Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Βάσεις 2017: Βουτιά 500 και 1.000 μόρια - Δείτε ποιες σχολές "γκρεμίζονται" και ποιες "εκτινάσσονται"

Κρατάνε τις υψηλές βάσεις οι ιατρικές σχολές

Αθήνας και Θεσσαλονίκης Τα μαθηματικά και η βιολογία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2017.

Οι σχολές ανά επιστημονικό πεδίο κυριολεκτικά έρχονται... τα πάνω-κάτω με μειώσεις και αυξήσεις έκπληξη καθώς εφέτος εκτινάχθηκε το ποσοστό όσων δεν έπιασαν τη βάση.

Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις ο μέσος όρος των γραπτών και ο υψηλός ανταγωνισμός φαίνεται ότι εκτινάσσουν τις βάσεις προς τα επάνω.

Στα Παιδαγωγικά Τμήματα οι βάσεις σύμφωνα με την εκτίμηση δείχνουν, ειδικά στα τμήματα της επαρχίας να εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια.

Αντίθετα στις Πολυτεχνικές σχολές οι βάσεις φαίνεται ότι θα πέσουν ως και 500 μόρια, αν και σε αυτή την περίπτωση οι σχολές υψηλής ζήτησης με βάση άνω των 17.500 μορίων δεν θα έχουν τόση μεγάλη πτώση.

Πολύ μεγάλη ωστόσο αναμένεται να είναι η πτώση στις οικονομικές σχολές καθώς ένα τεράστιο ποσοστό, άνω του 80% έγραψε κάτω από τη βάση στα μαθηματικά κατεύθυνσης.

Στο 5ο πεδίο οι σχολές πληροφορικής και ειδικά εκείνες που ανήκουν και στο 2ο μπορεί να μην σημειώσουν τόσο μεγάλη πτώση, οι οικονομικές όμως θα κάνουν βουτιά προς τα κάτω.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο οι Ιατρικές σχολές και ειδικά αυτές Αθήνας και Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι διατηρούν τις βάσεις τους άνω των 19.000 μορίων και μάλιστα με ελαφρώς αυξητική τάση, ενώ η αύξηση του ανταγωνισμού λόγω της μείωσης των εισακτέων ίσως συμπαρασύρει προς τα επάνω και τις φαρμακευτικές σχολές.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο οι μαθητές δεν φαίνεται να αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και έτσι Νομικές, Ψυχολογίας και Φιλολογικά τμήματα φαίνεται να διατηρούν τις περσινές υψηλές βάσεις τους.

Τα στοιχεία για τις βαθμολογίες

Μεγάλος πρωταγωνιστής των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των φετινών υποψηφίων ήταν τα μεγάλα ποσοστά που σημειώθηκαν κάτω της βάσης στα περισσότερα μαθήματα, κάτι που προβληματίζει, καθώς κατά γενική ομολογία, τα θέματα σε γενικές γραμμές ήταν διαβαθμισμένα.

Στα περισσότερα μαθήματα, η μεγαλύτερη συχνότητα βαθμολογίας βρίσκεται μεταξύ 0 και 10, ενώ στην Ιστορία γενικής Παιδείας και τα Μαθηματικά προσανατολισμού (σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) τα ποσοστά κάτω της βάσης είναι αποκαρδιωτικά:

Το 90,3% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία και το 83,45% στα Μαθηματικά. Μάλιστα, σε απόλυτους αριθμούς, αξίζει να δώσει κανείς προσοχή στο ότι, από τους συνολικά 4.393 που εξετάστηκαν στην Ιστορία πανελλαδικά, μόλις οι 438 πέρασαν τη βάση στην Ιστορία. Αντίστοιχα, από τους 20.425 που εξετάστηκαν στα Μαθηματικά σε όλη την επικράτεια, μόλις 158 πήραν βαθμολογία άνω του 10.

Τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής είχαν επίσης υψηλό ποσοστό κάτω της βάσης, της τάξης του 68,8%, ενώ τα Μαθηματικά προσανατολισμού (θετικών σπουδών), 56,26%.

Μεγάλο ποσοστό βαθμολογίας από 0 έως 10 είχαν οι υποψήφιοι και στην Ιστορία προσανατολισμού (44,14%) και τη Βιολογία γενικής Παιδείας: (51,26%).

---
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News