Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση από το εμπάργκο της Ρωσίας - Ψάχνει τρόπο να αποζημιώσει τους παραγωγούς

Ενα από τα σενάρια που σκέφτονται στην κυβέρνηση είναι να αξιοποιηθεί το ειδικό αποθεματικό ταμείο του κρατικού προϋπολογισμού

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί μετά και το εμπάργκο από τη Μόσχα.

Ενα από τα σενάρια που σκέφτονται στην κυβέρνηση είναι να αξιοποιηθεί το ειδικό αποθεματικό ταμείο του κρατικού προϋπολογισμού. Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μην θεωρηθεί ότι δίνεται παράνομη χρηματοδότηση στους Έλληνες αγρότες, εκτός κοινοτικής νομοθεσίας.

Οπως γράφει και το real.gr το ραντεβού που ζήτησαν για την Τρίτη, οι αγρότες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνη ακυρώθηκε χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.

Τελικά το υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε να εκδώσει μια ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου λέγοντας ότι λαμβάνονται ενέργειες για να καταβληθούν σχετικές αποζημιώσεις εάν δεν ευοδωθούν άλλοι σχεδιασμοί.

Οι αγρότες ευχαρίστησαν μεν το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο, τόνισαν θα πρέπει να δούνε να εφαρμόζονται στην πράξη οι υποσχέσεις της κυβέρνησης.

2 σχόλια:

  1. «Δεν καθορίζουμε την εξωτερική πολιτική με κάποια φορτία ροδάκινου» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπός κυρία Σοφία Βούλτεψη την Δευτέρα 11 Αυγούστου σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού.
    Φυσικά και έχει απόλυτο δίκαιο μέσα στην παραζάλη που την διακατέχει, η εξωτερική πολιτική πρέπει να καθορίζετε με άλλα κριτήρια όπως φορτία όπλων, υποβρυχίων, εισαγόμενων φολτοβολταϊκών συστημάτων, εισαγόμενων προϊόντων πολυεθνικών εταιρειών και άλλων πολλών. Όσο για τους ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας, της Ημαθίας και της Θεσσαλίας αυτοί μπορούν να γίνουν εργάτες μία που έχει πολλές δουλειές, μετανάστες στους φιλέσπλαχνούς «σύμμαχους» μας και σε τελική ανάλυση ζητιάνοι του ιδρώτα τους περιμένοντας με το χέρι ανοικτό την ελεημοσύνη Εθνική ή Κοινοτική ακόμα δεν το είχε ξεμπερδέψει στο μυαλό της η κυρία Σοφία Βούλτεψη.
    Πάντως νοικοκυραίοι στο βίος τους και στον ιδρώτα τους δεν μπορούν να είναι επιβάλλετε λόγο της «εξωτερικής πολιτικής».

    Είναι επικίνδυνοι όχι απλώς για το σήμερα αλλά κυρίως για το μέλλον αυτής της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το οτι ειναι μπερδεμενη απ τα παλια τα χρονια ......εχει αποδειχθει παμπολλες φορες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News