Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο Κετικίδης: «Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας έχει αυλή» - Στα «κάγκελα» οι γονείς

Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ανοιχτή συζήτηση για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται γύρω από το νέο σχολείο.

Το παρόν έδωσαν από την πλευρά του Δήμου Αλμωπίας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Κετικίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σαββίδης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Χρήστος Γεωργίου, ενώ απών ήταν ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος αν και κλήθηκε να παραστεί, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους εκπροσώπους του Συλλόγου, μιας και όπως είπαν δεν ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να δώσει το παρόν.

Η επίσημη θέση του Δήμου, την οποία μετέφερε και υποστήριξε με… σθένος ο κ. Κετικίδης, είναι ότι το σχολείο έχει αυλή και μάλιστα είπε ότι ο χώρος είναι επαρκής. Επιπλέον, ο κ. Κετικίδης ανέφερε με έμφαση ότι το σχολείο χτίστηκε με έγκριση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο, ανεξάρτητα αν η αυλή μοιάζει περισσότερο με… κοτέτσι.

Όταν η συζήτηση έφτασε στον χώρο που βρίσκεται μπροστά από το σχολείο και είναι χαρακτηρισμένος ως Δημοτικός χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων, ο κ. Κετικίδης αναφέρθηκε στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα που υπάρχει, τονίζοντας ότι το θέμα είναι στα δικαστήρια και σημειώνοντας ότι ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το υποθηκοφυλακείο. Και αναρωτιόμαστε σχετικά με αυτό το τελευταίο, αν υπάρχουν έγγραφα για όλα αυτά ή ο Αντιδήμαρχος ήταν… αδιάβαστος. Επιπλέον, δήλωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή όταν ανέλαβε βρήκε χρηματοδότηση για τη σύνδεση με τα δίκτυα, ωστόσο αυτό ίσως και να μην είναι ορθό μιας και η χρηματοδότηση είναι μέσω ΕΣΠΑ και ακόμα δεν έχει παραδοθεί στο Δήμο, άρα η χρηματοδότηση ήταν θέμα Περιφέρειας.

Ο κ. Γεωργίου υπερασπίστηκε κι αυτός με έντονο τρόπο τη «γραμμή» της διοίκησης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κάποιες παραλείψεις στο νέο κτίριο τις οποίες ο Δήμος θα αναλάβει να τις αποκαταστήσει αμέσως μόλις το παραλάβει επίσημα. Ο κ. Γεωργίου έφερε ως παράδειγμα το μάθημα της γυμναστικής και τονίζοντας ότι θα τη χρησιμοποιούν γύρω στα 27 παιδάκια. Ξέχασε βέβαια ότι υπάρχουν και τα διαλείμματα όπου το σύνολο των μαθητών θέλει να παίξει. Ωστόσο, αντέδρασε όταν άκουσε ότι σύμφωνα με πρόχειρες μελέτες του Συλλόγου, το ποσό που θα χρειαστεί για να λυθούν τα λειτουργικά προβλήματα του κατά κοινή ομολογία σύγχρονου αυτού σχολείου αγγίζει τις 200.000 ευρώ.

Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να ερωτόμαστε αν θα μπούμε ή όχι στο καινούργιο κτίριο. Η απάντησή μας είναι ναι υπό προϋποθέσεις:

1. Να δρομολογηθεί άμεσα λύση εξεύρεσης χώρου άθλησης των παιδιών

2. Να γίνει άμεσα η παραλαβή του νέου σχολείου αφού πρώτα ελεγχθούν οι μικροκατασκευαστικές ατέλειες που παρατηρήθηκαν.

3. Μετά την παραλαβή από το Δήμο και πριν δοθεί σε λειτουργία, να ολοκληρωθούν οι επεμβάσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών

4. Επίσης να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του εξοπλισμού που δεν καλύπτει ο ΟΣΚ

5. Οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του νέου σχολείου και μάλιστα τι στιγμή που δε ρωτήθηκαν καν κατά τη φάση της μελέτης

6. Δε ζητάμε τίποτα επιπλέον από τα απαραίτητα!







18 σχόλια:

  1. Πάλι καλύτερος από όλους ήταν ο Σαββίδης που δεν είπε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωστόσο ρε παιδιά για να καταλαβω!!!ποιο ειναι το θεμα με το δημοτικό αυτό?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο κ.Κετικιδη και αν τα παιδακια ειναι σε ζευγαρια 13,5 παιδακια... ολα καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στους αιρετούς μας!!!, δεν το χαμε σκεφτεί μέχρι σήμερα ότι το σχολείο έχει ακάλυπτο χώρο, δηλ. σου λέει κάτι περίσσεψε από το οικόπεδο δεν καλύφθηκε όλη η γη του και με λίγη καλή θέληση μπορεί να δείτε το ποτήρι μισογεμάτο!!! αρκεί να μην χρειαστεί να πονοκεφαλιάσουμε εμείς και κουραστεί επιπλέον η τεχνική μας υπηρεσία και μπλέξουμε και σε τίποτε δικαστήρια με διαπλεκόμενα συμφέροντα. Άστο καλύτερα είμαστε εμείς να μπλέκουμε με τέτοια ακόμη δεν αναλάβαμε καθήκοντα? τώρα κάτι περίεργοι γονείς εκεί που φωνάζουν, σίγουρο είναι ότι σε λίγο καιρό (μέχρι τις επόμενες εκλογές) δεν θα θυμούνται τίποτε, ή μήπως πρώτη φορά θα είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άθλιοι όλοι τους στο δήμο .... Υποστηρίζουν αυτό που αδυνατούν να πιστέψουν. Τουλάχιστον ας φιλοτιμουνταν να πουν ότι θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα και όχι να επιδιώκουν να ωραιοποιουν το πρόβλημα με ανυποστατα επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο κ. Κετικιδης παιδια εχει?γιατι απο τις απαντησεις του μου φαινεται σαν να μη γνωριζει για τι χωρο μιλαει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς σήμερα οι εκπρόσωποι του Δημου έδειξαν πόσο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ρόλου τους.
    Δεν είχαν μία λύση να προτείνουν, δεν έκαναν κάποια εναλλακτική πρόταση, δεν γνώριζαν το θέμα του ιδιοκτησιακού και μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτε για αυτό, δεν έδωσαν ένα σαφές πρόγραμμα των ενεργειών τους αφού υποσχέθηκαν ότι τα Χριστούγεννα θα γίνει η μετεγκατάσταση του σχολείου. Γενικώς ήταν ανέτοιμοι, αδιάβαστοι και με μικρή δυνατότητα να δώσουν λύσεις. Η εικόνα τους ήταν απογοητευιτική. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΙΝΟΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΕΙ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έρχεται η ώρα που θα λέμε πού είσαι Πασοη!!!!!! Νόμιζα ότι είχαμε πιάσει πάτο αλλά δεν γνώριζα τον Κετικιδη. Δήμαρχε δώσε του κι άλλες θέσεις!!!! Μπορεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι φιλε μου, οτι και να κανουν οι καινούργιοι, την ξεφτίλα του πασοη δεν θα την φτασει..

      Διαγραφή
  10. ΟΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ?ΕΝΑ ΧΑΛΙΚΑΚΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΚΙΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΕΝΑΚΙ ΤΟΥ CARREFOYR ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο αντιδήμαρχος είπε ότι το ιδιοκτησιακό του χώρου νότια του σχολείου (χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων) είναι στα δικαστήρια. Αυτό το έχει κάπου και γραπτώς;
    Επίσης είπε ότι δεν μπορεί να πάρει ο δήμος πιστοποιητικό μεταγραφής από το υποθηκοφυλακείο. Μήπως το έχει και αυτό σαν αλληλογραφία γραπτώς;
    Αυτά που ακούγαμε στο πρόσφατο παρελθόν ότι ο δήμος έχει πιστοποιητικό μεταγραφής δεν αληθεύουν;
    Επίσης μετά από τόση ενημέρωση από τους πρώην και νυν αιρετούς, ο καθένας και με άλλη εκδοχή της αλήθειας, παίζει να ακούσουμε κάποτε και την υπηρεσία του δήμου τι ακριβώς υπάρχει από έγγραφα και τι μέλλει γενέσθαι; Οι αιρετοί έρχονται και φεύγουν, η υπηρεσία μένει. Δεν είναι και υπηρεσιακό το θέμα της επίλυσης του προβλήματος; πρωτίστως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενώστε την αυλή με τα άλλα σχολεια με την καταργηση του ενδιαμεσου δρομου και καντε ενα σωστο και λειτουργικό συγκροτημα...γκρεμίζοντας και τα παλια απαραδεκτα κτιρια..............ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να εχεις αποψη.... Κσι οχι οτι σου λεει η τεχνικη υπηρεσια .... Που δεν θελει να δουλεψει.... Γιτι η λυση ειναι δεδομενη.... Αλλα ολοι σας ειστε ανευθυνοι ατολμοι βολεψακιες........ΑΣΧΕΤΟΙ..... Μικροι για τη περισταση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοντοφθαλμος....Μικρος για τη περισταση.....Απο οτι μαθαινω τους εχουν δωσει τη λυση.....Αλλα αυτοι ειναι δεμενοι...ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News