Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης από τον Γ. Σηφάκη - Αντιδρά στον καθαρισμό του ποταμιού της Αριδαίας

Η επίμαχη δήλωση του Γιάννη Σηφάκη

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για τα νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου, τα οποία ίσως φανερώνουν και το μεγάλο χάσμα που υπάρχει μεταξύ προσώπων.

Παρακολουθούμε λοιπόν τον Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη να παλεύει… κατά του Δήμου Αλμωπίας σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Να λειτουργεί δηλαδή ως αντιπολίτευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ξεχνώντας ότι οι πολίτες του έκαναν την μεγάλη τιμή να τον εκλέξουν Βουλευτή. Πότε παρεμβαίνει στις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως έκανε κατά την εκλογή Προέδρου), πότε επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή επειδή δεν δέχεται τη δημιουργία καταυλισμού Ρωμά και σήμερα εξαπολύει με μια ανακοίνωση εσωτερικής κατανάλωσης, επίθεση κατά του Δήμου Αλμωπίας για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού της Αριδαίας. Μακάρι αυτά τα ευαίσθητα αντανακλαστικά του, να λειτουργούσαν και στα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ως Βουλευτής, όπως για παράδειγμα για τον άδικο αποκλεισμό του Δήμου Αλμωπίας από τη χρηματοδότηση ορεινών Δήμων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Είναι σαφές πλέον, ότι ο κ. Σηφάκης έχει επιλέξει να αναλώνεται στα στενά όρια της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ξεχνώντας ότι είναι πλέον Βουλευτής. Τους πολίτες όμως δεν τους ενδιαφέρει η όποια κόντρα ενός Βουλευτή με έναν Δήμαρχο ή το αντίθετο. Τους πολίτες τους ενδιαφέρει ο καθένας να κάνει σωστά τη δουλειά του και να ασκεί τα καθήκοντα για τα οποία τον έχουν επιλέξει. Γιατί αν δεν το έχει καταλάβει, Δήμαρχο επιλέξανε οι πολίτες τον Μάιο του 2014.

Και για να μείνουμε στην ουσία του θέματος, ποια είναι τελικά η άποψη του κ. Σηφάκη; Θεωρεί ότι δεν έπρεπε να καθαριστεί το ποτάμι; Την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και του Προέδρου της πόλης την λαμβάνει τελικά υπόψη του ή τα Τοπικά Συμβούλια τα επικαλείται (αυτός και η δημοτική του παράταξη) μόνο όταν τον συμφέρει; Και που στηρίζει τα λεγόμενά του ότι δεν υπήρχαν οι σχετικές άδειες για τον καθαρισμό; Ας απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, αφού αρέσκεται τόσο πολύ να εμπλέκεται στα ζητήματα λειτουργίας του Δήμου Αλμωπίας.

Κλείνοντας, δεν θυμόμαστε να υπήρξε ποτέ ξανά Βουλευτής που ενώ είναι διακριτοί οι ρόλοι, συνεχίζει να εκφράζεται με την ιδιότητα του επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, τη στιγμή μάλιστα που έχει παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος. Πάντως αυτό είναι ίσως ενδεικτικό, για να κατανοήσουμε τις προθέσεις του και τις μελλοντικές επιδιώξεις του. 

Η επίμαχη δήλωση του Γιάννη Σηφάκη:

10 σχόλια:

  1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;;; ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ... ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΝΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η φιλη του η δουρου που βλεπω στην φωτογραφια δεν του μιλησε για τουσ κινδυνουσ που εχει ενα ποταμι με δεντρα;;; ας την ρωτησει να μαθει ποσουσ νεκρους ειχαμε στην αττικη λογω τησ εγκληματικησ αδιαφοριασ τησ πολιτιασ. τουλαχιστον ο μπινοσ μπηκε μπροστα και δεν φοβηθηκε. θα μπορουσε να κανει οτι και οι προηγουμενοι τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μην μας κάνετε το άσπρο μαύρο. Ο καθαρισμός της κοίτης θεμιτός, αν και δεν ξέρουμε αν και αυτός ήταν με νόμιμες διαδικασίας, αν είχε σύμβαση, αν είναι δικαιοδοσίας του δήμου, αν έπρεπε να πάρει έγκριση από κάπου , αν, αν. Όμως η κοπή τόσων δέντρων που οδήγησε σε ολοκληρωτική αποψίλωση πέριξ της γέφυρας είναι άλλο θέμα. Και ο τρόπος που έγινε, χωρίς ανάθεση, χωρίς σύμβαση, χωρίς να ξέρουμε μέχρι και σήμερα ποιος πήρε τα ξύλα. Πέντε νοματαίοι έκοβαν. Αυτό είναι θεσμική διαδικασία; Είπαμε να λιβανίζετε τον δήμαρχο καθημερινά αλλά όχι και έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΕΙΣ ΕΡΓΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΙΛΕ. ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΝΝΝΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΟΧΙ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς, θέλουμε ανθρώπους με πρόγραμμα και θάρρος και όχι ότι κάτσει.

      Διαγραφή
    3. 10.37 θεμιτο να γινουν εργα,το θεμα ειναι αν γινονται σωστα διαφορετικα τα αποτελεσματα θα ειναι τα αντιθετα απο αυτα που θελουμε....Πρεπει να τπατχει διαφανεια,να γνωριζει ο καθενας ποιος ανελαβε την υλοποιηση του εργου.Εαν λεω εαν γινουν ζημιες απο μια πλημμύρα που προερχεται απο το ποταμι,ποιος θα αναλαβει την ευθυνη;

      Διαγραφή
  4. σηφακης... βουλευτης κατα λαθος... τον πιστεψαμε και του καναμε αυτην την μεγαλη τιμη. θα επρεπε να σεβαστει καποια πραγματα. δημαρχο ψηφισαμε οταν επρεπε. τι γυρευει τωρα ο σηφακης δηλαδη;;; ποιος ξεχνα τις ομιλιες του για το ΟΧΙ. αυτος ειναι. ψεμα και υποκρισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΡΕ ΣΙΦΑΚΗ, ΖΗΣΕ Τ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ, ΑΠ ΕΔΩ ΗΡΘΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ.

      Διαγραφή
  5. Γιαννη μου ασχολησου με σοβαρα θεμετα, μην ασχολησε με μαλ... απλα για να λες οτι υπαρχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σηφάκης: Άλλοτε έχει οικολογικές ανησυχίες ( λίμνη Βεγορίτιδας, Δασάκι Αριδαίας ) και άλλοτε ψηφίζει νόμους και τροπολογίες που επιβραβεύουν τους καταπατητές-εκχερσωτές Δασών! Η υποκρισία σ' όλο της το μεγαλείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News