Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Ρωσία: Δεκάχρονη πέθανε από AIDS επειδή οι γονείς της αρνούνταν την ύπαρξη της συγκεκριμένης ασθένειας

Οι θετοί γονείς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινική ευθύνη για τον θάνατό της

Ένα κορίτσι δέκα ετών πέθανε στις 27 Αυγούστου από AIDS στην Αγία Πετρούπολη καθώς οι γονείς της αρνούνταν να δεχθεί θεραπεία για την ασθένεια.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, ο θετός πατέρας της είναι Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του συγκεκριμένου ιού, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στους γιατρούς να θεραπεύσουν την ασθένεια της νεαρής για θρησκευτικούς λόγους.

Ιατροθεραπευτές, ακτιβιστές και δικαστήρια προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή της μικρής, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, αλλά απέτυχαν να πείσουν την οικογένειά της όσον αφορά την χορηγία αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Εκτός από τη δεκάχρονη κόρη τους, η οικογένεια αρνούνταν να θεραπεύσει οποιαδήποτε αρρώστια και των άλλων παιδιών με φάρμακα, έχοντας αντιρρήσεις για τη μέθοδο αυτή λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους. Ο ιερέας και η σύζυγός του πίστευαν ότι τα φάρμακα και οι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας προκαλούν «περισσότερο βλάβη παρά καλό», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rosbalt.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία δεν αρνείται την ύπαρξη του HIV/AIDS. Σύμφωνα με την πολιτική της εκκλησίας για το ρόλο, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού και τους ασθενείς, ο HIV είναι «μια από τις σοβαρότερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Η στάση της εκκλησίας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ρεαλιστική. Απορρίπτουμε αυτούς που είναι εναντίον και της θεραπείας του HIV», είπε ο αρχιερέας Maxim Pletnyev.

Πριν από ένα χρόνο, ο εισαγγελίας ανάγκασε τους γονείς να ξεκινήσουν τις θεραπείες και το κορίτσι νοσηλεύτηκε για κάποιο διάστημα, όμως ήταν πλέον πολύ αργά.

Οι θετοί γονείς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινική ευθύνη για τον θάνατό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News