Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Υποχρεωτικά από ελεύθερα και όχι συνδρομητικά κανάλια θα προβάλλονται οι σημαντικές αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις

Δωρεάν μέσα από ελεύθερα κανάλια θα μπορούν πλέον να παρακολοθούν οι τηλεθεατές σημαντικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα

Δωρεάν μέσα από ελεύθερα κανάλια θα μπορούν πλέον να παρακολοθούν οι τηλεθεατές σημαντικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, όπως προβλέπεται βάσει κοινοτικής οδηγίας (άρθρο 14 2010/13/ΕΕ) και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση ενός καταλόγου που θα περιλαμβάνει τηλεοπτικές εκδηλώσεις, για τις οποίες θα εξασφαλίζεται στο ελληνικό κοινό η δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος, μέσα από έναν ευρύ δημόσιο διάλογο φορέων, θα διασφαλίζει ότι συγκεκριμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τηλεοπτικό κοινό, θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε να εξασφαλίζεται η ευρεία πρόσβαση του ελληνικού κοινού στα γεγονότα αυτά.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στέλνοντας επιστολή συμμετοχής σε πλήθος φορέων, ενώ χθες Πέμπτη 5/10/2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για το θέμα, μεταξύ του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Eπικοινωνίας Λ. Κρέτσου και του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Θ. Κουτρομάνου.

Στη συνάντηση, τα μέρη συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στην υλοποίηση του εγχειρήματος, αφού η συμβολή του ΕΣΡ είναι ιδιαιτέρως σημαντική σε όλη τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και κατάρτισης του ανωτέρω καταλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News