Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Δήμος Αλμωπίας: 10.000 ευρώ για παρεμβάσεις στον Εξαπλάτανο - Σχεδόν έτοιμη η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Εξαπλάτανο επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Χρήστο Γεωργίου και Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη. Εκεί τους υποδέχτηκαν, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αλμωπίας κ. Γιώργος Γούδης, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Χατζηανδρέου, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και ενεργοί πολίτες.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η καταγραφή και η σωστή ιεράρχηση κάποιων ζητημάτων που απασχολούν το χωριό, καθώς επίσης και η συνάντηση με τοπικούς φορείς και ενεργούς πολίτες που νοιάζονται πραγματικά για την πρόοδο του τόπου. Σε αυτά τα πλαίσια, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι έχει πιστωθεί στον προϋπολογισμό το ποσό των 10.000 ευρώ που θα αφορά συντηρήσεις κοινόχρηστων χώρων.

Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο καταγράφηκαν οι βασικές ανάγκες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την συντήρηση του πάρκου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το πρώην Δημαρχείο, την συντήρηση του σιντριβανιού και του λιθόστρωτου που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, καθώς επίσης και την κατασκευή κράσπεδων που θα διαχωρίζουν το πράσινο της πλατείας και θα δώσουν μία άλλη αισθητική στον χώρο. Παράλληλα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο του Εξαπλατάνου, όπου μετά από υπόδειξη του Προέδρου θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά στον έναν από τους τοίχους του κτηρίου ο οποίος επί χρόνια παρέμενε ασοβάτιστος και δημιουργούσε προβλήματα υγρασίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ίδιο κτήριο πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, όπου υλοποιείται ένα σημαντικό έργο. Ο λόγος για την δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο κτήριο που επί χρόνια αποτελούσε ένα μνημείο εγκατάλειψης και η μόνη χρήση του ήταν η αποθήκευση διάφορων αντικειμένων. Ο Δήμαρχος τον περασμένο Φεβρουάριο δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει αυτή η εικόνα και ήδη ο εσωτερικός χώρος είναι έτοιμος και απομένει μόνο η τελική πινελιά με τον ελαιοχρωματισμό της εξωτερικής όψης, καθώς επίσης και κάποιες ακόμα μικρές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητά του. Ένα αίτημα πολλών ετών, έγινε πράξη.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με εκπροσώπους του νεοσύστατου Συλλόγου Νέων Εξαπλατάνου, οι οποίοι έχουν δείξει τη διάθεση να συνεργαστούν με στόχο το κοινό καλό του χωριού και οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους για την εύρεση κάποιου χώρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητές τους. Ήδη, από τον Δήμο Αλμωπίας έχει γίνει αίτημα προς την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), για την παραχώρηση του Αστυνομικού Σταθμού του χωριού που σήμερα στέκεται ως ένα ερείπιο. Ένας χώρος βρώμικος, για τον οποίο ο Σύλλογος Νέων Εξαπλατάνου εκδήλωσε την επιθυμία να τον καθαρίσει και να τον περιποιηθεί, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι μέσα από τη συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν πολύ θετικά αποτελέσματα και σημείωσε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό κάθε εθελοντικής προσπάθειας.

Τέλος, ο Δήμαρχος βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Εξαπλατάνου, για το οποίο έχει εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ένα σημαντικό ποσό που θα περιλαμβάνει συντηρήσεις και επισκευές του κτηρίου. Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες. Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Δόξας Εξαπλατάνου κ. Τάσος Λαμπρίδης, παρότι οι εποχές είναι δύσκολες με καλή διάθεση και συνεργασία μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Οι επισκέψεις μας στα χωριά είναι ουσιαστικές, γιατί με αυτόν τον τρόπο δίνουμε άμεσες λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια ολόκληρα τους συμπολίτες μας. Ο Εξαπλάτανος έχει έναν Πρόεδρο και ένα Τοπικό Συμβούλιο δραστήριο και δημιουργικό. Η συνεργασία μας είναι άψογη και σε αυτό συμβάλει σημαντικά και το γεγονός ότι έχουμε ορίσει Αντιδήμαρχο με έδρα τον Εξαπλάτανο, ο οποίος ασχολείται ενεργά με τα προβλήματα της Ανατολικής Αλμωπίας. Με αυτή την επίσκεψη ιεραρχήσαμε κάποια σημαντικά ζητήματα, τα οποία θα λυθούν άμεσα με το ποσό των 10.000 ευρώ που έχουμε πιστώσει στον προϋπολογισμό ειδικά για τον Εξαπλάτανο. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να μιλάμε με αποτελέσματα. Σε αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοι να συμβάλουν όλοι οι ενεργοί πολίτες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συναντάμε στα χωριά μας και οι οποίοι ζητούν από εμάς να κάνουμε όλα εκείνα τα αυτονόητα που δεν υλοποιούνταν εδώ και αρκετά χρόνια. Πρωταρχικός μας στόχος, η βελτίωση της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».












































25 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΕΝΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΛΜΩΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δημαρχος και προεδρος ενωμενοι μπορουν να κανουν θαυματα. συγχαρητηρια που χαρισατε στα παιδια μας την υπεροχη αιθουσα΄. τους παρακαλουσαμε τους αλλους χρονια. επρεπε να περασουν 20 χρονια για να ερθετε εσεις και να την φτιαξετε αμεσως.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΓΚΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙς ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΤΕ;;;; ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΒΡΕΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ...... ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΝΟΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΔΗΜΑΡΧΕ, ΕΤΣΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ή ΕΣΤΩ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτη η δημ.αρχη θα ειναι για πολλα χρονια. προσπαθουν οι ανθρωποι. δημαρχε με τα νεα παιδια που εχεις διπλα σου μη φοβασαι τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. as kitaxi na vali kamia lampa stis kolones tis deh pou lipoune as fali kai ston kentriko dromo exaplatanou aridaias fotismo kai as afisi tis aitgouses gia meta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίξε καμία μπιριμπα στο μαγαζί σου Εσύ και πρόσεχε γτ είσαι έτοιμος για πολλά χαστούκια από πολλούς νέους στο χωριο. Μουσταρδες έφαγες σε πανηγύρια πεσιματα έφαγες στο γήπεδο και μυαλό δεν έβαλες. Πρόσεχε τι λες και τα ονόματα που αναφέρεις αρκουδακο. Οι φάπες είναι κοντά σαλιαρη

      Διαγραφή
    2. 3.18 ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?Ο ΓΑ...Ω Κ ΔΕΡΝΩ?

      Διαγραφή
  7. Αυτός είναι ο πρόεδρος που κατηγορήθηκε ότι κατέβηκε στις εκλογές για να πάρει μετάθεση και φυσικά γτ έβρεχε στην παρέλαση. Νίκο συνέχισε έτσι φιλε. Η νέα γενιά αναγνωρίζει αυτά που κάνεις χωρίς σκοπιμότητες και συμφέροντα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΊ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που ζεις ρε φιλε.....

      Διαγραφή
    2. pesta aderfe...malon se allo xorio megalose!

      Διαγραφή
    3. Χριστόφορος τσιρωνης22 Νοεμβρίου 2016 στις 11:46 μ.μ.

      Μπραβο δήμαρχε το πας πολύ
      Καλά δωσε χαρά και ελπίδα στα
      Χωριά .Με την βοήθεια του θεού σε περιμένουμε να μας
      Έρθεις να μας ανακοίνωσεις
      αυτό που δεν μπόρεσε κανένας
      τόσα πολλά χρόνια τώρα που
      έχουμε 12 παιδάκια ακρίτες
      γεμάτο όνειρα ελπίδα του
      τόπου κρατάνε Θερμοπύλες
      στις σειρήνες της εποχής
      Κάνε την καινούργια παιδική χαρά στην Λαγγαδια σύμβολο
      του Δήμου που τόσο πολύ
      έχουν συγκίνηση Τα ΜΜΕ με
      Την διαβίωση τους σε αυτό
      το απόμακρισμενο .χωριό .

      Διαγραφή
    4. Εκεί που ζεις και συ "φιλε"

      Διαγραφή
    5. Έχεις δίκιο φίλε είμαστε
      μακριά από τα πάντα ζούμε
      στην δική μας κοινωνία
      λίγο βοήθεια στα μικρά
      παιδάκια για να μην
      μεγαλώσουν όπως εμείς
      Οποίος ακούει Λαγγαδια ρωτάει
      Πόσοι είστε? Τι κάνετε εκεί
      απάνω? έχουμε πολλά μικρά
      παιδιά ασχοληθείτε και
      μαζί μας χρόνια πολλά σε
      όλους Καλές γιορτές

      Διαγραφή
  8. Ο προεδρος πρεπει να ειναι για ολο το χωριο και οχι μονο για τους φιλους του και τους δικους του .Οποιος καταλαβε καταλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα δεν φτάνει η αλεπού....

      Διαγραφή
    2. ΕΥΤΥΧΏΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΈΧΕΙ ΠΟΛΛΟΎΣ ΦΊΛΟΥΣ!!! ΈΝΑ ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΌ!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. ΜΒΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς,μηδέν εις το πηλίκον.Ο Εξαπλάτανος,αν και σε φθίνουσα πορεία σε όλους τους τομείς,αριθμεί ένα σημαντικό αριθμό πολιτών που πληρώνουν κάποια δημοτικά τέλη και άλλους ανταποδοτικούς φόρους.Παρ΄όλα αυτά και αφού στερήθηκε σειρά υπηρεσιών ρωτάω.Αυτές οι 10000 ευρώ σε ανούσια πράγματα του αντιστοιχούν;Δεν έχω τίποτα ούτε με το δήμαρχο,ούτε με το πρόεδρο του χωριού,ούτε με το νέο αντιδήμαρχο αφού τους περισσότερους δε τους γνωρίζω προσωπικά.Τα προβλήματα του χωριού είναι το δίκτυο ύδρευσης(να δώσουν αποτελέσματα ανάλυσης νερού στη δημοσιότητα,περιεκτικότητα σε κολοβακτηρίδια)και η απουσία αποχέτευσης που έχει σχέση με το πρόβλημα,αφού οι βόθροι που υπάρχουν είναι παράνομοι και μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.Καταλαβαίνω όπως όλοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση,αλλά οι πολίτες του χωριού αυτού αξίζουν περισσότερα και θα εξηγήσω παρακάτω.Όποιος στενοχωριέται και με χαρακτηρίσει πάλι,να του θυμίσω δύο σημαντικά πράγματα.Όποιος ασχολείται με την πολιτική είναι δημόσιο πρόσωπο και υπόκειται σε δημόσια κριτική.Αν διαφωνεί να πάει στη Βόρεια Κορέα.Δεύτερον όλοι οι μάγκες που γράφουν εδώ και πονάνε για το χωριό τους είτε είναι δημόσια πρόσωπα,είτε "ενεργοί" πολίτες,είτε κολαούζοι τους(γλύφτες) προς ίδιον όφελος,έχουν ευθύνες για τα πεπραγμένα παλαιοτέρων ετών και για τους "δημάρχους των έργων" που πέρασαν τα καλά χρόνια με τα πολλά λεφτά ,γιατί γνώριζαν και απουσίαζαν τότε,αφού στήριζαν τα κόμματα τους και όχι το χωριό.Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δήμαρχε αξιζεις και αυτό ενοχλεί όχι μόνο για το έργο αλλά και για τον χαρακτήρα θλιβεροι όσοι κυνηγάν συκοφαντουν νομίζοντας οτι εδώ είναι η αιωνιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο προεδραρα μου!! Να σκασουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News