Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Σπίτια βγαίνουν "στο σφυρί" για... 500 ευρώ! Αγωνία για εκατοντάδες πολίτες!

Το Newsit.gr αποκαλύπτει περίπτωση πολίτη, ο οποίος χάνει το σπίτι του για... 593 ευρώ

Διαστάσεις «τσουνάμι» λαμβάνουν οι κατασχέσεις ακινήτων λόγω οφειλών προς δημόσιους οργανισμούς με τα χρέη στους δήμους να μπαίνουν πλεον στο «παιχνίδι» των πλειστηριασμών και εκατοντάδες δημότες να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους ακόμη και για παραβάσεις παράνομης στάθμευσης.

Το τελευταίο εξάμηνο στο δήμο Πειραιά εκατοντάδες πολίτες έλαβαν από δικαστικούς επιμελητές παραγγελίες προς κατάσχεση των ακινήτων τους εξαιτίας οφειλών από κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις χρονολογούνται από το 2006, ενώ από τις κατασχέσεις δεν εξαιρείται ούτε η πρώτη κατοικία.


Το Newsit.gr επικοινώνησε με οφειλέτη προς το δήμο Πειραιά, ο οποίος χρωστά 593 ευρώ από 19 βεβαιωμένες παραβάσεις παράνομης στάθμευσης, και καταγγέλει ότι μολονότι κατέθεσε το ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η διαδικασία της κατάσχεσης προχωρά κανονικά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά την πρώτη και μοναδική κατοικία του οφειλέτη η οποία εχει δεσμευτεί και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί με αγοραπωλησία η γονική παροχή.

Δικαστικός επιμελητής, μιλώντας στο Newsit.gr, εξηγεί πως με την ισχύουσα νομοθεσία οποιαδήποτε οφειλή άνω των 500 ευρώ ανεξάρτητα από το αν προέρχεται από κλήσεις η άλλες υποχρεώσεις δίνει στο Δήμο το δικαίωμα κατάσχεσης ακόμη και για πρώτη κατοικία. Ωστόσο, διευκρινίζει πως το ακίνητο που δεσμεύεται δεν απειλείται άμεσα με πλειστηριασμό αν ο οφειλέτης καταθέσει μέρος του ποσού και προχωρήσει σε διακανονισμό του χρέους με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Παράλληλα, επισημαίνει ότι και σε περίπτωση κατά την οποία το ακίνητο βγει στο «σφυρί» ο οφειλέτης μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία πληρώνοντας μέρος της συνολικής οφειλής προς το Δήμο.

Από την πλευρά τους οι δημότες που έχουν λάβει αντίστοιχα ειδοποιητήρια από αρκετούς δήμους της χώρας καταγγέλλουν ότι πολλές φορές οι οικονομικές υπηρεσίες των δήμων είτε δεν δέχονται το διακανονισμό είτε ζητούν προκαταβολή την οποία αδυνατούν να καλύψουν οι οφείλετες και πως οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας δεν φτάνουν ποτέ στην εφορία με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν το συγκεκριμένο χρέος. Το ζήτημα εχει ήδη τεθεί σε δημοτικά συμβούλια μεγάλων δήμων την ωρα που χιλιάδες πολίτες βλέπουν την περιουσία τους να απειλείται εξαιτίας ενός παρκαρίσματος...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

11 σχόλια:

  1. Θα έρθει ο Κούλης και θα μας σώσει μπεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, είναι ανάγκη να βελάζεις; πρόβατο είσαι;

      Διαγραφή
    2. αν τοκανε αυτο ο Μητσοτακης αγαπητε μου εσυ και οι χαραμοφαηδες συναγωνηστες σου θα ξηλωνατε τα πεζοδρομια

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι με τον ξοφαλτσα πρόβατα!Φασίστας είμαι

      Διαγραφή
    4. σοβαρά εισαι φασίστας;.... στ αρ.... μας ρε κλούβιο αβγό χα..χα..χα..

      Διαγραφή
  2. Σοβαρευτειται ολοι σας καί οι μέν καί οι δεν. Εδώ χάνονται σπίτια καί εσεις μέ τίς βλακείες σας. Δε μέ ενδιαφέρει τό τί ειναι ο καθένας σας αλλα αν χάσετε τό σπίτι σας θά ειμαι δίπλα σας στόν αγώνα μέ ολες τίς σνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε ένα σπίτι δεν πρόκειτε να δημευθεί για χρέη σε Δήμο.Γιατί απλά δεν θα μείνει ούτε πέτρα σε όποιον Δήμο τολμήσει κάτι τέτοιο.Όσο για τα πολιτικά: ούτε Κούλης ούτε Τσίπρας θα είναι στο προσκήνιο σε λίγο καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε δε θα βγει κανείς του Συριζα να δικαιολογηθεί;; Δεν είμαι ούτε νδ ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε χ.α. και φυσικά ούτε ΚΚΕ. Απλά θέλω να δω τα σχόλια των υποστηρικτών της κυβέρνησης καθώς αλλά θα έλεγαν σε ανάλογες περιπτώσεις για κοινωνική ισότητα κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΣΑΝΟ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε αστραπογιανοι ...που παντα εχετε κατι να πειτε.....για 500 χανει καποιος το σπιτι του; λετε να μην ενηνερωθηκε πανω απο 10 φορες για το χρεος ....;;;;; μπορει και 20 αλλα περα βρεχει.....για αυτο μολις φτασαμε στο απροχωρητο τοτε σαν καλο παλλικαρι πηγε ειτε να πληρωσει ειτε να τα ρυθμθσει.....απλα ειναι τα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News