Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Το Facebook ξεκινάει διαγράφει ψεύτικα προφίλ

Διαβάστε λεπτομέρειες

Tο Facebook από την αρχή της δημιουργίας του προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους ψεύτικους λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται για την αναμετάδοση ψευδών ειδήσεων και για τη διαμόρφωση κλίματος με πολλαπλά σχόλια.

Τώρα, με αφορμή τις εκλογές στη Γαλλία το Facebook, ξεκίνησε τον καθαρισμό του κοινωνικού δικτύου από τους ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν εντοπίζοντας και διαγράφοντας 30.000 ψεύτικα προφίλ μέσα σε λίγες μέρες!

Σύμφωνα με το Facebook τα συγκεκριμένα προφίλ είχαν δημιουργηθεί με τέτοιους τρόπους ώστε να μπορέσουν να δικτυωθούν σταδιακά μεταξύ τους για να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμος ο πραγματικός σκοπός τους που δεν ήταν άλλος από την αναμετάδοση κι εξάπλωση των ψεύτικων ειδήσεων μέσω Likes και σχολίων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News