Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Λοταρία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

Τα έπαθλα είναι αφορολόγητα, δεν θα αποτελούν εισόδημα, δεν θα υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου ενώ είναι και ακατάσχετα

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η λοταρία να ξεκινήσει έως το τέλος Οκτωβρίου.

Μέχρι τις πρώτες είκοσι ημέρες κάθε μήνα με βάση τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν από τους φορολογούμενους τον προηγούμενο μήνα θα γίνονται κληρώσεις οι οποίες θα είναι μηνιαίες και σε κάθε κλήρωση θα βγαίνουν χίλιοι (1.000) τυχεροί νικητές που θα κερδίζουν από €1.000,00.

Τα έπαθλα είναι αφορολόγητα, δεν θα αποτελούν εισόδημα, δεν θα υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου ενώ είναι και ακατάσχετα. Να σημειωθεί επίσης πως έως και ένας λαχνός για κάθε ευρώ αγοράς θα αναλογεί στους φορολογούμενους που θα συμμετέχουν στη λοταρία του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις συναλλαγές τους με πλαστικό χρήμα.

Αυτά προκύπτουν από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία καθιερώνει ειδική κλίμακα με βάση την οποία θα καθορίζεται ο αριθμός των λαχνών που θα αντιστοιχεί σε κάθε δαπάνη.

Έτσι, για συνολική δαπάνη αγορών μέχρι 100 ευρώ θα αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ δαπάνης. Τα ποσά κλιμακώνονται με αποτέλεσμα να αντιστοιχούν 4 λαχνοί για κάθε ευρώ δαπάνης, όταν το σύνολο της δαπάνης υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Στην απόφαση προβλέπεται ότι θα διανέμεται κάθε μήνα ποσό 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς, ενώ διευκρινίζεται ότι τα έπαθλα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η λοταρία να ξεκινήσει έως το τέλος Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News