Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Απέκτησε ολοκαίνουργιο αυτί, αφού αυτό μεγάλωσε... στο χέρι του!

Ο ασθενής θα παραμεινει στο νοσοκομειο για δύο περίπου εβδομάδες μέχρι το αυτί του να είναι πλήρως λειτουργικό

Καινούργιο αυτί απέκτησε ένας άντρας από την Κίνα, το οποίο πριν είχε αναπτυχθεί μέσα στο χέρι του!

Ο άντρας, ο οποίος είχε χάσει το αυτί του σε τροχαίο ατύχημα, υποβλήθηκε σε μια εγχείριση επτά ωρών για την αποκατάσταση του αυτιού του με ένα νέο, το οποίο είχε δημιουργηθει μέσα στο χέρι του και παρέμενε εκεί επί μήνες μέχρι να είναι έτοιμο.

Ο επικεφαλής γιατρός Γκούο Σουζόνγκ ανακοίνωσε ότι το αίμα πέρασε επιτυχώς μέσα από το νέο αυτί κάτι που σημαίνει ότι το σώμα θα δεχθεί το μόσχευμα.

Το τεχνητό αυτί είχε δημιουργηθεί με τη βοήθεια 3Dεκτυπωτή και με χόνδρους από τα πλευρά του άντρα. Στη συνέχεια, τον περασμένο Νοέμβριο, εμφυτεύτηκε στο χέρι του άντρα, ώστε να φτάσει στο κατάλληλο σημείο για μεταμόσχευση.

Ο ασθενής θα παραμεινει στο νοσοκομειο για δύο περίπου εβδομάδες μέχρι το αυτί του να είναι πλήρως λειτουργικό.

Πάντως, ο Σουζόνγκ και η ομάδα του λέει πως αυτή η εγχείριση δεν είναι κάτι πρωτότυπο γι’ αυτούς καθώς την εκτελούν για 500 σχεδόν παιδιά το χρόνο. Εξάλλου ο Σουζόνγκ είναι γνωστός στην Κίνα καθώς εκτέλεσε την πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στην χώρα το 2006.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News