Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Νέος επικίνδυνος ιός διακινείται μέσω facebook και καταστρέφει υπολογιστές

Το κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε από τον ερευνητή ασφαλείας του διαδικτύου Ντέιβιντ Τζάκομπι

Μέσω facebook διακινείται νέος καταστροφικός ιός για τους υπολογιστές και μάλιστα «παριστάνει» έναν από τους φίλους του θύματος.

Μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων στέλνει ένα λινκ κάποιας γνωστής ιστοσελίδας, όπως του youtube.com, και ζητά από τον χρήστη να κατεβάσει ένα λογισμικό. Αυτό είναι που κάνει την ζημιά και καταστρέφει τον υπολογιστή εντελώς.

Το κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε από τον ερευνητή ασφαλείας του διαδικτύου Ντέιβιντ Τζάκομπι, ο οποίος επίσης έγινε στόχος. Δήλωσε ότι έλαβε ένα μήνυμα από έναν από τους φίλους του, με τον οποίο σπανίως επικοινωνεί στην πραγματικότητα, με ένα λινκ και ένα εικονίδιο που υποδήλωνε «σοκ».

«Μετά από λίγα λεπτά που επεξεργαζόμουνα το μήνυμα, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε ο ίδιος.

Παραδέχθηκε πάντως πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πώς ξεκίνησε ο ιός και ζήτησε από όλους τους χρήστες του facebook να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News