Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Σάλος από ανάρτηση μέλους της ΟΝΝΕΔ για το Πολυτεχνείο - ''Κανείς δεν έχασε τη ζωή του''

Η ανάρτηση της Έλλης Παπαγγελή, που βλέπετε στη φωτογραφία, ταυτίζεται με τις απόψεις του Ηλία Κασιδιάρη και της Χρυσής Αυγής...

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου και μέλος της ΟΝΝΕΔ, Έλλη Παπαγγελή, στον προσωπικό της λογιαριασμό στο Facebook, έκανε μια παραληρηματική ανάρτηση για το Πολυτεχνείο, η οποία συγγενεύει άμεσα με την Χρυσαυγίτικη παραφιλολογία για την εξέγερση του 1973.

Το μέλος της ΟΝΝΕΔ αναφέρει πως γύρω από το Πολυτεχνείο στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά. Η κυρία Παπαγγελή γράφει:

«Το “Πολυτεχνείο” είναι ο θεμέλιος λίθος της απόλυτης ιδεολογικής ηγεμονίας που άσκησε η αριστερά στην περίοδο της Μεταπολίτευσης. Ιδίως μετά το 1981, όταν ο καταστροφικός παπανδρεϊσμός ανέλαβε τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας, οδηγώντας την στον εκτροχιασμό.

Γύρω από τα γεγονότα του Νοεμβρίου ’73 στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά. Με το «Πολυτεχνείο» η αριστερά χάλκευσε το ιδεολόγημα της ηθικής της ανωτερότητας, προβάλλοντας ως πανεθνικό αγώνα κατά της τυραννίας αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια εφηβική εξέγερση.

Το ανθολόγιο των ψεμάτων είναι εντυπωσιακό: μας είπαν για την όμορφη Ηλένια που την αναζητούσε με δάκρυα ο καλός της, για να αποδειχθεί ότι ήταν μια φωτογραφία φωτομοντέλου που διαφήμιζε σαμπουάν… Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του.

Στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1980 το Πολυτεχνείο λειτούργησε ως ο απόλυτος καθεστωτικός μύθος νομιμοποίησης του πασοκισμού. Μια στυγνή αριστερή ορθοφροσύνη επιβλήθηκε σε κάθε κύτταρο δημόσιου χώρου και δημόσιου λόγου: στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ, τις δημόσιες υπηρεσίες, παντού. Όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τα ψεύδη περί Πολυτεχνείου στιγματιζόταν ως «φασίστας» και «χουντικός», ενώ κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του. Μια ιδεολογική τρομοκρατία αριστερής έμπνευσης που επέβαλε έναν ωμό ηθικό μανιχαϊσμό: οι πολίτες χωρίζονταν σε «καλούς» αριστερούς-«προοδευτικούς», και κακούς που μάταια επέμεναν να απαντούν με ορθολογικά επιχειρήματα στον παραληρηματικό αριστερίστικο λόγο που αγνοούσε την πραγματικότητα.

Κάτω από το κάλυμμα του αντιχουντικού και αντιφασιστικού λόγου, ο μύθος του Πολυτεχνείου δεν ήταν παρά προπαγάνδα αριστερών δογμάτων. Μας επέβαλαν να προσκυνάμε νέα τοτέμ και να συμμετέχουμε σε γιορτές μνήμης και πορείες για «δημοκρατία», μόνο για να διαιωνίσουν τη δική τους κυριαρχία. Φτάνει πια. Τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας αρκούν. Φυσικά να τονίσουμε πως κανένα Πολυτεχνείο δεν »έριξε» τη δικτατορία, αλλά η απώλεια της μισής Κύπρου. Δεν χρειαζόμαστε νέα Πολυτεχνεία και νέους μάρτυρες, αλλά μια επανάσταση του πιο αυτονόητου πράγματος: «της κοινής λογικής».

Πηγή: candianews.gr

10 σχόλια:

  1. η Ελλάδα των αντιθέσεων και των απωθυμένων.ένα μικρό κράτος με πολλές αντιθέσεις.Πολλά πάθη.Οι μισοί θα έδιναν την ψυχή τους για να αποδείξουν ότι για όλα φταίνε οι δοσίλογοι της δεξιάς και οι άλλοι μισοί ότι οι συμοριτες έφταιξαν ιστορικά.Και πάει λέγοντας....γιατί απλά (μόνο στην ελλάδα γίνεται αυτό) τα παιδιά ψηφίζουν ότι ψηφίζει και ο μπαμπάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο αυτα να τα λεμε γιατί μας εχουν πεθάνει στα παραμύθια κ φτιάχνουν την ιστορια οπως θέλουν αυτοι κ οχι όπως είναι στην πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε πατσαβούρα αν δεν ήταν αυτοί ,ούτε το κωλαράκι σου θα βρεχες στην μύκονο ούτε τα ποτακια σου θα πίνες στο γκάζι,ποσό μάλλον να κυκλοφορεις νύχτα με παρέα.βλήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα δεν είπε κάτι νέο...όντως μέσα στο πολυτεχνείο κανείς δε σκοτώθηκε...ποιος είπε το αντίθετο και είναι σοβαρός? ακόμα και τα κομμούνια δεν λεν αυτό!
    έξω από το πολυτεχνείο υπήρξαν θύματα ναι...αλλά όχι στο πολυτεχνείο. όταν ο καραμανλής εβγαλε να πάρουν συντάξεις όσων οι οικογένειες είχαν θύματα στο πολυτεχνείο κανείς δεν πήγε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΦ ΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΣΠΡΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εννοειτε ότι κανένας δεν έχασε την ζωή του....αυτά είναι προπαγάνδα των κουμουνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΕΛΕΙ Η ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ...
    ΟΟΟΟΛΟΙ ,ΜΑ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ, ΑΝΑΜΠΑΜ-ΜΠΑΜΠΑΝΤΑΜ ΣΤΗ 'ΝΕΑ ΔΗΜΟΡΑΤΙΑ¨...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνη της το έγραψε όλο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News