Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Κωστής Στεφανόπουλος: Η συγκλονιστική ομιλία ενώπιον του Μπιλ Κλίντον (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου του 1999 και κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πλανητάρχη

Ήταν Νοέμβριος του 1999, όταν ο Κωστής Στεφανόπουλος έκανε μια ιστορική ομιλία μπροστά στον -τότε- Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, που επισκέπτονταν την Ελλάδα.

Μια ομιλία - σταθμό, μια ομιλία ύμνο στην ειρήνη και τη Δημοκρατία. Ο Κωστής Στεφανόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε, είχε υποδεχθεί τον ισχυρότερο άνδρα του πλανήτη, τον αμερικανό Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον, που συνοδεύονταν από την σύζυγό του, Χίλαρι και γίνονταν ο τρίτος κατά σειρά Πλανητάρχης που επισκέπτονταν τη χώρα μας.

Ήταν το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου του 1999 και κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πλανητάρχη, η ομιλία του Κωστή Στεφανόπουλου, που χαρακτηρίστικε από την πατριωτική του στάση και τις επικριτικές δηλώσεις στις οποίες προέβη έναντι του Μπιλ Κλίντον, έγραψε τη δική της, λαμπρή ιστορία.

Είχαν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την έναρξη των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και ο Κωστής Στεφανόπουλος, δήλωσε ενώπιον του Μπιλ Κλίντον: "Δεν αγαπούμε τον πόλεμον, ούτε τον προβάλλομε ως μέσον επιλύσεως διαφορών", με τον Πλανητάρχη να φαίνεται ελαφρώς ενοχλημένος.

Στην ίδια ομιλία ο Κωστής Στεφανόπουλος έκανε εκτενείς αναφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις (σ.σ. οι οποίες την εποχή εκείνη ήταν εξαιρετικά τεταμένες), αλλά και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. δεν επιτρέπεται να εξαρτηθεί από την προηγούμενη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την συγκλονιστική του ομιλία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News