Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Συρρίκνωση Δημοσίου και μείωση φορολογίας ζητούν οι πολίτες

Σύμφωνα με την έρευνα, το 62,1% θεωρεί ότι η κρίση οφείλεται κυρίως στις δικές μας αδυναμίες

Συρρίκνωση του Δημοσίου και μείωση της φορολογίας, -ακόμη και αν αυτό σημαίνει περικοπή κοινωνικών παροχών- προτιμούν οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού «ΔιαΝΕΟσις», την οποία παρουσιάζει η Καθημερινή της Κυριακής.

Παράλληλα, οι πολίτες βλέπουν την ανάκαμψη να προέρχεται από ξένες επενδύσεις και εξαγωγές και όχι από την εισοδηματική πολιτική μιας «φιλολαϊκής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 62,1% θεωρεί ότι η κρίση οφείλεται κυρίως στις δικές μας αδυναμίες ενώ επικρατεί ένας μεγαλύτερος ρεαλισμός και μια διάθεση να δοκιμαστεί ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης πιο ανοιχτό και λιγότερο εξαρτημένο από το κράτος.

Η παγκοσμιοποίηση, την οποία τρεις στους πέντε ερωτηθέντες θεωρούν απειλή για την Ελλάδα σε αφηρημένο επίπεδο, θεωρείται η μοναδική ευκαιρία για την επιστροφή στην ευημερία.

Ο ευρωσκεπτικισμός εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος, ενώ η εχθρότητα προς τους μετανάστες παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες βλέπει αρνητικά τους μουσουλμάνους, ενώ δύο στους πέντε δηλώνουν ότι θα ενοχλούνταν από την ανέγερση τζαμιού στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. απο τη στιγμή που ένα πυρηνικό ατύχημα π.χ. αφορά όλο το πλανήτη η παγκοσμιοποίηση ήδη υπάρχει και δεν συζητιέται άλλο.Το ζήτημα είναι θέμα παιδείας.Και αρχών.Ποιοί είμαστε και που θέλουμε να πάμε.Είμαστε αυτο που νομίζουμε ή αυτό που λένε οι άλλοι για μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News