Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θυρανοίξια στο Παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου στη Θηριόπετρα

Η πίστη και η αγάπη των ανθρώπων του χωριού προς τον Θεό, δημιούργησαν αυτό το Παρεκκλήσι

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στη Θηριόπετρα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.

Η πίστη και η αγάπη των ανθρώπων του χωριού προς τον Θεό, δημιούργησαν αυτό το Παρεκκλήσι. Άνθρωποι που ένιωσαν την ανάγκη να δημιουργήσουν ένα θρησκευτικό μνημείο και έβαλαν όλη τους την αγάπη.

Ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Μετά τον θάνατο του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεκίνησε τη διαδικασία αγιοποίησής του και κατατάχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015. Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 12 Ιουλίου.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News