Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Μίλησε για όλα με στοιχεία ο Δήμαρχος: «Με τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμιού, προστατεύουμε την Αριδαία από πλημμύρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Χωρίς υπεκφυγές και με συγκεκριμένα έγγραφα που αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα, μίλησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμιού της Αριδαίας.

Χωρίς να μπει στη διαδικασία στείρων αντιπαραθέσεων, κάλεσε όλους όσους αντιδρούν σε αυτό τον καθαρισμό, να περπατήσουν μαζί του σε αυτή την περιοχή και να δουν το αποτέλεσμα. 

Δείτε το βίντεο:
.

20 σχόλια:

  1. Οι πολίτες πρέπει να πάμε να περπατήσουμε για να κρίνουμε χωρίς μικροπολιτική - Δεν είχα πάει (είμαι από χωριό) στην περιοχή αλλά από περιέργεια θα πάω να δω την τωρινή κατάσταση (την προηγούμενη την θυμάμαι όπως ήταν πριν 4 χρόνια που πήγα) - Με την ευκαιρία ας πάει ο κόσμος να δει και να μην ακούει διάφορα κουραστικά, ίσως και αναλυθεί - Μετά την επίσκεψή μου αν είναι σε δημοσιότητα το θέμα θα σας πω την ταπεινή μου άποψη - ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλλο πραγμα προστασια απο πλυμμύρες και αλλο πραγμα οικολογικη κατασροφη,κριμα γιατι φαινεται πως ολα γινονται προχειρα,μπηκε μεσα η τσαπα και τα διελυσε ολα,εκοψε και δεντρα εξω απο το ποταμι οπως ο καθενας μπορει να αντιληφθει,λυπαμαι πολυ που ζω σε ενα τετοιο μερος που δεν σεβεται το περιβαλον και ποσο μαλλον και τους πολιτες τους,διοτι η καθε δημοτικη αρχη εχει στοχο να κανει καλυτερη την καθημερινοτητα μας και οχι να κοβει δεντρα και να ριχνει μπετα,οπως και στην πλατεια στην συμβολή,ελεος με αυτες τις αναπλασεις και τα πεζοδρομια ολες οι δημοτικες αρχες με αυτα ασχολουνται,κατι αλλο?κατι διαφορετικο?τα λυμματα που πεφτουν στο ποταμι??
    καντε βιολογικο πρωτα οχι ριμαξατε την αριδαια και λυμματα ξανα μεσα στο ποταμι και το παιζουμε και ευρωπαιοι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΡΙΔΑΙΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΔΑΙΩΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΜΠΕΤΟ ΙΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΝΔΡΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ . ΤΟΥΣ ΝΕΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΛΜΩΠΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ , ΟΜΩΡΦΙΑΣ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ , ΑΥΤΟΙ ΕΝΔΙΑΘΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ Φ Ρ Α Γ Κ Α

      Διαγραφή
    2. ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΡΕ ΤΟΥΡΚΑΚΙ 3.11, ΟΤΙ ΠΕΙΣ, ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΔΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΓΙΔΑΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ, ΠΟΙΟΙ ΑΡΙΔΑΙΩΤΕΣ ΒΡΕ ΜΟΥΣΧΑΡΕ ΠΟΥ 80% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΑ ΧΩΡΙΑ? ΠΟΙΟΙ ΑΡΙΔΑΙΩΤΕΣ ΡΕ ΒΟΥΔ ΠΟΥ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΑ ΧΩΡΙΑ? ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ΡΕΜΠΕΣΚΕ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ΚΟΛΟΠΑΙΔΟ.

      Διαγραφή
    3. εσυ που με τα βουδ και τα μοσχαρια απαντας σε καποιον ο οποιος λεει τη γνωμη του μαλλον με τα βουδ την βρισκεις ρε μαγκα..και με μουσκαρια..εισαι ωραιος ρε γελαδαρη

      Διαγραφή
  3. τωρα θα κοιμαμαι πιο υσηχος τις βροχερες νυχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μ εναν δονητή παρέα, θάνε υπέροχα ωραία.

      Διαγραφή
    2. που να σ αφησει εκεινο το "ΥσΗχος" να κοιμηθεις ρε φιλε; αφου δε εχεις ΥσΗχια.

      Διαγραφή
    3. 3.43για να το λες εσυ κατι θα ξερεις..

      Διαγραφή
    4. τωρα θα σ απαντουσα 1.32 αλλα για σχολιο χθεσινο με τιποτα, δεν ασχολουμε αλλωστε ποτε με παρελθον.

      Διαγραφή
  4. Δεν είμαι ανένταχτος πολίτης και μένω στην Αριδαία (γνωρίζω πώς ήταν) - Έχω πολύ καιρό να περάσω από εκεί. Τώρα θα πάω να δω για να έχω την δική μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακομα ρε φιλε δεν εφτασες; αντε μ εσκασες εχουμε και δουλιες.

      Διαγραφή
  5. Δηλαδή πριν την γέφυρα που δεν καθαρίστηκε, δεν κινδυνεύουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα πας να χεσεις εκει εχει φυλλα να σκουπιστεις, γι αυτο τ αφησαμε για να χεζεις ελευθερα.

      Διαγραφή
    2. 3.41 εσυ εκει πας και χεζεις?και ετσι οπως χεζεις στα φυλλα προσεχε μην σου μπει κανα κλαδι ξερεις που...

      Διαγραφή
  6. Οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής προφανως και ηταν σωστες για τον καθαρισμό της κοιτης του ποταμού, αλλα όλες οι ενεργειες εγιναν χωρίς μελέτη περιβαλλοντικων επιπτωσεων και χωρίς δασοτεχνική μελέτη. Ειναι σιγουρο πως κοπηκαν δεντρα που δεν επρεπε να κοπούν, καθως αποτελουσαν ενδιαιτήματα της πανιδας του υφισταμενου υγροβιότοπου αλλά και προστατευαν τα πρανη του ποταμού.Οι εργασίες εγιναν χωρίς επίβλεψη ή με ελλειπή επιβλεψη, ετσι υπηρξε μια υπερβολή στην ξυλευση. Το ποιός πηρε την ξυλεία ειναι αρμοδιότητα του Δήμου και ελπίζω να γνωρίζει ο Δημος και να έγιναν νομιμες ενεργειες ωστε να λάβει το πιθανό αντιτιμο και να μην εχει μπλεξιματα.Αλλά η απόριψη των κλαδιών μεσα στην κοιτη του ποταμού ηταν επικίνδυνη κατασταση για οσο διάστημα κρατουσαν οι βροχές.Τελικά το ποτάμι καθαριστηκε και τοι αποτέλεσμα ειναι καλό κυρίως για την αποφυγη πλημμυρικών ροών και σιγουρα πρέπει να συνεχιστεί και πάνω απο την γεφυρα της Σωσανδρας μεχρι το υψος του δυτικού περιφερειακού τουλάχιστον για να εχει νόημα η συνολική επιχείρηση καθαρισμού, πλην όμως με περισσότερη σπουδή και προσοχή για την κοπή των μεγάλων δεντρων που υπαρχουν στα πρανή και ειναι απαραιτητα για το φωλιασμα των πουλιων και των αλλων μικρών αγριων ζωων και της προστασίας των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΟΝΤΑΡΟΚΤΥΠΗΘΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. επιτέλους εκφράστηκε και κάποιος που ξέρει και μάλιστα επώνυμος. Τέτοιες ενέργειες χρειάζεται ο τόπος και από όσο το δυνατόν περισσότερους για να βοηθούν τους εκλεγμένους, δίνοντάς τους γνώσεις για να αποφεύγουν τα λάθη

      Διαγραφή
  7. ANTE RE MEGALOI EISTE ΠΑΠΑΡΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ....ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΦΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΥΜΕΝΕ
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΤΑΡΑΣΙΔΗ ΜΠΛΕΞΑΤΕ ΜΕ ΖΟΜΠΙ,, ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΥΜΕΝΕ,,ΤΙ ΛΕΕΙ Η Ν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,,,ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΕΧΑΣΕ Η ΧΩΡΑ 66.000.000 ΕΥΡΩ ΡΕ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ.... ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΩΩΡΟΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΗΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλη η στεναχώρια για το ποτάμι.μας ενοχλεί το γεγονος οτι κάτι γίνεται σωστά μήπως;όσο γιαυτους που κοπτονται ας φυταψουν κ κάνα δέντρο στην αυλή τους.κ μακάρι να καθαριστεί κ το δασάκι γιατί το βράδυ ολα τα πρεζόνια εκεί κρύβονται.στα σκοτάδια.σιγά λες κ ζειτε στην Αθήνα σας έπνιξε το τσιμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News