Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Σουηδία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στράτευσης για άνδρες και γυναίκες

Η απόφαση συνεπάγεται την κλήση έως 4.000 ανδρών και γυναικών για στρατιωτική εκπαίδευση

Την επαναφορά του θεσμού της υποχρεωτικής θητείας από το επόμενο έτος αποφασίζει σήμερα η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Σουηδίας, καθώς ο αριθμός των εθελοντών στρατιωτών έχει μειωθεί, ενώ οι προκλήσεις για την ασφάλεια της χώρας αυξάνονται.

Η σκανδιναβική χώρα κατάργησε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία το 2010, αλλά η έντονη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή της Βαλτικής έχει αυξηθεί, στον απόηχο και της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, οδηγώντας τη Σουηδία να εντείνει τη στρατιωτική της ετοιμότητα.

Μάλιστα, η απόφαση αυτή αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες που γεννήθηκαν από το 1999 και έπειτα, αν και μόνο μια μειοψηφία από αυτούς θα επιλεγούν για υπηρεσία.

Η απόφαση συνεπάγεται την κλήση έως 4.000 ανδρών και γυναικών για στρατιωτική εκπαίδευση το 2018 και το 2019 πρόσθεσε ο Σουηδός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News