Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Θέλει και αυξήσεις στον ΦΠΑ η τρόικα

«Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στη διαμονή όπως και στην εστίαση αποτέλεσαν βασικούς συντελεστές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια»

«Ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι η κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ» τονίζει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επενδύσεων, σημειώνοντας ότι η τρόικα φαίνεται ότι επαναφέρει εκ νέου θέμα αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, ως προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

«Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στη διαμονή όπως και στην εστίαση αποτέλεσαν βασικούς συντελεστές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο ΣΕΤΕ και προσθέτει: «Επαναφέροντας τον ΦΠΑ του εξαγόμενου τουριστικού πακέτου σε επίπεδα ανάλογα με τους ανταγωνιστές μας σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία και σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις, η Ελλάδα κατάφερε να υπερτριπλασιάσει, την τελευταία διετία, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, την αύξηση της ροής τουριστικών αφίξεων και εσόδων.

Η αύξηση αυτή – που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και το 2015 - οδήγησε, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, το 2014, τη χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας παράλληλα 115.000 νέες θέσεις εργασίας. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει δει τα θετικά αποτελέσματα και έχει αντιληφτεί τις θετικές επιπτώσεις που είχε η μείωση αυτή στις τοπικές κοινωνίες, στην απασχόληση και στο σύνολο της χώρας».

---
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News