Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Δήμος Αλμωπίας: Ποιος ευθύνεται τελικά για την ταλαιπωρία των αγροτών με τα 9 και 12 λεπτά της άρδευσης;

Αποτέλεσμα είναι σήμερα πολλοί αγρότες σε χωριά όπως η Φούστανη και η Πολυκάρπη να μην μπορούν να πάρουν δημοτική ενημερότητα, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου (επί Δημαρχίας Πασόη) οφείλουν αυτή την διαφορά

Το θέμα των χρεώσεων στην άρδευση κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο, απασχόλησε την πρώτη Συνεδρίαση της νέας Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας.

Για την ιστορία, το 2014 η χρέωση αυτών που έκαναν χρήση της άρδευσης ήταν 0,12 ευρώ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, όπως έχει πει ο Δήμαρχος βασιζόμενος σε μαρτυρίες πολιτών, κάποιος προέτρεψε τους αγρότες να πληρώνουν 0,09 ευρώ με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία διαφορά τριών λεπτών.

Αποτέλεσμα είναι σήμερα πολλοί αγρότες σε χωριά όπως η Φούστανη και η Πολυκάρπη να μην μπορούν να πάρουν δημοτική ενημερότητα, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου (επί Δημαρχίας Πασόη) οφείλουν αυτή την διαφορά.

Ο σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος δεσμεύτηκε να αναθέσει τη διερεύνηση του θέματος σε υπάλληλο του Δήμου, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που υποκίνησαν όλη αυτή τη διαδικασία που δεν συμβάδιζε με τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, συμφώνησε με τον Τόλη Ουργαντζόγλου ότι δεν θα πρέπει να πληρώσουν οι αγρότες το μάρμαρο, αλλά αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για όλη αυτή την ταλαιπωρία.

O τότε Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης συμφώνησε ότι θα έπρεπε να είχαν πληρώσει 0,12 ευρώ οι αγρότες γιατί αυτό είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο λίγο αργότερα προσπάθησε να δικαιολογήσει όσα συνέβησαν λέγοντας πως στόχος ήταν η διευκόλυνση των αγροτών.

Η Οικονομική Επιτροπή δεν προχώρησε στη λήψη καμίας απόφασης, ενώ ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι θα γίνει έρευνα γι’ αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση που έχει βάλει σε μπελάδες πολλούς αγρότες.

3 σχόλια:

  1. Ποια 9 και 12 λεπτα; εδω εχει ατομα που χρωστανε χιλιαδες ευρω κ παιρνουν ενημεροτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικά τη φθηνότερη τιμή ποιός την προτείνει και ποιός την ακριβότερη ? απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρετε πρωτα τα 9 λεπτα και πολλα σας ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News