιτών -κατοίκων αυτής της χώρας!
    Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους λαούς και όχι ο λαός τις κυβερνήσεις!
    Στο κάτω-κάτω και σ' αυτό το ρημαδοσύνταγμα που ορκίζονται (πολύ εξα αυτών και Συνταγματολόγοι, τρομάρα τους...) αυτό λέει: να υπηρετούν τον λαό και για τον λαό. Δεν λέι πουθενό ο λαός να δουλεύει γι' αυτούς ή για τις τράπεζες και το κακό συναπάντημα των...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ??? ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΦΟΥ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ-ΡΑΓΙΑΔΕΣ. ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΣΚΟΥΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ Η ΤΙΜΗ ΗΤΑΝΕ 80 ΛΕΠΤΑ ΤΟΤΕ ΘΕΛΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝΟ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

      Διαγραφή
    2. Zαλισμενο ΡΑΓΙΑΔΑΚΙ 5.37 ..εσεις τραβατε το καρο , -μια ζωη -που σας εχουν ζεψει με παρωπιδες τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ σας για να μη βλεπετε τη μυτη σας !!!! Στην ΧΑ αφεντικα δεν υπαρχουν -τελεια κ παυλα . Αχρηστος καθε χαρακτηρισμος ,για ολους εσας ...χανει το νοημα του ...

      Διαγραφή
    3. Καθυστερημένε,(8:16 μ.μ.)
      Φυσικά και δεν υπάρχουν αφεντικά στο ναζιστικό μόρφωμα. Βρίσκονται στην μπουζού. Την Ουρανία για αρχηγό δεν τη λές. Πιο καλά την Ελένη Λουκά

      Διαγραφή
    4. 8:16 μ.μ.
      Επειδή κατά τα φαινόμενα -συν τοις άλλοις- είσαι και βλαξ, όταν λέω αφεντικά-βλάκα- εννοώ αυτούς για τους οποίους έκανε τη βρόμικη δουλειά(η εν Κορυδαλλώ συμμορία). Εφοπλιστές κτλ. Γκε γκε;

      Διαγραφή
  6. ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η Χ.Α ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ??? ΜΟΝΟ ΕΣΥ Ο Μ@Λ@ΚΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ κατάλαβα ή μάλλον επιβεβαιώθηκα ΄το δεν υπάρχει σωτηρία! Παραβγαίνετε στις αρλούμπες και τις οπαδικές κραυγές. Από ουσία ..εμπάρκο. Όσο για τον εθνάρχη σας, θυμίζω οτι είχε και διαβατήριο με το όνομα Τριανταφυλλίδης... και ο νοών νοείτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News