Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

«Ναι» από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι στην προανακριτική για Παπαντωνίου

Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι έχουν απαντήσει θετικά

Παρά τον αιφνιδιασμό, άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης στο αίτημα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι έχουν απαντήσει θετικά, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν την πρόταση, που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα, όταν έρθει στην Ολομέλεια.

Πρώτος αντέδρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέροντας: «Το Ποτάμι λέει ναι στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου. Η κοινωνία ζητάει απαντήσεις έστω και με καθυστέρηση».

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε επίσης θετικά, κατηγορώντας ωστόσο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα καυτά ζητήματα της οικονομίας, τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τα επικείμενα μέτρα.

Για απόπειρα ελιγμού γινόταν λόγος άλλωστε και στα «πηγαδάκια» της Βουλής από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης δεδομένου πως όλοι κρίνουν ότι η συγκυρία της πρωτοβουλίας της πλειοψηφίας δεν είναι τυχαία.

«Λέμε ναι στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά για όποια έτη θέλετε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε κανέναν. Λέμε ναι και σε προανακριτική για τον Βαρουφάκη, για την Τράπεζα Αττικής και από τώρα ναι σε όσες προανακριτικές και εξεταστικές θέλετε. Όλα στο φως. Εσείς όμως φέρνετε εδώ την υπόθεση αγαπητά πουλάκια γιατί θέλετε να στήσετε ένα σκηνικό, γιατί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος λειτουργεί αυτοτελώς η Δικαιοσύνη. Και τη φέρνετε τώρα γιατί δεν έχετε τίποτα να πείτε για το ασφαλιστικό, το αφορολόγητο και τα δημοσιονομικά και το ρίχνετε στη διαφθορά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

«Δεν έχουμε κανένα θέμα. Όλα στο φως», σχολίαζαν λίγη ώρα αργότερα και πηγές της ΝΔ, προδιαγράφοντας τη θετική ψήφο του κόμματος κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΠΟΤΕ. ΠΟΛΥ ΣΑΝΟ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News