Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Δήμος Αλμωπίας: Εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία για την ανακύκλωση

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται από το Δήμο Αλμωπίας η εκστρατεία ενημέρωσης για τα θέματα της ανακύκλωσης. Αυτή τη φορά, η ενημέρωση απευθυνόταν στους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, από τον Προϋστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας κ. Γιώργο Ιατρίδη. Παρόν ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Στέφανος Αβραμίκας, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, το πως κάνουμε σωστά ανακύκλωση, καθώς επίσης και για τα περιβαλλοντικά οφέλη που έχουμε για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται. Όπως τόνισε ο κ. Αβραμίκας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμος Αλμωπίας έχει αναγάγει σε ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την ευαισθητοποίηση των παιδιών, και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αλμωπίας μέσα από τη συνεργασία με τα σχολεία μπορεί να πετύχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών με τη διοργάνωση ανάλογων ενημερωτικών εκδηλώσεων.

5 σχόλια:

  1. δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς έχουν άγνοια.Απ αυτους ξεκινά η καθοδήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κάνουν πρώτα σωστή ανακύκλωση οι ίδιοι τους και μετά ας το διδαξουν στα παιδιά μας... εγώ προσωπικά μαζί με τα παιδιά μου κάνουμε ανακύκλωση εδώ και χρόνια... ειδικά στο χαρτί και το πλαστικό οπού υπάρχει περισσότερο στην καθημερινότητα μας... με μεγαλη μου θλίψη όμως εχω διαπιστώσει οτι οι μπλε καδοι ανακυκλωσης της Αριδαίας καταλιγουν μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια... παρόλα αυτά εμείς σαν οικογένεια εξακολουθουμε να κάνουμε την ανακύκλωση μας γιατι μας εχει γίνει τροπος ζωής... ειναι κριμα όμως να μη γίνετε σωστη διαχείριση.... ας κάνετε κάτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΧΑΡΤΙΚΑ, ΓΥΑΛΙΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΦΥΡΔΗΝ ΜΥΓΔΗΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΧΥΠΟΠΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι παραπάνω γονείς μάλλον, κατά τα λεγόμενα τους, αποτελούν εξαίρεση αφού οι άκρες όλων των κεντρικών επαρχιακών δρόμων είναι γεμάτες με κάθε λογής σκουπίδια,κυρίως όμως με πλαστικά μπουκάλια νερού.Πολλοί προτιμούν να τα πετάνε έξω από μαγαζιά που βρίσκονται έξω από κατοικημένες περιοχές και μάλιστα μπροστά στις πόρτες τους,από οικολογικό μάλλον ενδιαφέρον για να τα μαζέψει κάποιος και χρησιμοποιούν κάποιους από τους χώρους αυτούς για να κάνουν τις ανάγκες τους σαν τον Γεωργιανό στη ληστεία του Π.Φαλήρου.Μάλλον θα έχουν κοινή παιδεία και όχι μόνο.Καλά κάνουν και μιλάνε σε παιδιά,γιατί στους μεγάλους είναι μάταιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News