Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ο Ν. Παππάς ανακοίνωσε γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο στον Αρχάγγελο - «Είναι σαν να μας άνοιξε μία εγκυκλοπαίδεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του χωριού

«Είναι σαν να μας άνοιξε μία εγκυκλοπαίδεια. Τώρα μπορούμε να ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο για τα πάντα. Για τις καλλιέργειές μας, τις ποικιλίες που υπάρχουν, πώς να αντιμετωπίζουμε διάφορες ασθένειες, και οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε», ανέφερε ο κ. Δρένος

Την ένταξη του ορεινού και ακριτικού χωριού Αρχάγγελος του νομού Πέλλας στο δίκτυο των περιοχών με ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό.

Ο Αρχάγγελος βρίσκεται σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, σε υψόμετρο 845 μέτρων, έχει 650 κατοίκους και όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας, Διονύσης Δρένος, η σύνδεση γρήγορου ίντερνετ ανοίγει νέες αναπτυξιακές προοπτικές.

«Η ανάπτυξη στον Αρχάγγελο του δικτύου που θα επιτρέπει τη γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι οι προτεραιότητες αυτής της διακυβέρνησης είναι τέτοιες, ούτως ώστε κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα, κανένα χωριό, κανένας οικισμός να μην μείνει πίσω από τις δυνατότητες τις οποίες προσφέρει αυτή η νέα τεχνολογική επανάσταση, την οποία πρέπει και μπορούμε ως λαός να τη βιώσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο υπουργός.

«Από σήμερα και μετά πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες στο πώς ο κόσμος θα ενημερωθεί και το πώς οι δυνάμεις της χώρας θα κινητοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν, για να δείξουμε το πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να κάνουν την παραγωγή των εξαιρετικών προϊόντων πιο αποτελεσματική, τη ζωή των χωρικών πολύ πιο εύκολη. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε εδώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς έφτασε στον Αρχάγγελο συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη, και έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της κοινότητας και κατοίκους, ενώ μία κυρία τού πρόσφερε ανθοδέσμη με λουλούδια της περιοχής.

«Είναι σαν να μας άνοιξε μία εγκυκλοπαίδεια. Τώρα μπορούμε να ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο για τα πάντα. Για τις καλλιέργειές μας, τις ποικιλίες που υπάρχουν, πώς να αντιμετωπίζουμε διάφορες ασθένειες, και οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε», ανέφερε ο κ. Δρένος. Επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό ότι στον Αρχάγγελο καλλιεργούνται κυρίως κεράσια (περίπου 8.000 τόνοι) και πατάτες (περίπου 4.000 τόνοι) και σημείωσε πως έχουν τέτοια ανάπτυξη που καταφέρνουν και κρατάνε στο χωριό ένα μεγάλο μέρος των νέων, καθώς ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη γεωργία.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι στην περιοχή του Αρχάγγελου παράγεται το 1/3 της ελληνικής παραγωγής κερασιού, γνωρίζει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του τόπου και γι' αυτό επιλέχθηκε να συνδεθεί με το γρήγορο ίντερνετ. Εξέφρασε, ακόμη, τη χαρά του για το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των νέων του Αρχάγγελου προτίμησε να μείνει και να καλλιεργήσει.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισκέφθηκε καλλιέργειες, συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που τους απασχολούν. Στη συνέχεια είχε διάλογο με τους πολίτες σε ένα καφενείο.

Ο πρόεδρος της κοινότητας έδωσε έμφαση στα προβλήματα των καλλιεργειών από το ψύχος, καθώς, όπως είπε, και σήμερα το πρωί η θερμοκρασία έπεσε 5 και 6 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τις παρεμβάσεις που χρειάζονται και θα προχωρήσει προκειμένου να δώσει λύσεις. Άμεσα σε ορισμένα ζητήματα και με κατάλληλο συντονισμό ενεργειών στα υπόλοιπα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

8 σχόλια:

  1. Οσο υποδεχοντε κατοικοι χωριων αυτους τοσο θα μας π… .ε !δρομο απο ολα τα μεροι να μην μπορουν να κυκλοφορησουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε πάλι Αρχαγγελιώτες, αρχίσανε τα αντίμετρα από εμάς.
    Χαλάλι η σύνταξή μου βρε, τουλάχιστον θα βλέπουμε τι γράφει η Τατιάνα στο facebook (βέβαια και πότε ραντίζουμε για μονίλια).
    Ά και που είσαστε, τώρα με το Google earth μπορείτε να βρείτε και κανα κομμάτι αφύτευτο να πάτε να βάλετε καμιά ρίζα.(κρίμα να μη πιάνουν στην άσφαλτο ε;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι εσεις απο τον καμπο που εχετε το ιντερνετ εδω και χρονια δεν μπορειτε να ξετετε τι σημαινει να μην υπαρχει αυτο το εφοδιο στην εποχη που ζουμε οπου ολα διεκπαιρεωνονται ηλεκτρονικα οπως
    Δεν μπορει να γινει συνταγογταφηση των φαρμακων δεν μπορουν να λειτουργησουν οι υπηρεσιες κοινοτητα συνεταιρισμοι σχολειο παιδικος σταθμος νηπιαγωγειο.... οσο για την τατιανα και το φεις μπουκ και την ειρωνεια σας υπαρχει δημοκρατια και καθενας κανει τις επιλογες του για το πως θα χρησιμοποιησει την τεχνολογια και τι θα βλεπει. Οι Αρχαγγελιωτες προσπαθουν να επιβιωσουν με σκληρη δουλεια χωρις υποδομες στην αρδευση ποτιζοντας με πετρελαιο τα χωραφια που ανοιξαν για να μη φυγουν απο τα βουνα οπου διαλεξαν να ζησουν και να εγκσταλειψουν την υπαιθρο
    Ας δουμε λιγο το θετικο της υποθεσης και ας αφησουμε τη μικροπολιτικη και το ξεκατινιασμα μεταξυ μσς. Ειναι τοσο ανουσιο και βλακωδες. Επιτελους ας σταματησουμε να βγαζουμε μονοι μας τα ματακια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο τα είπες πολύ ωραια και είπες μεγάλες αλήθειες

      Διαγραφή
  4. ΤΟ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΝ ΤΙΣ ΔΕΙΞΑΤΕ ΣΤΟΝ κ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑ.
    Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΝΟΜΙΜΟΤΙΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν κατάλαβα καλά συγχωρέστε με, μέχρι τώρα δεν υπήρχε σύνδεση Internet στο χωριό;; Δεν μπορούσε να μπει κάποιος στο διαδίκτυο και να ενημερωθεί για νέες ποικιλίες ή για αλλά ζητήματα;;; Θετικό είναι που το δίκτυο θα γίνει γρηγορότερο, αλλά μην γινόμαστε υπερβολικοί όταν θέλουμε να υποστηρίξουμε μια θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθολου υπερβολικοι δε γινομαστε. Αυτη ειναι η αληθεια.
    Δεν υπηρχε ιντερνετ. Για να κατεβασεις ενα εγγραφο φωτογραφια αρχειο pdf ακομη και λιγων κιλομπαιτ χρειαζοσουν πολυ χρονο ασκοπο και ηταν ψυχοφθορο και πολυ εκνευριστικο. Και ποσο μαλλον οταν εισαι υποχρεωμενος αφου εργαζεσαι σε μια υπηρεσια να διεκπαιρεωσεις και την αλληλογραφια και ολες τις αλλες υποχρεωσεις που απορρεουν απο τη θεση σου. Οσο για τις καλλιεργειες ειναι αλλοι αρμοδιοι και υπευθυνοι για την τηρηση της νομιμοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News