Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Τροπολογία «δώρο» στα κανάλια μειώνει τον φόρο επί των διαφημίσεων

Η τροπολογία εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων»

Στο 5% από 20% που είναι σήμερα θα μειωθεί από 1ης Απριλίου 2018 (1.4.2018) ο ειδικός φόρος επί των διαφημίσεων στα κανάλια.

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά, ενόψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς τον σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση από 1.4.2018 του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου 5 του ν. 3845/2010 (Α'65) σε ποσοστό 5% για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας.

Βάσει της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται ετήσια μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η οποία εκτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ. Για το 2018 η μείωση αυτή, όπως αναφέρεται, υπολογίζεται στο ποσό των περίπου 15 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, πρόκειται για υπολογισμούς εντελώς αυθαίρετους, καθώς η πραγματική επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα δεδομένα της αγοράς αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη των 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της ΕΡΤ Α.Ε.

Η τροπολογία εντάσσεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων».

Την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News