Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Συνταγή: Meat loaf – Το κλασικό ρολό με κιμά

Meat loaf – Το κλασικό ρολό με κιμά

Διαβάστε λεπτομέρειες:

ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 μεγάλο,
(1 ½ φλ.) κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο,
500 γρ. κιμά χοιρινό,
1 ½ κουταλάκι σκόνη μουστάρδας,
3 κουταλάκια γούστερ σος (Worcestershire Sauce),
¼ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι,
1 κουταλιά πάστα ντομάτας (ή κέτσαπ),
¼ φλ. γάλα,
2 μεγάλα αβγά,
1 φλ. φρέσκα ψίχουλα ψωμιού ή γαλέτα,
αλάτι.

Για την επικάλυψη
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη,
400γρ. ντομάτες τριμμένες από συσκευασία,
¼ φλ. λευκό κρασί,
1 κουταλιά κέτσαπ,
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο,
αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μεσαίο τηγάνι, βάζετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, σβήνετε τη φωτιά. Μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Στο ίδιο τηγάνι, θα φτιάξετε την επικάλυψη. Αν θα χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ προσπεράστε αυτή την παράγραφο. Βάζετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσει (20 δευτερόλεπτα περίπου) και προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, την κέτσαπ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να κοχλάσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει και να πήξει. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα κατά μέρος να κρυώσει λίγο μέχρι να τη χρειαστείτε. Ετοιμάζετε το ρολό κιμά: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε τα κρεμμύδια που σοτάρατε στην αρχή και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ρολό. Φορέστε γάντια μιας χρήσης και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Βάζετε τον κιμά σε ένα ταψί φούρνου το οποίο έχετε καλύψει με αντικολλητική λαδόκολλα. Με τα χέρια σας, σχηματίζετε ένα μακρόστενο «καρβέλι». Απλώνετε από πάνω τη σος ντομάτας ή κέτσαπ. Ψήνετε το ρολό στο φούρνο για 1 ώρα. Το αφήνετε να σταθεί για 20 λεπτά περίπου, πριν να το κόψετε και να το σερβίρετε. Είναι φανταστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News