Παγωτό με πραλίνα φουντουκιού |
Το πιο «διάσηµο» µου παγωτό. Φτιάξτε διπλή δόση. Είναι εξαιρετικό.
ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλ. κρέµα γάλακτος,
1 ½ φλ. γάλα,
½ φλ. ζάχαρη,
4 µεγάλα κροκάδια,
1 κουταλιά κορν φλάουρ,
½ κουταλάκι εκχύλισµα βανίλιας,
170γρ. πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα π.χ).
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζετε σε µια κατσαρόλα την κρέµα γάλακτος µε το γάλα να βράσουν σε µέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάζετε τη νουτέλα σε ένα πυρίµαχο µπολ. Στον κάδο του µίξερ, βάζετε τα κροκάδια, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το εκχύλισµα βανίλιας. Τα χτυπάτε να αφρατέψουν. Ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε µε το µίξερ, περιχύνετε αργά-αργά τα αβγά και το ζεστό µίγµα γάλακτος-κρέµας. Επιστρέφετε το µίγµα πίσω στην κατσαρόλα και βράζετε σε χαµηλή φωτιά ανακατεύοντας, µέχρι η κρέµα να πήξει λίγο. Βάζετε την κρέµα µέσα στο µπολ µε τη νουτέλα. Ανακατεύετε µε ένα σύρµα µέχρι η νουτέλα να λιώσει και το µίγµα να είναι οµοιόµορφο. Σκεπάζετε µε πλαστική µεµβράνη. Αφήνετε την κρέµα να κρυώσει λίγο και µετά τη µεταφέρετε στο ψυγείο να παγώσει, τουλάχιστον για 12 ώρες. Βγάζετε την παγωµένη κρέµα από το ψυγείο και την ανακατεύετε λίγο µε ένα σύρµα. Τη βάζετε σε παγωτοµηχανή ή κατευθείαν στην κατάψυξη και ανακατεύετε κατά διαστήµατα.
Σημείωση:
Μπορείτε, όταν το παγωτό είναι σχεδόν παγωµένο, να προσθέσετε µέσα 2 επιπλέον κουταλιές νουτέλας και να ανακατέψετε ελαφρά. Θα δηµιουργήθουν λωρίδες νουτέλας στο παγωτό σας. Γιάµι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News