Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ξάνθη: Πρώτη φορά μαθήτριες σχολείου παρέλασαν φορώντας όλες μαντίλες

Η Ξάνθη την 4η Οκτωβρίου γιορτάζει τα Ελευθέριά της

Θέμα συζήτησης έγινε στην Ξάνθη η μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε χθες με αφορμή τα 98α Ελευθέρια, καθώς οι μαθήτριες ενός σχολείου, πιθανότατα Ιεροσπουδαστηρίου, παρέλασαν φορώντας όλες μαντίλες.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του μάλιστα το xanthinews κάνει λόγο για «πρωτοπορία» και για «περιστατικό που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν», ενώ σημειώνει ότι αυτό ήταν και το κύριο θέμα συζήτησης μετά την παρέλαση. Ταυτόχρονα τονίζει ότι οι πολιτικοί της πόλης φαίνεται να μην γνώριζαν ή να μην περίμεναν κάτι τέτοιο.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα πάντως σε ανάλογες παρελάσεις στα Πομακοχώρια έχουμε την μαντίλα αλλά εκεί οι γυναίκες παρελαύνουν φορώντας τις παραδοσιακές στολές των Πομάκων.

Η Ξάνθη την 4η Οκτωβρίου γιορτάζει τα Ελευθέριά της δηλαδή την επέτειο της απελευθέρωσης από τη Βουλγαρική Κατοχή το 1919 και όχι την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό που έγινε το 1920.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News