Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Κεφάλι 17 μονάδων για ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση με 32,5% - ΣΥΡΙΖΑ 15,5%

Παράσταση νίκης: Σαρώνει η ΝΔ

Μεγάλη διαφορά διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς προηγείται σε νέα δημοσκόπηση με ποσοστό της τάξης του 17%.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η ΝΔ έχει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 32,5% (χάνει μισή μονάδα από την προηγούμενη έρευνα) έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χάνει μια ποσοστιαία μονάδα.

Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν η Χρυσή Αυγή και το Κομμουνιστικό Κόμμα με 7,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη ακολουθεί με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.

Αναλυτικά:

ΝΔ 32,5% (από 33%)
ΣΥΡΙΖΑ 15,5% (από 16,5%)
Χρυσή Αυγή: 7,5%
ΚΚΕ 7,5%
ΠΑΣΟΚ 6,5%
Πλεύση ελευθερίας 2%
Αλλο κόμμα 6,6%
Αποχή 15,5%

Παράσταση νίκης: Σαρώνει η ΝΔ

Η ΝΔ σαρώνει στην παράσταση νίκης καθώς το 73% των πολιτών εκτιμά ότι η Πειραιώς θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ μόλις το 12,5% προβλέπει επικράτηση της Κουμουνδούρου.

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός μακράν ο Μητσοτάκης

Η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεκτείνεται και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου ο κ. Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 18 μονάδες, 37% έναντι 19%. Τα πρωτεία βέβαια τα κερδίζει ο «κανένας», θέση που υποστηρίζουν 42 στους 100 πολίτες.

Το 52% των ψηφοφόρων επιβεβαιώνει την «γραμμή» Μητσοτάκη καθώς λέει ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα. Η κομματική βάση της ΝΔ σε ποσοστό 67% συντάσσεται επίσης με την γραμμή Μητσοτάκη.

Στον αντίποδα περίπου τρεις στους δέκα πιστεύουν ότι θα πρέπει να επιδείξει συναίνεση και να υπερψηφίσει τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα.

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για την κυβέρνηση και στο μέτωπο της συνταγματικής αναθεώρησης, την οποία επανέφερε ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες, καθώς πάνω από δύο στους τρεις ψηφοφόρους γνωμοδοτούν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από πιο σημαντικά ζητήματα.

Με αυτή τη θέση συμφωνεί μάλιστα και η πλειοψηφία των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 53,5%.

11 σχόλια:

  1. Το ποσοστό του Σύριζα είναι μονοψήφιο. Αφήστε τις παπαριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουράγιο Συνελληνες έρχεται η σωτηρία μας.

      Διαγραφή
    2. Το ποσοστό της ΝΔ είναι τριψήφιο αφήστε τις μαλακίες

      Διαγραφή
  2. Η ΧΑ θα έχει διψήφια ποσοστά όσο και αν πονάει τα παπαγαλάκια του συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά ο ΣυΡιζΑ έχει ακόμα δύο χρόνια μπροστά του τα ποσοστά αυτά είναι φτιαχτά μην τα πιστεύετε ο Αλέξης θα αλλάξει την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη μέρα με τη μέρα μήνα με το μήνα είναι ο πρωθυπουργός των φτωχών και έτσι θα μείνει στην ιστορία η ελπίδα έρχεται Σύντροφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρολαρεις έτσι;;

      Διαγραφή
    2. Δεν τρολάρει ο 1.24΄ αλλά τρομπάρει

      Διαγραφή
    3. Τα ληγμενα ναρκωτικά τα λέμε < τρολ > σήμερα?

      Διαγραφή
    4. Αιντε ορε αριστερουλια αιντε ο τσιπρας λετε ειναι των φτωχων. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ!!!!!!

      Διαγραφή
    5. ρε 1.24 παλι τρακαρες; δεν σουπα να φορας ζωνη;

      Διαγραφή
  4. ΤΙ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΩΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΟΙ ΤΥΠΟΙ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΓΙΑΝΝΗ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΧΑ..ΧΑ..ΧΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News