Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Εγκρίθηκαν 300.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μερισμα

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δικαιούχοι κατά την είσοδό τους στο σύστημα, ήταν η μη αντιστοίχιση του ΑΜΚΑ με το ΑΦΜ του δικαιούχου

Πάνω από 600.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί έως το πρωί της Τρίτης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα ωστόσο μόνοι οι 300.000 έχουν ήδη εγκριθεί ενώ στην αναμονή βρίσκονται περίπου 150.000 αιτήσεις. 

Ο ιστότοπος koinonikomerisma.gr, θα παραμείνει ανοικτός έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου για υποβολή αιτήσεων με τη χρήση των κωδικών του taxis και του αριθμού ΑΜΚΑ. 

Με τη συμπλήρωση των στοιχείων στην πλατφόρμα ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος εάν δικαιούται το επίδομα και τι ποσό θα λάβει. Όσοι είναι άνω των 70 ετών και λαμβάνουν σύνταξη ή επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΓΑ, το επίδομα θα πιστώνεται αυτόματα στο λογαριασμό τους.

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δικαιούχοι κατά την είσοδό τους στο σύστημα, ήταν η μη αντιστοίχιση του ΑΜΚΑ με το ΑΦΜ του δικαιούχου. Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση δεν προχωρεί στο επόμενο στάδιο, με τους δικαιούχους να πρέπει να μεταβούν σε κάποιο ΚΕΠ προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα. Ζητήματα υπάρχουν και με τα ενήλικα τέκνα που σπουδάζουν εκτός νοικοκυριού, εμφανίζονται όμως ως φιλοξενούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News