Ψητές σαρδέλες με φινόκιο και ντομάτα |
Διαβάστε λεπτομέρειες:
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
2 μεγάλα φινόκιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αστεροειδή γλυκάνισο
200γρ σάλτσα ντομάτας
Λίγο μαϊντανό
Μάραθο από τις κορυφές του φινόκιου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φινόκια και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς, στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό ψαριού.
Την ντομάτα, τον γλυκάνισο και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο περίπου μισή ώρα.
Μόλις είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό.
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από το κεφάλι τα λέπια και το κόκκαλο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις στήνουμε σε ένα ταψάκι με ύψος δύο εκατοστά.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά.
Σερβίρουμε το φινόκιο με τις σαρδέλες και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News