Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Συνταγή: Brownie με επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας

Brownie με επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας

Διαβάστε λεπτομέρειες:

Τι χρειαζόμαστε:
Για το brownie
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ. Flora Soft με βούτυρο
60 γρ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. αλάτι
225 γρ. σιρόπι γλυκόζης
450 γρ. αυγά χτυπημένα
10 γρ. μαγειρική σόδα
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
120 γρ. κακάο σε σκόνη (κοσκινισμένο)
340 ml νερό
225 γρ. φουντούκι ανάλατο και χονδροκομμένο
½ κιλό παγωτό σοκολάτα ή βανίλια

Για την επικάλυψη σοκολάτας
360 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
100 γρ. κρέμα γάλακτος
30% λιπαρά
80 γρ. Flora Soft με βούτυρο

Πώς το κάνουμε:
Για το brownie
Χτυπάμε στο μίξερ μας τη ζάχαρη μαζί με τη μαργαρίνη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το σιρόπι γλυκόζης μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα πάνω σε μία λαδόκολλα ή μέσα σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα μέσα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και κατά περιόδους συμπληρώνουμε με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και ρίχνουμε το μίγμα σε καλά αλειμμένο ταψί με μαργαρίνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35-40’.

Για την επικάλυψη σοκολάτας
Φτιάχνουμε ένα μικρό μπεν μαρί (σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε νερό και τοποθετούμε μέσα στο σκεύος με το νερό ένα μικρότερο βαθύ σκεύος ή ένα μεταλλικό μπολ).
Ρίχνουμε τα κομματάκια της σοκολάτας στο μπεν μαρί και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία της εστίας μας σε μέτρια προς δυνατή.
Όταν η σοκολάτα αρχίσει να λιώνει και γίνει εντελώς ρευστή, προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη μαργαρίνη στον πάγκο μας με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Περιχύνουμε το brownie με τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό σοκολάτα ή βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News