Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Καταργείται το άβατο στο Αγιο Ορος; Τι αναφέρει απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών!

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος»

Την απόφαση να καταργηθεί το άβατο στο Αγιο Ορος πήρε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, μεταξύ των 16 συμφωνιών που υπογράφηκαν στη συνεδρίαση στο Πουσάν, στη Νότια Κορέα.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος». Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ, υπεγράφησαν 16 Συμφωνίες των Χριστιανικών «Εκκλησιών» και 16 άλλες, με άλλες θρησκείες. Τρεις από αυτές τις Συμφωνίες αφορούν και Αγιο Ορος.

Αυτές είναι οι εξής:

7η Συμφωνία: Αλλαγή διαρρυθμίσεως εις Ιεράς Μονάς και διοργάνωση Συνεδρίων εντός αυτών όπως ήδη γίνεται διά ποίηση (εκφώνηση ποιημάτων) και εορτάς Ισημερίας, κατάργηση πολλαπλών Ακολουθιών εις Ιεράς Μονάς.

8η Συμφωνία: Κατάργησις ΑΒΑΤΩΝ σε διάφορα μέρη του πλανήτη κόσμου των Χριστιανικών "Εκκλησιών" καθώς και διαφόρων θρησκειών.

16η Συμφωνία: Διεξαγωγή κοινών Ακολουθιών μεταξύ Χριστιανικών «Εκκλησιών» και κοινής Λατρευτικής Ακολουθίας, μεταξύ «Εκκλησιών» με μήνυμα διά την Νέαν Εποχήν.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών είναι μια οικουμενική χριστιανική οργάνωση, της οποίας σκοπός είναι η προώθηση της χριστιανικής ενότητας. Αποτελεί κοινωνία 340 εκκλησιών, από τις οποίες οι 157 είναι μέλη του, και αντιπροσωπεύει πάνω από 550 εκατομμύρια Χριστιανούς, σε περισσότερες από 100 χώρες. Ιδρύθηκε τις 23 Αυγούστου 1948, και στα ιδρυτικά μέλη του συμπεριλαμβάνονταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου. Σήμερα συγκεντρώνει τις περισσότερες Ορθόδοξες, και έναν αριθμό Προτεσταντικών εκκλησιών, όπως την Αγγλικανική Εκκλησία, πολλές Λουθηρανικές, Μεθοδικές και Μεταρυθμισμένες, και μερικές Βαπτιστικές και Πεντηκοστιανές εκκλησίες. Επίσης συμμετέχουν Παλαιοκαθολικές, καθώς και ένα ευρύ φάσμα ενωμένων και ανεξάρτητων εκκλησιών. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αν και δεν είναι εκκλησία-μέλος, συνεργάζεται στενά με το ΠΣΕ, στο οποίο αποστέλλει παρατηρητές και εκπροσώπους. Από την Ελλάδα, εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, στο ΠΣΕ συμμετέχει και η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.

13 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Aπ τη μαζα των χαβαλεπροοδευτικων η" των αναρχοαπλυτων θα ξεφυτρωσες καιεσυ { ο--- η} Ακολουθωντας την επιθεση της νεας ταξης πραγματων κατα της Ορθοδοξιας .....που νομιζουν οτι ειναι απειλη του εκφυλισμενου δυτ πολιτισμου !!!

      Διαγραφή
  2. Οχι ΡΕ τωρα εμείς δεν θελουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο;Ξέρουν όλοι αυτοί οι αιρετικοί που πάνε να βάλουνε χέρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καιρός ήταν και για μας τις γυναίκες! Όμως με κατάλληλες προυποθέσεις και υπό κατάλληλες συνθήκες για να μη χάσει αυτό το μέρος την ταυτότητα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Αγιορειτες εχουν δηλωσει προ καιρου πως σε περιπτωση που η Ελλαδα δεν ανταποκριθει στις υποχρεωσεις της ,θα απευθυνθουν στην Ορθοδοξη Εκκλησία της ΡΩΣΙΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. XTYΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – Επίθεση της Νέας Τάξης Πραγμάτων στο Άγιο Όρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι γυναίκες είναι περισσότερο θρήσκες από τους άντρες. Αφού μπορούν και πηγαίνουν στις Εκκλησίες και στα άλλα μοναστήρια π.χ. Μετέωρα, γιατί να μην πηγαίνουν και στο Αγ. Ορος; Οποιος σκανδαλίζεται, ο Χριστός είπε "ας βγάλει το μάτι του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντολή της Παναγίας μας είναι.Δεν είναι σεβαστο; Και ποιος σου είπε οτι οι γυναίκες είνα ποιο θρήσκες;

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News